2024. április 18. csütörtök

Az NB III-ról, a 3-as számról, egy kicsit másképp …

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. november 24.

keresztfaA hármas szám jelentésével, mivel számmisztikával nem foglalkozom, nem is szeretnék különösképpen törődni. Mégis meg kell állnom egy pillanatra, hiszen pont ennyi évet töltöttünk jogtalan kizárásunk után a másodosztályban. A párhuzam többször is bevillant már nekem, hiszen Krisztusunk történetében is fontos szerepet játszott a hármas szám.

Azt hiszem senkinek sem hat újdonságnak, ha azt mondom, harmadnapra feltámadt a halálból. Igen, három napig elrejtette szemünk elől a halál, de harmadnapon feltámadt és él örökké! Számunkra is a halált hozta el ez a hármas szám. Mi nem három napról, hanem három évről beszélünk, de a Szentírás szerint Istennek egy nap ezer év és ezer év pedig egy nap, tehát joggal húzhatunk párhuzamot az Isteni gondviselőnk történetével. Harmadnapra mi sem maradtunk a számunkra halált jelentő másodosztályban, hanem győzelmünk után várt ránk az első osztály rég áhított léte. A hármas szám pedig ismét megjelent klubunk életében, hiszen történelmünk során, először indíthattunk csapatot a harmadosztályban. Igen, furcsa is kimondani, a Fradi elindult az NB3-ban és bár csapatunk neve mellett ott van a 2-es szám, mégis nehezen barátkoztam a szó furcsa csengésével, NB3-as csapatunk is van.

Aztán az első NB3-as mérkőzések kijózanítólag hatottak rám. Megszoktam, hogy van harmadosztályú csapatunk is. Célkitűzésünk az volt, hogy a csapat ne sokáig barátkozzon a hármas számmal, hanem egyből jusson fel a másodosztályba és ott színvonalas mérkőzésekkel adhasson játéklehetőséget, az első csapatunkba be nem férő játékosoknak. Aki most rápillant NB 3-as csapatunk tabellájára, azt gondolhatja, jó úton vagyunk. Nincs szándékomban ezt megcáfolni, hiszen a harmadik hely (ugye már megint ez a hármas szám), nem rossz eredmény. Innen tovább lehet és tovább is kell lépni! Ellenben, akik velem együtt látogatták az NB 3-as csapat mérkőzéseit, azok tisztán láthatták, van itt még bőven javítanivaló a csapat háza tájékán.

Először is, ez a csapat, visszajátszók nélkül, meg sem közelítette volna ezt a számunkra elfogadható helyezést. Mit is jelent ez? Azt, hogy fiataljaink, nem állnak még a fejlődés olyan szakaszán, hogy arra lehetne építeni az első csapat utánpótlását. A másodosztály három évében, kifosztották utánpótlásunkat is, ami pedig megmaradt, az bár szorgalmasan küzd és tanul, egyelőre nem üti meg az NB 3-as szintet. A jó szerepléshez, elengedhetetlen a visszajátszók megerősítése. Mégis hiba lenne ezért az ifjú játékosainkat bántani, hiszen erről nem ők tehetnek, az élet eléjük egy nagy lehetősget adott és hol jobban, hol rosszabbul, de éltek vele. A legfontosabb, hogy ez a csapat a visszajátszók segítségével elérje a feljutást és ők is maguk mögött hagyhassák ezt a számunkra visszatérő hármas számot. A Ferencváros második csapatának, a másodosztályban van a helye, hogy ott hajtós kemény mérkőzésre kényszerítse fejlődése érdekében utánpótlásunkat és az első csapatból kimaradt játékosainkat. Bízzunk a szakmai vezetésben, hogy eléri ezt a kitűzött célt, de ne rakjunk nagyobb terhet fiatal titánjainkra mint amit el tudnnak viselni, ne követeljük őket még az első csapatunkba. Gondolataimat azzal zárnám, hogy sem kitörő öröm nincs bennem harmadosztályú csapatunk harmadik helyezésétől, sem elkeseredve nem vagyok. Azt is tudom, a hármas szám nem csak negatívumot hordoz magában, hanem rengeteg pozitívumot is. Ennek bizonyítása érdekében kívánom, hogy a Szentháromság óvó kegyelme segítse csapatunkat a tavasz folyamán.

Istenes Tibor

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. franto írta:

    sajnos az nb3-as meccsek megmutattak, hogy fiataljainknak nagyon is van hova fejlodni… biyyunk benne, hogy tavasszal sikerul ledolgozni a lemaradast…

    Hozzászólás ideje: 2009. november 24. 17:02

HOZZÁSZÓLÁS