2024. március 28. csütörtök

Ünnepi program az 50. évforduló alkalmából

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. június 25.
  1. június 23. Torino, Stadio Comunale, 30 ezer néző

VVK döntő: Juventus FC – Ferencvárosi TC 0:1

Góllövő: 74. perc dr. Fenyvesi Máté

Juventus FC: Anzolin, Gori, Castano, Sarti, Bercellino, Leoncini, Stacchini, drl Sol, Combin, Mazzia, Menichelli

Ferencvárosi TC: Géczi, Novák, Mátrai, Horváth, Juhász, Orosz, Karába, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi dr.

DSC_1747MúzeumÓriási siker volt, amit klubszinten a mai napig nem tudott a magyar labdarúgás felülmúlni! A VVK-győzelem 50. évfordulóján az FTC ünnepi programot szervezett. A Fradi Múzeum harmadik időszakos kiállításának a megnyitója is erre a napra esett, amelynek témája – természetesen – a csapatunk nagyszerű VVK-menetelésének bemutatása volt. Az esemény rangját emelte, hogy megjelentek a Juventus képviselői is, Stefano Braghin, utánpótlás vezető, valamint a döntő három résztvevője, Giancarlo Bercellino, Gino Stacchini és Bruno Mazzia. A mieink képviseletében jelen volt a döntő valamennyi élő hőse: Géczi István, Horváth László, Juhász István, Karába János, Rákosi Gyula és Fenyvesi Máté, továbbá azok, akik a sorozatban szerepeltek még, illetve készen álltak a bevetésre: Fenyvesi József, Friedmanszky Zoltán, Rátkai László és Németh Miklós.

DSCN6808A múzeumi programot követő összejövetelen a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület nevében Takács Tibor elnök adta át az 50. évforduló emlékére készített emléktáblát a döntő gólszerzőjének, dr. Fenyvesi Máténak. A rangidős hős javaslatára az emléktábla a Fradi Múzeumba kerül, amelyet Tobak Csaba múzeumigazgató örömmel vett át. Az összejövetel résztvevői egyperces néma fejhajtással emlékeztek meg a VVK-sorozatban szereplő, de időközben elhunyt játékosokról. Az arány, sajnos, 10:9 az égiek javára!

A rövid beszámolót Stefano Braghin udvarias mondatával zárjuk: „Abban bízom, hogy a közeljövőben a két klub újra meg tud mérkőzni egymással egy kupadöntőben.Úgy legyen!

SzB
2015. június 23.

DSCN6801DSCN6770DSCN6803

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    50 év után is beleborzongok.

    C S O D Á L A T O S MENETELÉS VOLT !!!

    Hozzászólás ideje: 2015. június 28. 09:57

HOZZÁSZÓLÁS