2024. április 19. péntek

„Dirifia” 80 éves

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. április 25.

DSCN6361Muraközy Tibor az 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club KSE tiszteletbeli elnöke, a SZAC Baráti Kör és az FTC Baráti Kör tagja április 11-én ünnepelte 80. születésnapját. Ebből az alkalomból születésnapi ünnepségre került sor a lőrinci Városház utcai házasságkötő dísztermében.

Az ünnepség házigazdája Pintér Béla a SZAC elnöke volt. Az ünnepelt családján kívül jelen voltak a kerület vezetői, a régi játékostársak, barátok, így az FTC Baráti Kör vezetői is. Muraközy Tibor, a tőle megszokott humoros stílusban, röviden ismertette labdarúgó pályafutását, amely alatt mindvégig kapusként szerepelt a SZAC, majd a Bp. Postás, a KISTEXT és a Traktorgyár csapatában.

Játékos pályafutásának 67 éves korában egy öregfiúk meccsen szerzett sérülés vetett véget. Utánpótlás edzői és játékvezetői képesítések megszerzésével azt követően sem szakadt el a labdarúgástól.

 

 

SZAC2Az ünnepeltet elsőként Ughy Attila polgármester köszöntötte, majd a barátok adták át jókívánságaikat, ajándékaikat. Az FTC Baráti Kör nevében dr. Springer Miklós alelnök és Hélisz József főtitkár üdvözölte Muraközy Tibort, akinek egy üveg Fradi-pezsgőt és egy 80-as számú „DIRIFIA” feliratú Fradi-mezt adtak át. (A „Dirifia” felirat bizonyára néhány olvasónknál magyarázatra szorul. Muraközy Tibor édesapja a helyi iskola igazgatója volt, ezért a fiatal kapus ezt a becenevet kapta társaitól, ami rajta is maradt a mai napig.)

Muraközy Tibort – a sok-sok jelenlevő között – köszöntötte a legrégebbi játékostárs, Raduly József, a magyar válogatott és a Vasas hajdani jobbszélsője, Verebes József mesteredző, volt szövetségi kapitány, Galambos Antal és Pisont István egykori kiváló labdarúgók.

SZAC3Az ünnepi összejövetel másik fő pontja A lőrinci „Dirifia” címen megjelent, Muraközy Tibor visszaemlékezéseit tartalmazó könyv bemutatója volt, amelyet az ünnepelt fáradhatatlanul dedikált a megjelenteknek.

Kedves Muraközy Tibor! Isten éltesse sokáig erőben, egészségben, változatlan jókedvben!

SzB
2015. április 23.

 

 

 

 

 

Az ünnepségről Pozsgai Miklóstól megkaptuk a SZAC Sporthíradó felvételét is, köszönet érte.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Muraközy Tibor írta:

    Drága, Tisztelt Barátaim!
    Köszönöm Nektek a szép szavakat, a megható megemlékezéseket. Úgy érzem, hogy ezelatt a nyolcvan év alatt nem tettem mást, mint tettem a dolgomat,igyekeztem mindíg megfelelni az elvárásoknak. Mivel KOS szülött vagyok, mindenben maximalista, nem ismerek lehetetlent. Bármilyen dolgot kellett és kell megtennem, csak akkor éreztem (érzem) jól magamat, ha biztos voltam benne, hogy minden erőmmel, tudásommal megpróbáltam a legtöbbet, a legjobbat kihozni cselekedeteimmel. Pedagógus szüleimtől örökölhettem a gyerekek szeretetét, nekem a legszebb zene a boldog gyermekek hangját hallani,jó érzés a sok csillogó szempáron végig nézni. Meghatottan és büszkén gondolok arra, hogy az a sok-sok fiatal srác, akik az én edzői éveim alatt a játékosaim voltak, igaz magyar emberek lettek, nem kallódtak el. Többen közülük magas beosztású, tanult emberré váltak, mint például Dr.Lévai Istvan Zoltán, Budapest XVIII.kerületének alpolgármestere, vagy a mostani 1908 SZAC KSE technikai igazgatója, Pelsőczi Sándor gépészmérnök, hogy csak őket említsem meg, így hamarjában. Talán életem mottója: …”mi dolgunk e világon: kűzdeni erőnk szerint a legnemesbekért”…. Őszinte tisztelettel: Muraközy Tibor, alias: “Dirifia”.

    Hozzászólás ideje: 2015. április 26. 21:38

  2. Pozsgai Miklós írta:

    Kedves Olvasó!
    Engedtessék meg nekem, mint az 1908 SZAC krónikásának, s a Dirifia könyv egyik olyan alkotójának, aki segített Muraközy Tibornak emlékeit formába önteni, hogy megköszönjem én is a Fradi baráti Kör vezetőségének azt a nemes gesztust, amellyel megtisztelték e szép megemlékezést.
    Nem akarok technikai részletekbe bonyolódni, de az időkorlátok miatt nem tudtam interjút kérni a megjelent FTC Baráti kör tagjaitól, de bírva a “Dirifia” ígéretét, a nevezett 100. születésnapi ünnepségén elsőként a Fradistákkal készítek riportot! Sporttársi üdvözlettel: Pozsgai Miklós 1908 SZAC Sporthíradó operatőr-producere.

    Hozzászólás ideje: 2015. április 27. 22:15

HOZZÁSZÓLÁS