2024. április 24. szerda

Akikre büszkék lehetünk!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. június 20.

Bevezetésként egy kis történelmi áttekintés: 1991. június 19-én az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat. 2001-ben az Országgyűlés nemzeti emléknappá nyilvánította ezt a napot, majd tíz évvel később, 2011-ben Budapest Főváros Közgyűlése arról határozott, hogy ezen a napon adják át a díszpolgári elismeréseket.

Az Újvárosháza Dísztermében Tarlós István főpolgármester ünnepi közgyűlés keretében adta át a 2015. évi díszpolgári címeket. Ünnepi beszédéből idézünk: „A példakép támaszt, kapaszkodót, mintát jelent számunkra. Budapest mindig úgy fejlődhetett, hogy kimagasló egyéniségek, hazafias elkötelezettségű emberek a közösség javára alkottak, munkálkodtak.” Kiemelte, hogy a mostani nyolc kitüntetett a kultúra, a tudomány és a sport területén kiemelkedő, kitartó, közösségformáló munkát végzett.

A kitüntetettek: Marton Éva operaénekesnő, Hámori József biológus, Portisch Lajos olimpiai bajnok sakkozó, Rudolf Péter színművész, Bálint András színművész és színházigazgató, Kerkápoly Endre mérnök (posztumusz elismerés), és akikre mi fradisták büszkék lehetünk: Rudas Ferenc, az FTC és a magyar válogatott korábbi játékosa, az FTC Baráti Kör elnöke, Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, csapatunk volt kiváló labdarúgója és edzője (posztumusz elismerés). Varga Zoltán kitüntetését két gyermeke, Varga Attila és Katalin Stadik vette át. Ezúton is gratulálunk a kitüntetetteknek!

Rudas Ferenc meghatódottan vette át a kitüntetést. Ezt az alkalmat felhasználva bejelentette, hogy Rudas Ferenc díjat hoz létre, amelyet minden évben december 3-án Ferenc napon, illetve az FTC labdarúgó szakosztálya megalakulásának születésnapján fognak átadni.

SzB
2015. június 19.

DSCN6752DSCN6753DSCN6756DSCN6748

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Nagyon szép ünnepség volt! Gratulálok a kitüntetetteknek, megérdemelték! Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2015. június 20. 21:42

  2. Hélisz József írta:

    Tisztelt Elnök Úr!
    Kedves Feri!

    A Baráti Kör nevében szívből gratulálok díszpolgárságodhoz. Adjon a Mindenható eröt, egészséget, hogy még sokáig vezethetsd a Baráti kört.

    Fradista üdvözlettel: Hélisz józsef

    Hozzászólás ideje: 2015. június 21. 19:47

  3. Muraközy Tibor írta:

    Drága Ferikém!

    Úgyis, mint “játszótárs”-ként, azaz “taknyos” sihederként ellenfeled, úgyis, mint atyai jó Barátomként Isten áldását kérem Rád e szép. megérdemelt kitüntetésed átvétele alkalmából. Még nagyon sokáig élvezd az életet köztünk, a Fradi Családban.

    Ölellek sok szeretettel: Muraközy Tibor, alias “Dirifia”.

    Hozzászólás ideje: 2015. június 21. 21:27

HOZZÁSZÓLÁS