2024. március 29. péntek

Ellenfélnézőben: Győri ETO FC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. április 14.

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának egyik rangadóján a bajnoki címre törő Győri ETO FC látogat az Üllői útra. A mérkőzés ezúttal szombaton délután fél 6-kor veszi kezdetét, így aki nem tud kilátogatni a stadionba, az a Sport1-en nézheti meg a parázsnak ígérkező összecsapást.

A tavaszi idénykezdet elején talán – értékelve a csapatok felkészülését, az igazolásokat és az első pár tétmeccs eredményeit – sokan azt gondolták, hogy a  ebben az évben a Videoton lehet a nehéz idegenbeli sorsolással bíró Debrecen legnagyobb ellenfele az aranyéremért folytatott küzdelemben. Aztán teljesen váratlanul Tarsoly Csaba menesztette Csertői Aurél vezetőedzőt, és még nagyobb meglepetésre visszahívta az elődjét, a nálunk is jól ismert Pintér Attilát. Ez a húzás eddig maximálisan bevált, hiszen Pintérrel a Győr elfelejtette a pontvesztés fogalmát, ellentétben a botladozó Vidivel, így mára már nem kérdés, hogy a zöld-fehérek a Loki legnagyobb riválisai, akik – hogy teljes legyen a meglepetés – otthonuktól távol sorra nyerik a rangadókat, míg a Nagyerdőben kötelező győzelmeket mulasztanak el. Így érkezik el a 24. forduló, amikor is mindkét aranyra törő együttes – egymástól 2 pont távolságra – egy nehéz idegenbeli összecsapás elé néz: a Debrecen Paksra látogat, míg az ETO hozzánk. Hogy mennyire komolyan veszik a győriek a mai meccset, arra rávilágít az is, hogy már tegnap este megérkeztek Budapestre, noha a mintegy 130 km-nyi távolság és másfél órás buszút ezt nem feltétlenül indokolná. Hogy ezt honnan tudom? A péntek esti ankétról autóval hazafelé tartottam, amikor egy hotel előtti piros lámpánál a járdán telefonálgató, sétálgató egyenmelegítős fiatalemberekre lettem figyelmes, majd legnagyobb meglepetésemre az ETO játékosait azonosítottam a fehér-fekete dressz alatt. Így a szombat délutánt is regenerálással töltheti ellenfelünk, reméljük, ez a pici plusz nem lesz sorsdöntő! Merthogy ami az előzetes esélylatolgatást illeti, várhatóan nüanszok fogják eldönteni a pontok sorsát, ezt alátámasztják 47 fogadóiroda átlagos oddsai is: a mi győzelmünk 2,86-szoros, a döntetlen 3,14-szeres, a vendégsiker 2,25-szörös szorzóértékkel bír.

A Győrről elmondható, hogy egy évek óta tartó tudatos építkezés eredményeként rendkívül kis mérékben változott télen a játékoskerete, leginkább csak a tartalékcsapatot érintették az igazolások. Az ősszel a nagyoknál pályára lépők közül egyetlenegy ember távozott, ő a brazil Nicolas Ceolin, akit Kispestre adtak kölcsönbe, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fürtös szélső is mindössze 2 meccsen 34 percnyi lehetőséghez jutott, további 1 alkalommal a kispadon ült… Az érkezők oldalán 3 komolyabb név található, a ZTE-től igazolt Đorđe Kamber és az MTK-tól elcsábított Pátkai Máté komoly versenyhelyzetet teremtett az amúgy sem gyenge középpályán (mi több, utóbbi egyenesen berobbant 6 tavasszal szerzett góljával), míg az Olaszországból hazatérő Varga Roland a mindkét oldalon bevethető szélsők kínálatát növeli.

Ígéretünkhöz híven ezentúl a beharangozók szerves része lesz az aktuális ellenfél játékosai által pályán töltött időmennyiséget és a beszedett sárga és piros lapjaikat tartalmazó adattáblázat, a mérkőzést megelőző pillanatot tükröző állapotában.

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es idényének győri színekben eltöltött, egyénekre részletesen lebontott játékidő-mennyisége ide kattintva olvasható.

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es idényének győri játékosok által szerzett sárga és piros lapjai ide kattintva tekinthetők meg.

Ami az exeket illeti, őszhöz képest ETO-részről változás, hogy a nálunk nevelkedett Takács Ákos mellett újra egykori legendánk, Pintér Attila ül a kispadon. A mieinknél a 2011 végi állapotokhoz hasonlóan Végh Zoltán, Rósa Dénes és Józsi György játszott a másik zöld-fehérben, utóbbit épp onnan igazoltuk 2010-ben.

Ahogy a fenti táblázatból is kolvasható, Pintér mester dolgát eltiltás nem nehezíti, a csatársorban azonban Simon András és Rati Aleksidze is sérült, így várhatóan a következő kezdő tizenegy lép majd ellenünk pályára:

Stevanović – Babić, Ɖorđević, Fehér, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajković – Koltai (Dudás), Ahjupera, Varga R. (Dinjar)

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS