2024. március 29. péntek

Búcsú Schlegel Oszkártól

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. október 10.

DSCN3404Egy héttel ezelőtt arról tudósítottunk, hogy Budapest-Zugló Önkormányzata posztumusz kitüntetést adományozott Schlegel Oszkárnak. Annak a beszámolónak a végén megemlítettük, hogy hol és mikor lehet elbúcsúzni az elhunyttól, elhelyezni a tisztelet és a kegyelet virágait.

Ma, kora délután jött el ez az óra az Óbudai Jó Pásztor templomban, amelynek altemplomában, végakaratának megfelelően, már korábban – szűk családi körben – helyezték el a hamvait tartalmazó urnát.

A kis templom teljesen megtelt, rengetegen jöttek a családtagokon kívül, barátok, kollégák, tanítványok, tisztelők. Az FTC Baráti Kör vezetősége (Rudas Ferenc, dr. Springer Miklós és Hélisz József) is eljött, elhozva a Fradisták koszorúját. Ott volt Friedmanszky Zoltán is, aki mindamellett, hogy a Baráti Kör elnökségének a tagja, a Csanádi Árpád Iskolában korábban kollégája volt Schlegel Oszkárnak. Jöttek sportolók és sportvezetők, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében eljött az elnök Schmitt Pál a feleségével.

Ahogy a gyászmisét mondó lelkész fogalmazott ez egy szimbolikus ravatal is volt, ezért is tették ki az oltár elé Schlegel Oszkár arcképét.

DSCN3404

A gyászmise homíliája is szívhez szólt, Szent Pál szavait gyakran felidézve méltatta az elhunytat, mintegy annak utolsó tanítását közvetítve az egybegyűlteknek.

A mise végén a gyászolók előtt is megnyitották az altemplomot, ahol a végső nyughely előtt mindenki személyesen mondhatott el egy-egy imát.

DSCN3406

Schlegel Oszkár nyughelye a képen alulról a negyedik, majd balról az ötödik helyen van.

A Fradisták, az FTC Baráti Kör tagjai nevében mondhatjuk, hogy nevét soha nem feledjük, emlékét megőrizzük.

(Simon Sándor)

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

4 hozzászólás

  1. iviftc67 írta:

    Miért mindig a JÓK mennek el??? Sajnos elvesztettünk egy nagyon jó BARÁTOTT, IGAZ MAGYAR FRADISTÁT,KÖSZÖNÖM,hogy megismerhettelek és annyi sok dolgot meséltél segitettél nekem!
    NYUGODJ BÉKÉBEN!!!

    Hozzászólás ideje: 2009. október 10. 18:39

  2. tibu1 írta:

    Nyugodjon békében!
    Mielőtt elment, még kezébe vehette utolsó könyvét. Köszönet azoknak, akik ebben segítették!

    Hozzászólás ideje: 2009. október 10. 19:20

  3. Pilu írta:

    Nyugodjék békében!Sajnos a mennyei Fradi táborban egyre többen vannak.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 10. 20:12

  4. Limpi írta:

    Isten nyugosztalja!

    Hozzászólás ideje: 2009. október 10. 20:16

HOZZÁSZÓLÁS