2024. március 28. csütörtök

Csanytelek díszpolgára: Megyesi István

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. július 15.

DSCN4706Kurucz Zoltán a Csanyteleki SC elnöke javaslatot terjesztett elő, hogy 2014-ben a falu eddigi egyetlen NB I-es és válogatott futballistája, Megyesi István kapja meg Csanytelek Díszpolgára címet. Az Önkormányzat képviselő-testülete a javaslatot egyhangúlag megszavazta.

DSCN4696-001A díszpolgári cím átadására a 2014. július 12-i XXIV. Csanyteleki Falunapok ünnepélyes megnyitóján került sor. Sajnos, Megyesi István egészségi állapota (a közelmúltban életmentő műtéten esett át) nem tette lehetővé, hogy az ünnepségen személyesen megjelenjen. Forgó Henriktől, Csanytelek polgármesterétől így a díszpolgári oklevelet és az azzal járó aranygyűrűt, Bálint László, az egykori csapattárs, csapatkapitány, jó barát vette át.

DSCN4690Az ünnepségen, Bálint Lászlón kívül részt vett több egykori fradista játékostárs, Martos Győző, Mucha József, Pogány László, Vépi Péter, a Fradiban nevelkedett Horváth Károly. Az ESMTK-t, ahol Megyesi István tizenöt évet töltött el vezetőként, Tánczos Tibor szakosztályvezető és több játékos képviselte. Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület részéről Takács Tibor, Prohászka János, Szántay Balázs és Czikkely Boldizsár volt jelen az ünnepségen. Az itt felsoroltak a szülőházában látogatták meg a betegeskedő Megyesi Istvánt és adták át a díszpolgársággal járó jutalmat, továbbá az ajándékokat, virágcsokrot. Az ünnepelt meghatódottan fogadta a régi csapattársak, barátok, szurkolók szeretetét.

DSCN4714A falunapok keretében pályára lépett a Fradi öregfiúk és az ESMTK vegyes csapata a helyiek csapatával szemben. Ezúttal nem az eredmény volt a fontos!

Kedves Megyesi Pista! Ezúton is gratulálunk a díszpolgári címhez, és mielőbbi felépülést kívánunk.

SzB
2014. július 15.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS