2024. március 29. péntek

A Dalnoki film ősbemutatója

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2016. június 1.

Amióta 2016. január 19-én a Fradi Múzeumban a Dalnoki-kiállítás megnyitóján elhangzott, hogy film is készül a Fradi legendás játékosáról és edzőjéről, izgatottan vártuk a film elkészültét. Májusban örömmel értesültünk arról, hogy a film elkészült, sőt két alkotója, Czégány Pál és Nagy Zsuzsanna a Magyar Sportújságírók Szövetségének éves közgyűlésén Nívódíjat kapott a Dalnoki Jenő életét bemutató dokumentumfilmért.

DSCN8959Örömünk csak fokozódott, amikor megtudtuk, hogy a film ősbemutatójára az FTC Baráti Kör májusi 31-i összejövetelén kerül sor.

DSCN8955A Népligeti edzőközpontban a Hotel Liget konferenciaterme zsúfolásig megtelt! A közel kétórás dokumentumfilm vetítését hangos felnevetések, esetenként meghatott szipogások kísérték, majd vastapssal zárult. Dr. Springer Miklós, az FTC Baráti Kör elnöke köszönetet mondott a film elkészítőinek, örömét fejezte ki az FTC példás hagyományőrző tevékenysége miatt. Elmondta, hogy hosszú élete során sok Fradi játékost látott játszani, ismert meg, de – véleménye szerint – a Fradi-szívnek három igazi megtestesítője volt, Toldi Géza, Kispéter Mihály és Dalnoki Jenő.

DSCN8964A filmben Dalnoki Jenő gyermekein, Ildikón és Jenőn kívül megszólaltak egykori játékostársai, játékosai, edzőtársai, de főszerepet vállalt a család barátja, Gyenes András, a Dalnoki Jenő életéről szóló Fradi gyászinduló című könyv szerzője. Az ősbemutatón rajta kívül a filmben megszólalók közül jelen volt dr. Fenyvesi Máté, Vépi Péter, Mucha József és a Fradi Múzeum vezetője, Tobak Csaba is.

Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára köszönetet mondott a Fradi Médiának, hogy a film ősbemutatójára a Baráti Kör összejövetelén kerülhetett sor, majd üdvözölte a programon először részt vevő új tagtársakat. A filmvetítést követő szabad beszélgetés során még egy-egy Dalnoki anekdotát elevenített fel dr. Som Ferenc, Kopeczky Lajos, Kaszás Pál és Gyenes András.

DSCN8957A következő összejövetel időpontja:

2016. június 28.

SzB
2016. május 31.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Legendás csikócsapat, bajnoki cím, MNK győzelmek, KEK-döntő.

    Ha csak ennyi lenne Dalnoki Jenő érdeme, az is halhatatlanná tenné.

    Ő azonban több volt az elért sikereknél: F R A D I S T A.

    Hozzászólás ideje: 2016. június 2. 16:17

  2. halász írta:

    Igaza van Takács úrnak. Dalnoki volt a FRADISTA, csupa nagybetűvel.

    Hozzászólás ideje: 2016. június 13. 11:24

HOZZÁSZÓLÁS