2024. április 25. csütörtök

Hajrá lányok! Csak így tovább!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. október 1.

Az FTC Baráti Kör szeptemberi összejövetelének meghívott vendége az FTC női labdarúgó csapata volt, amelyet Dörnyei Balázs edző és Bognár Enikő csapatkapitány képviselt.

DSCN7799A vendégeket Hélisz József főtitkár üdvözölte és gratulált a közelmúlt nagy sikereihez, a bajnoki címhez, a kupagyőzelemhez és a BL-selejtezőben való dicséretes helytálláshoz.

Dörnyei Balázs beszámolt a mai csúcsig vezető göröngyös útról, a Hevesi Tamás által vezetett kezdeti lépésekről, az FTC-be való befogadásukról, az általa kidolgozott hároméves tervről, a kitartó toborzó munkáról, a körülmények javításáért folytatott küzdelemről. Mindezek eredményeként könyvelhetők el a csapat sikerei. Létrejött a volt Törekvés sporttelepen a Kocsis Sándor Női Labdarúgó Centrum. Alapvetően, mintegy 80 százalékban hazai játékosokra épül a keret, de jól egészítik ki őket a légiósok. Az első csapat átlagéletkora 20 év. A Kóka község csapataként szereplő U17-es keret is feljutott az első osztályba. Mit lehet mondani, csak így tovább!

A csapat kapitánya, a csinos és kedves Bognár Enikő, elmesélte eddigi pályafutását, civil életének terveit. Megjelenésével, stílusával sok idős hódolót szerzett magának.

DSCN7803A beszélgetés végén, a hagyományoknak megfelelően, a vendégek dr. Springer Miklóstól, alelnökünktől átvették az FTC Baráti Kör jelvényét.

Ezt követően bejelentésekre került sor. Szántay Balázs titkár előzetes tájékoztatást adott az október 5-én sorra kerülő, Viszlát, Stadion! címet viselő rendezvényről, amelynek keretében búcsúztatják a lebontásra ítélt Puskás Ferenc Stadiont, „leánykori” nevén, a Népstadiont. A 16 órakor kezdődő gálán lesz – egyebek között – színészek-újságírók mérkőzés, de a fénypontot a kettős rangadó, az Újpest-Honvéd és az FTC-Vasas öregfiúk meccsek jelentik. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők! A belépés ingyenes, de az elhelyezett urnákba betett adományokat a kárpátaljai gyerekek megsegítésére fordítják.

DSCN7801Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy október 7-én 14 óra 30 perckor Zugló születésnapi ünnepségei keretében a XIV. kerület, Kövér Lajos utca 5. szám alatti Varga Zoltán Sportpályán az FTC és a BVSC öregfiúk csapata mérkőzik meg egymással, majd megkoszorúzzák Varga Zoltán emléktábláját.

A következő összejövetel időpontja: 2015. október 27. Addig is: Hajrá Fradi!

SzB
2015. szeptember 29.

DSCN7802

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Baráti körben Bognár Enikővel és Dörnyei Balázzsal - Üllői út 129. írta:

    […] Az eseményről készült teljes beszámolót a Baráti Kör honlapján olvashatjátok el: ftcbaratikor.hu […]

    Hozzászólás ideje: 2015. október 2. 12:10

HOZZÁSZÓLÁS