2024. március 29. péntek

Két szakosztály mutatkozott be

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. július 2.

Az FTC Baráti Kör júniusi ülésén elsőként az újonnan alakult ökölvívó szakosztály képviselői voltak a vendégek. A Fradinak 1910 óta volt ökölvívó szakosztálya, de az 1980-ban megszűnt. Szántó Imre, azaz Szántó Öcsi bácsi (mindenki így szólítja) edző elmondta, hogy közel huszonkét éves álma vált valóra, amikor 2014-ben újra megalakult a Fradi ökölvívó szakosztálya.

DSCN6939Édesapja is a Fradi edzője volt, így most ő viszi tovább a családi hagyományokat. A tőle megszokott szakértelemmel és humorral ismertette a szakosztály szakmai munkáját, terveit, a vezetőségét: az elnök dr. Dezső Antal, a szakosztályvezető Kovács Kokó István. Edzői munkájában Bedák Pál vb-ezüstérmes ökölvívó segíti. Bemutatta a versenyzőket DSCN6943(a képen jobbról balra): Káté Gyula, Király Viktor, Harcsa Zoltán, Harcsa Norbert. (Nem volt jelen dr. Mikófalvi Ádám.) Öcsi bácsi elmondta, hogy jelentősen javultak az edzési körülmények, de az utánpótlás bázis kiépítéséhez új, korszerű, nagyobb kapacitású edzőterem szükséges. Sportolóink is röviden bemutatkoztak, Harcsa Zoltán beszámolt az azerbajdzsáni Európai Játékokon szerzett bronzérmének történetéről. A jelenlevők közreműködésével megemlékeztek a Fradi legendás ökölvívóiról, elsősorban az olimpiai bajnok Harangi Imréről.

Az összejövetel következő részében az edzésre siető ökölvívókat az edzésről érkező tornászok váltották fel. Az FTC Ybl Tervező férfi torna szakosztályát, annak eredményeit Janik Pál és Kerekes Zsombor edzők mutatták be. Nagy sikernek tekintették, hogy a négy fős Eb-csapatban két fradista, valamint a bakui Európai Játékokon részt vevő három fős csapatban két-két versenyzőnk szerepelt, és a legjobb eredményt mindkét esetben zöld-fehér tornász érte el. DSCN6949Bemutatkozott három élversenyzőnk Babos Ádám, Vágner Levente és Dudás Norbert (a képen jobbról-balra). Öröm volt hallani, hogy a sportolás mellett mindhárman a továbbtanulást is komolyan veszik. Mivel Janik Pál pontozóként is részt vesz a nemzetközi versenyeken, segítségével egy kis betekintést nyerhettünk a pontozás rejtelmeibe.

 

Mindkét szakosztály megjelent képviselői átvehették dr. Springer Miklós alelnöktől az FTC Baráti Kör jelvényét.

Ezt követően Hélisz József főtitkár beszámolt az elmúlt hónap legfontosabb eseményeiről:

  • Rudas Ferenc és Varga Zoltán (posztumusz) Budapest Díszpolgára kitüntetéséről,
  • A VVK-győzelem 50. évfordulójának megünnepléséről, a Fradi Múzeum időszakos kiállításáról,
  • Kű Lajos Magyar Örökség Díj kitüntetéséről,
  • Az Összmagyar Diákbajnokság agárdi döntőjéről,
  • Rudas Ferenc közelgő 94. születésnapjának ( júl. 6.) előkészületéről.

A következő összejövetel időpontja: 2015. július 28.

Addig is: HAJRÁ FRADI!

SzB
2015. június 30.

DSCN6933DSCN6937DSCN6948

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    SOK SIKERT M I N D E N FRADI-szakosztálynak és sportolónak !!!

    Hozzászólás ideje: 2015. július 4. 10:17

HOZZÁSZÓLÁS