2024. március 28. csütörtök

Szentlőrinci barátokkal találkoztunk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. november 3.

DSCN5410Az FTC Baráti Kör októberi összejövetelén kedves vendégeket köszönthettünk. Az 1908 SZAC KSE és a SZAC Baráti Kör vezetői voltak a meghívottak, akiket dr. Springer Miklós alelnök köszöntött.

Először Pintér Béla, egyesületi elnök, a több mint 100 éves klub történetét, az újjáalakulást ismertette. Az előadás anyaga a következő klikkre kattintva megtekinthető.

Ezt követően Muraközy Tibor, a SZAC egykori kapusa, aki még együtt játszott Deák „Bamba” Ferenccel, tartott élményszámba menő beszámolót pályafutásáról.

Bárdy Tibor, a 2012-ben – az FTC Baráti Kör segítségével – megalakult SZAC Baráti Kör elnöke, nem más, mint Deák „Bamba” Ferenc unokaöccse. Tőle hiteles információkat kaptunk a Deák család életéről, lakóhelyeiről, „Bamba” pályafutása alakulásának hátteréről.

Ezután Horváth Bence utánpótlás edző ismertette a SZAC képzési terveit. Nagyon szimpatikus volt, amint hangsúlyozta, hogy elsősorban embereket, nem labdarúgókat nevelnek, így nem a győzelem az elsődleges cél.

A vendégeknek dr. Springer Miklós egy-egy FTC Baráti Kör jelvényt nyújtott át.

DSCN5414A jelenlevők nagy tisztelettel köszöntötték Friedmanszky Zoltánt 80. születésnapja alkalmából. Hélisz József főtitkár kiemelte, hogy a népszerű „Frici” volt az első fradista, aki „Bamba” után, 1957/58-ban gólkirályi címet szerzett.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, az FTC Baráti Kör tagja tartott rövid tájékoztatást az FTC 2014. évi tisztújító közgyűléséről. A kilenctagú elnökségbe két új tag került, dr. Bácskai János és Nyíri Zoltán. A megválasztott elnökség alakuló ülésén ismét Kubatov Gábor választották elnöknek, dr. Kocsis Mátét alelnöknek, Nyíri Zoltánt operatív igazgatónak. Az elnökség további tagjai: dr. Bácskai János, Kovács Miklós, Kökény Beatrix, Rieb György, Sike András és dr. Springer Miklós. Dr. Springer Miklós a közgyűlésen fel is szólalt, beszédében felhívást intézett a Fradi szurkolóihoz.

DSCN5412Ezt követően néhány információra került sor. Hélisz József beszámolt a Kálvária téri Kocsis Sándor emlékmű örvendetes előrehaladásáról. Takács Tibor ismertette, hogy október 30-án, Albert Flórián halálának harmadik évfordulóján koszorúzásra kerül sor. (Megtörtént!) Ezután a jelenlevők megemlékeztek 1956. november 1-jéről, amikor a Fradi visszakapta nevét és színeit.

A következő összejövetel időpontja: 2014. november 27. (csütörtök) 16 óra.

Hajrá Fradi!

SzB
2014. október 28.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Pintér Béla írta:

    Ezúton is köszönjük szépen a kapott lehetőséget és megtiszteltetést hogy
    módunkban állt a Szentlőrinci Atlétikai Club meghatározó alakjára Deák” Bambára” közösen emlékeznünk.Bízom benne hogy együttműködésünk a jövőben még tovább
    fejlődhet.

    Hozzászólás ideje: 2014. november 5. 11:43

  2. Muraközy Tibor írta:

    Büszke vagyok arra, hogy “annak idején” a SZAC csapatával (az akkori reglala utasítására, már Bp.Postás néven) a legendás, fatribünös Fradi szentélyben játszhattam, előmeccseket a Fradi meccs előtt. A sors iróniája, hogy hiába vette el a hatalom a Fradi zöld-fehér színét,nevét megváltoztatva, általunk mégis volt zöld-fehér meccs a Fradi pályán, hiszen a SZAC kék-fekete színe helyett a Posta zöld-fehér színű mezében játszottunk. Én is köszönöm a lehetőséget a közös, meghitt délutánért, külön öröm számomra, hogy a SZAC tiszteletbeli elnöki címe mellett, a Fradi Baráti Kör tagja is lehetek. (Köszönet érte drága, elhunyt Barátomnak, Walkó Pistának, aki elhozott ebbe az igaz, magyar közösségbe.)

    Hozzászólás ideje: 2014. november 5. 14:39

  3. Horváth Gusztáv írta:

    Köszönöm a beszámolót!

    Hozzászólás ideje: 2014. november 7. 23:22

HOZZÁSZÓLÁS