2024. április 18. csütörtök

A riói olimpia volt a téma

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2016. július 27.

Az összejövetel szomorú eseménnyel kezdődött. A résztvevők egyperces néma felállással adóztak a július 25-én, életének 68. évében elhunyt Megyesi István, egykori válogatott labdarúgónk, örökös bajnokunk emlékének.

DSCN9433Augusztus 6-án Rio de Janeiróban, a Maracana Stadionban, ünnepélyesen megnyitják a 2016-os nyári olimpiai játékokat. Az FTC Baráti Kör vezetése az „olimpiai felkészülés” jegyében döntött úgy, hogy júliusi összejövetelére meghívja Schmitt Pált, kétszeres olimpiai bajnokunkat, a Nemzet Sportolóját, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagját.

Schmitt Pál örömmel tett eleget a meghívásnak. Először beszámolt a magyar olimpiai csapat felkészüléséről. Magyarországot 19 sportágban 160 sportoló fogja képviselni. Ezzel a létszámmal hazánk a 205 résztvevő ország rangsorában az első 32-ben szerepel. Sajnálja, hogy csak két csapat tudta kvalifikálni magát. Az éremesélyekről nem szívesen beszélt, mert véleménye szerint olykor egy-egy centin, másodpercen, néhány dekán, egy bírói döntésen, a versenyző pillanatnyi egészségi és lelki állapottól függ a jó eredmény megszületése, illetve elmaradása. A MOB egyes vezetői szerint 6-7 aranyérem, illetve összesen 18 érem megszerzésére van esély. A lényeg a tiszta, tisztességes szereplés!

SDSCN9439chmitt Pál elmondta, hogy az olimpia a világ békéjének kikötője, semmivel össze nem hasonlítható esemény. A riói olimpia is az év legrangosabb, legnagyobb rendezvénye lesz, amelyen a 10 500 sportoló mellett mintegy húszezer újságíró (TV-s, fotós, tudósító) vesz részt. A biztonság ezúttal is kulcsfontosságú feladat, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mintegy hatvan államfő jelezte részvételét.

Rövid tájékoztatást adott az államilag vezérelt orosz doppingügyről, s annak következményeiről.

Végezetül beszámolt a 2024. évi olimpia megrendezésére irányuló magyar kandidálásról, annak esélyeiről a versenytársak, Párizs, Los Angeles és Róma, ismeretében.

Schmitt Pál készségesen válaszolt a kérdésekre, amelyek többsége nem volt „doppingmentes”. Meghívott vendégünk nagy taps mellett fogadta dr. Springer Miklós elnök köszönő szavait, és vette át az FTC Baráti Kör jelvényét.

 

DSCN9441Ezt követően Hélisz József főtitkár köszöntötte a kerek születésnapos tagjainkat, Kassai Györgyöt 70., Csete Istvánt 65. és DSCN9442Simon Sándort 60. születésnapja alkalmából.

Az FTC Baráti Kör vezetősége és tagjai örömmel fogadták DSCN9446Orosz Pálnak, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának megjelenését, aki tájékoztatást adott a sportszakmai munkáról, a játékos igazolási tevékenységről, a sikertelen nemzetközi kupaszereplésről és a további tervekről. Elmondta, hogy a kiesés nem csak a szurkolóknak, hanem a vezetőknek és a játékosoknak is óriási csalódást jelentett, amit nehéz feldolgozni. Elemzik az okokat, a következtetéseket levonják, hogy a jövőben ne kerüljön hasonló helyzetbe a csapat.

Az FTC Baráti kör következő összejövetelének időpontja: 2016. augusztus 30.

Addig is: HAJRÁ FRADI!

SzB
2016. július 26.DSCN9435

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Schmitt Pál “előadása” remek volt! Orosz Pál semmivel nem mondott többet, mint a másnapi sajtótájékoztatón, tehát semmi rendkívüli bejelentés, hír nem hangzott el, sajnos…

    Hozzászólás ideje: 2016. július 30. 11:24

HOZZÁSZÓLÁS