2024. április 19. péntek

Fókuszban a Debrecen-FTC mérkőzés játékvezetője: Iványi Zoltán

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. október 27.

Fókuszban a Debrecen-FTC mérkőzés játékvezetője: Iványi Zoltán

A szabálytalansági statisztika így alakult a mérkőzésen:

A Kaposvár elleni mérkőzés 50 egynéhány szabálytalansága után szinte felüdülés volt ez a mérkőzés. A Ferencváros összes őszi mérkőzésére általában elmondható, hogy a csapat játszani akar, nem rugdosódni. Ezúttal az ellenfél hozzáállása is hasonló volt, ennek ellenére rendesen voltak trükkök, színészkedések.

Iványi játékvezető úgy tűnt, nem akar főszereplő lenni.

A büntető megadható volt, még úgy is, hogy Szakály igencsak rájátszott az esetre. A lassításnál látszott, a bokánrúgást akasztásnak próbálta mímelni. Ez volt a Debrecen első támadása. Remélem, a jövőben a mi csapatunk számára is ennyire könnyen fogják majd az ilyen szituációkat megítélni.

Kabát Péter már első szándékos kezezése miatt megkaphatta volna a sárga lapot, nem így történt. Csak a másodikért kapta meg a sárga kártyát. A kiállításkori ütése megegyezett Dragóner tavaszi kiállításával, ott akkor Dragóner egyből pirosat kapott…

A debreceniek részéről volt  néhány kirívó műesés, amit időnként a játékvezető “megevett”, ennek ellenére soha rosszabb bíráskodást.

Már a csapatok köszöntésekor látszott, hogy Iványi bíróban nincs meg az az ellenszenv a Ferencváros irányába, ami korábban a játékvezetők arcáról leolvasható volt, például Újpesten vagy Szabó Zsolt esetében.

Remélhetőleg a következő hetekben sem kell kirívó esetekkel foglalkoznunk.

Sinka András

eagleeye

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Franto írta:

    Igen, valóban nem lehetett panaszunk a bíróra. a büntető megadható volt. Egyedül avval tudott volna kiakasztani a spori, ha Kabát végigjátsza ezt a meccset. Ezen a meccsen saját magunk voltunk a legnagyobb ellenfél és sikerült is megverni magunkat két ajándékgóllal…

    Hozzászólás ideje: 2010. október 27. 15:55

HOZZÁSZÓLÁS