2024. március 28. csütörtök

Csak így tovább!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. február 6.

Csapatunk ma elutazott Pulába. Isztria egyik gyöngyszeme sok magyar turista előtt ismert és szeretett város. Holnaptól a Fradi oly nagyon remélt tavaszi sikereinek a forrása is …

Bizony, ki vagyunk éhezve egy sikeres Fradi tavaszra. Amely az eredményeken túl a sors kerekét is elfordítja. Természetesen a jó irányba. Minden fradista szurkoló vágyik arra, hogy az élet minden területén kihúzhassa magát és büszke lehessen a csapatára. Ne az élcelődések, az olcsó poénok célpontja legyen. Azoké, amelyeket a bulvársajtó oly eredményesen tudott gerjeszteni, a közömbösöket a Fradi ellen hangolni. Mi, a Fradi szurkolói azonban álltuk ezeket a pocskondiákat. Álltuk, mert tudtuk, hogy a Fradi, ha nem is mindig sikeres és eredményes a jelenben, törvényszerűen az lesz majd újra egykoron. Az lesz, mert a múltja, mely szerint a legsikeresebb és legeredményesebb magyar csapatról beszélünk, a múltból táplálkozó szurkolói hagyományai, mindezt kikerülhetetlenné teszik.

Az elmúlt év ősze valamit megpezsdített ezekből a várakozásokból. A szemünk láttára kezdett formálódni egy új csapat, amelyik valóban csapat. Amelynek a tanárember edzője még arra is figyelt, hogy kialakítson egy valódi fradista magot. Azt a magot, amely köré lehet közösséget építeni. Mag csak azokból lehetett, akik az elmúlt évek hányattatásai után még mindig itt voltak, itt maradtak. Lehet, már nem ők voltak az adott pillanatban a posztjukon a legjobbak, de ők voltak a Fradi múlttal rendelkező játékosok, akik még a saját bőrükön érezték, milyen volt a Fradi a sikereinek a fényében. Ezt az élményt csak ők tudják az öltözőben továbbadni. Az öltözőben, amely a sikerek létrejöttének másik nagyon fontos tényezője. Mármint az a hangulat, ami ott kialakul, amihez szükség van a fradizmust árasztó magra. És lőn! A tudatos csapatépítő munka e tekintetben is eredményt hozott. A csapatnak már az ősszel kialakult a váza. Az a váz, amit nem lehet csak úgy összeroppantani. Az a váz, amely az ellenszelet is állja, sőt még attól is acélozódik.

Lehetne ebbe a csapatba még igazolni? Persze, hogy lehetne, sőt kellene is. Ám a jelek szerint akkor is nyugodtak lehetünk, ha nem igazolunk neveket. Nyugodtak, mert a tavaly megépült váz az elmúlt hetekben tovább erősödött. Erősödött fizikailag, hiszen az elmúlt hetek munkája elsősorban erre volt kihegyezve. Erősödött azonban mentálisan is, ami ugyancsak nagyon fontos. Mi másnak lenne betudható, hogy a kemény fizikai tréningek közepette is jó eredményeket érnek el a felkészülési mérkőzéseken. Azokon a mérkőzéseken, ahol az ellenfelek nem a játékhoz kedvet csináló alsóbb osztályú csapatok, hanem olyanok, amelyek presztízskérdést csinálnának a Fradi legyőzéséből. Ebből adódóan kemény, férfias küzdelemre késztetik az amúgy is fáradt izmokkal kiálló játékosokat. A szakvezetés pont azt nézte árgus szemekkel, hogy ebben a helyzetben miként reagálnak a játékosok. Örömmel tölthet el mindannyiunkat, hogy a jelek szerint a szakvezetésnek kellemes gondjai keletkeztek. Küldhette bármilyen felállásban a pályára a csapatot, a játékosok nem okoztak csalódást. Az eredményeket tekintve sem, bár azok most bevallottan nem is számítottak, sokkal inkább azonban a hozzáállást tekintve.

Ez a fizikailag és mentálisan is megerősödött Fradi most újabb edzőtáborba vonult Isztria egyik gyöngyszemére, Pula városába. És ott már a taktikai felkészülés is egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hiszen a szezon közeledtével már el kell kezdeni kihegyezni a formát.

A felkészülés eddigi történéseit figyelve joggal írhatjuk és mondhatjuk:

Csak így tovább!

Mert egy újabb sikeres edzőtábor végképp megalapozhatja és acélossá teheti sokunk reményét, hogy ez a tavasz valódi Fradi tavasz lesz. Eredményes, sikeres és sorsfordító tavasz. Amely felébreszt nagyon sok alvó fradistát és nekik is kedvet csinál, hogy immár ébren, a jelenlétükkel és a hangjukkal is segítsék a csapatukat. Azt a csapatukat, amely megérdemel minden segítséget, a Fradit! Már most bátorítok minden ilyen álomban szunnyadó szurkolótársat, az ébresztő után nyugodtan jöjjön, senki nem fogja tőlük kérdezni, hát ti eddig hol voltatok? Egyszerűen csak örülni fogunk, hogy újra sokan leszünk, nagyon sokan. Mert mi a Fradinak szurkolunk. Most és mindörökké!

Simon Sándor

(A felhasznált kép forrása az ftc.hu)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. ftc ireland írta:

    Nagyon orulok ezeknek az edzomeccseken szerzett eredmenyeknek,de en csak akkor leszek igazan boldog ha ezt at viszuk a bajnoksagba is,termeszetesen a deliek es Jozsi nelkul,ha meg ez is bekovetkezne akkor mar teljes lenne a siker es az orom! (Adriano,Junior,Jozsi,es a harom uj szerzemeny ha nem lesz a keretben az mar nekunk egy jo igazolas!)

    Hozzászólás ideje: 2011. február 7. 17:18

  2. walkó istván rezső írta:

    csak így tovább!kiváló az írásod.66éves tapasztalat mondatja velem jó kis csapat leszünk! hajrá FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2011. február 14. 07:07

HOZZÁSZÓLÁS