2024. április 18. csütörtök

Viszlát, Stadion!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. október 6.

IMG_20151006_0001Magyar Zoltán, az FTC és a magyar válogatott korábbi sportvezetője, az FTC Baráti Kör tagja, nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározta, hogy az 1953. augusztus 20-án megnyitott és a napjainkban lebontásra ítélt Puskás Ferenc Stadion (korábban Népstadion) búcsúztatására nagyszabású gálát szervez.

Célja az volt, hogy a búcsúztatón emléket állítson a stadion kiemelkedő eseményeinek, különösképpen a kettős rangadóknak, a színészek-újságírók találkozóknak, a labdarúgó-válogatott nagyszerű mérkőzéseinek, a kosárlabda-válogatott Eb-győzelmének. A színes programra 2015. október 5-én 15 óra 30 perctől került sor.

DSCN7829Miközben az FTC Baráti Kör vezetőségének tagjaival, dr. Springer Miklós alelnök vezetésével az esemény helyszínére autóztunk számos emlék kavargott a fejemben. Az első élményem hatéves koromból a Bp. Kinizsi – Bp. Vörös Lobogó mérkőzés, a középiskolás koromra eső VVK-menetelés felejthetetlen találkozói, Karába Jani hatalmas gólja, a már egyetemista éveimre eső Szovjetunió elleni 2:0-s győzelem… Nyugodtan mondhatom, életem egy szeletének búcsúztatására készültem.

DSCN7842A program fő gerincét a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás képezte.

Az utánpótlás-mérkőzést az orvosok-ügyvédek, a borászok-írók, a színészek-újságírók „csatája” követte.

A kettős rangadó keretében ezúttal az „öregfiúk” léptek pályára.

Először a Honvéd 2:0-ra legyőzte az Újpestet, majd a Fradi 4:2-re diadalmaskodott a Vasas felett.

Jó volt látni a pályán az egykori kedvenceket, de a lelátón is számos „öregfiúval” lehetett találkozni. A mérkőzéseket egykori és mai sportriporterek közvetítették.

DSCN7846A programot a Parlament-olimpikonok mérkőzés zárta, előtte azonban a kezdőkörben felálltak a résztvevő csapatok játékosai, középen a két legendás válogatott labdarúgóval, dr. Fenyvesi Mátéval és Dunai Antallal, akik ezúttal elvégezték a „zárórúgást”. A felcsendülő Himnusz dallamára minden résztvevő elérzékenyülve búcsúzott a hatvankét éves létesítménytől:

„Viszlát, Stadion!”, bízva abban, hogy mihamarabb üdvözölhetik az utódot.

SzB
2015. október 5.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. L.I. alias kispufi írta:

    vajon ezt miért nem lehetett a közönség számára is alkalmas időpontban lebonyolítani, ingyenesen, hétvégén, mondjuk pont egy mostani válogatott meccsek miatti amúgy üres hétvégén? párezer érdeklődővel csak jobban nézett volna ki a majd’ százezres tömeget is látott stadion búcsúja. (vagy benne volt a döntésben, hogy nehogy bejöjjenek azok, akiket sikerült már kipaterolni a stadionokból?)
    úgyhogy lehetett volna talán méltóbb búcsú. már ha ez volt a végső búcsú az eddigi sok után. (főleg, hogy egy nappal később még/már a feröeriek edzettek rajta…)

    Hozzászólás ideje: 2015. október 8. 15:40

  2. Kinizsi írta:

    A rendezvény nyilvános és ingyenes volt! A bejáratoknál levő urnákba lehetett adományt adni, amit a szervezők a kárpátaljai gyerekek megsegítésére ajánlottak fel. Az időpont megválasztásához nem tudok hozzászólni…

    Hozzászólás ideje: 2015. október 9. 19:55

  3. L.I. alias kispufi írta:

    Nem kötekedni akartam, nem is a védhetetleneket védeni, leginkább csak értetlenkedtem, mind az időpont, mind a hírverés (hiánya) okán…

    Hozzászólás ideje: 2015. október 12. 15:59

HOZZÁSZÓLÁS