2024. március 28. csütörtök

Baráti Körben ifj. Kocsis Sándorral

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. november 29.

DSCN5615A Kálvária téri Kocsis Sándor emlékmű felavatása után tartotta meg az FTC Baráti Kör a novemberi összejövetelét a Népligetben. A rendezvény kiemelt vendége volt ifj. Kocsis Sándor, aki elismerésre méltó magyarsággal emlékezett apukájára, és örömét fejezte ki, hogy így őrzik az emlékét szülővárosában és a Fradiban. Ezt követően az egykori játékostárs, Rudas Ferenc elevenítette fel a „Kockához” fűződő kapcsolatát, az első találkozást a nagycsapat öltözőjében. Elmesélte, hogy a fiatal játékosok milyen nagy tiszteletet adtak az idősebbeknek. Fekete Géza szobrászművész, az emlékművön található Kocsis dombormű alkotója elmesélte, hogy Schlegel Oszkár barátjának kérésére kezdett bele a Csanádi Árpád Sportiskola egy-egy tanterme névadójának, így Kocsis Sándornak a megformálásába. Takács Tibor a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke gyermekkorában szerzett Kocsis emlékeit osztotta meg a jelenlevőkkel.

DSCN5621Az emlékmű megvalósításában döntő érdemeket szerző Fekete Géza szobrászművész és DSCN5622Kopeczky Lajos építészmérnök az FTC Baráti Kör örökös tagja lett.

Az összejövetel másik meghívottja Kocsis Tibor filmrendező, a közelmúltban bemutatott „Magyarok a Barcáért” című dokumentumfilm rendezője volt, aki filmjében a Barcelonában szerepelt Berkessy Elemér, Plattkó Ferenc, Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán bemutatása mellett megszólaltatta – többek között – a Fradi két legendáját, a tavaly elhunyt Gyetvai Lászlót és a magyar labdarúgás jelenleg legidősebb válogatott labdarúgóját, Rudas Ferencet. A nagy érdeklődéssel bemutatott film kibővített változata DVD formájában a következő hetekben már kapható lesz a boltokban. Ígéretet kaptunk arra, hogy a jövő év elején, valamelyik összejövetelünkön lehetőség lesz a DVD megtekintésére. Addig is nézzük meg a film előzetesét.

A Kocsis emlékmű megvalósításához többen adománnyal járultak hozzá, akik megkapták az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja kitüntető címet, így a www.ulloi129.hu honlap szerkesztősége, Ocskai László, dr. Markovics László és Pörsök Péter. Változatlanul várjuk, hogy az átutalások alapján nem beazonosítható adományozók vegyék fel a kapcsolatot Hélisz József főtitkárral (06-30-604-8290, ill. helisz.jozsef@upcmail.hu).     .

A hagyományoknak megfelelően az elnökség köszöntötte Kiss Péter tagtársunkat, aki a közelmúltban ünnepelte kerek, 70. születésnapját.

DSCN5630Wlach László, állandó szponzorunk, jubileumi Fradi-sállal, kulcstartóval és egy aranyozott Fradi jelvénnyel ajándékozta meg ifj. Kocsis Sándort.

A hirdetések között Hélisz József elmondta, hogy december 3-án 14 órakor az FTC labdarúgó szakosztály megalakulásának 114. évfordulója alkalmából koszorúzás lesz a Springer szobornál. Felhívta a figyelmet a december 6-án a Groupama Arénában 9 órakor kezdődő Fradival a Fradiról, a Fradiért a Fradiban című vetélkedőre. A Baráti Kör évzáró összejövetele december 30-án 15 órakor lesz a Népligetben.

SzB
2014. november 27.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS