2024. április 18. csütörtök

Telek András: 40

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. december 10.

A mai napon tölti be 40. születésnapját a Fradi közelmúltjának egyik legjobb és legnépszerűbb védőjátékosa: Telek András, akit sokan ma is Mancinak neveznek.

Két éve is elmúlt, hogy Mancival először volt alkalmam hosszabban elbeszélgetni. Az alábbiakban idézek néhány gondolatot abból a beszélgetésből:

A csapat szerepéről:
Számomra ez a legfontosabb, hisz a labdarúgás csapatjáték, mindenkinek megvan a maga szerepe, egy fogaskerék a gépezetben. Persze sokkal nagyobb figyelem és fény jut annak, aki gólt lő vagy előkészít, de a csapaton belül ugyanolyan fontos az ellenfél góljainak elhárítása is.

A BL menetelésről:
Fantasztikus csapatok, fantasztikus meccsek voltak mind. A Kassával is játszottam a BL-ben, de óriási volt a különbség, nevezetesen, hogy Fradi-mezben a játék mellett az érzelem is hevített, együtt lélegeztem a közönséggel, tényleg együtt éltük meg a sikert. A kassaiaknál jó volt, de csúnya szóval én ott zsoldos voltam, küzdöttem becsületesen és lelkiismeretesen, de mégis más volt. A Fradiban a fantasztikus csapat mellett akkor az érzelmi töltet is maximális volt, az akkor nálunk játszó légiósok ezt azonnal átélték, át tudták élni, szinte azonnal Fradisták lettek.

Az edzőségről:
Soha életemben nem ajánlgattam magam, ezután sem fogom megtenni. Szívesen dolgoznék az utánpótlásban, mint ahogy visszavonulásom után 2002-től három éven keresztül meg is tettem ifj. Albert Flórival. Különösen a szívemhez nőtt az U95-ös korosztály, amelynek mérkőzéseire bizony, ha időm engedi, még ma is kinézek. Voltak ott nagyon tehetséges gyerekek!

A korábbi mondatok után pedig jöjjön néhány friss, hiszen felhívtam az ünnepeltet.

Az első és ma mindenképpen a legfontosabb dolog, az FTC Baráti Kör tagsága, a honlap szerkesztősége nevében is kívánok nagyon boldog születésnapot, jó egészséget, sok boldogságot és sikert az életben!
Nagyon szépen köszönöm! Igazán megható, hogy gondoltok rám.

Telek Andrást nem lehet elfelejteni. Telek András a Fradi egyik legendája lett. Nagyon örülünk annak is, hogy az öregfiúk csapatban még a játékodat is csodálhatjuk, amelyen igazán nem fogott az idő. Mi a véleményed a csapatodról? Hogyan értékeled az őszi idényt?
Úgy vélem, nagyon sikeres idényen vagyunk túl, hiszen két döntetlen mellett a többi meccset hoztuk, a hátrányunk csupán egy pont a nagy rivális Újpest mögött. Célunk, hogy ezt az egy pont hátrányt a tavasszal mindenképpen ledolgozzuk és megnyerjük az öregfiúk bajnokságot. Annál is inkább, mert az idén az utóbbi évek kétségkívül legerősebb csapata jött össze, akikben nagyon erősen ver a Fradi-szív.

Nem kerülhetem meg a kérdést egy másik csapattal kapcsolatban sem, annál is inkább, mert ma az ő eredményeik alapján ítélik meg a Fradit. Hogy látod a mai első csapat szereplését?
Számomra nagyon pozitív meglepetést okoztak, a tavalyi év után nem vártam sem ezt a helyezést, de főleg nem ezt a játékot. Ugyanis az esetek többségében élvezhető, jó focit játszott a csapat, úgy is mondhatom végre megint olyant, amelyik méltó a Fradihoz. Egyértelműen jó az irány, ezen az úton kell továbbmenni.

Köszönöm szépen a válaszokat.
Én köszönöm a megkeresést. Hajrá Fradi!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

8 hozzászólás

  1. Franto írta:

    Isten éltessen Manci és kívánok legalább annyi sikert az életben, mint amennyiben pályafutásod során részesültél! Játéktudásodnak, inteligenciádnak és nem utolsó sorban szerénységednek köszönhetően igazi ikon lettél!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 10. 11:15

  2. eagleeye írta:

    Az a BL csapat volt az új kor Fradi Aranycsapata!Mindenki, aki szerepelt benne, legenda lett!
    Isten éltessen sokáig, Manci!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 11. 13:29

  3. Léport István írta:

    Isten éltessen sokáig Manci ! Miattad jártam át Kassára mikor ott játszottál, máig örzöm a hozzám kidobott pólót mikor bajnokok lettetek.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 11. 21:01

  4. Tábori György írta:

    Isten éltessen Manci sokszor szoritottam neked mint régi nagy fradi szurkoló

    Hozzászólás ideje: 2010. december 12. 10:21

  5. Hajnal Roland írta:

    Isten éltessen Andris!!!:) Már a negyedik X!! Még vagy 2x-3x élt meg!!:)
    Remélem jól vagy, sajnos már régen találkoztunk!
    Unokatestvéred: Roli

    Hozzászólás ideje: 2010. december 12. 13:38

  6. iviftc67 írta:

    Isten éltessen Manci!!! Hatalmas egyéniség és a mai napig úgyan olyan szerény
    mint annó!!!Nagyon szerencsésnek érzem magam,hogy alkalmanként együtt focizhatok
    vele!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 13. 14:53

  7. Gregus György írta:

    Telek András isten éltessen sokáig még legalább kétszer ennyit!Nagyon köszönöm a dedikált öreg fiuk fotót,s a sok boldog percet a mit játékoddal nekünk okoztál.

    Hozzászólás ideje: 2010. december 14. 11:20

  8. Sándor Csaba írta:

    Megtaláltam Simon Tibi gyilkosainak felbujtoját!
    Az Ute köreiben mozgó Ganxsta Zoltán!
    A Fradi Mestere

    Hozzászólás ideje: 2015. április 21. 22:41

HOZZÁSZÓLÁS