2024. április 19. péntek

Közlemény

Szerző: Admin Bejegyzés ideje: 2016. október 17.

ftc-bk-logoAlulírottak, az FTC Baráti Kör elnöke  és főtitkára elhatárolódunk az interneten elérhető “ckozep.hu”, úgynevezett ferencvárosi szurkolói oldal szerkesztőségétől és az említett domain név alatt található tartalmaktól.

Az oldalon 2016. október 5-én megjelent cikk, amelyet „Szerkesztőség” néven publikáltak szerzőik, s amely a „Nyíri Zoltán zsarolja a Baráti Kör vezetőit?” címet viseli, egyértelműen valótlanságokat tartalmaz. A Baráti Körre vonatkozó szubjektív megállapításokkal nem kívánunk foglalkozni, azonban az írásban szereplő egy bekezdést szeretnénk jelen közleménnyel is határozottan cáfolni.

A “ckozep.hu” beszámol egy találkozóról, amelyen „Szerkesztőség” állítása szerint (idézet szó szerint):

Ezen a találkozón Hélisz és Springer urak szájából elhangzott: Nyíri Zoltán zsarolja őket, az ő nyomására nem akarják a szabályszerűen jelentkezőket beengedni,az ő nyomására kellett megváltoztatni a belépési szabályokat a közgyűlésen, ő terjeszt hazugságokat rólunk és a többi szurkolóról. Azt mondták, ha nem azt teszik, amit Nyíri kér, úgy Nyíri azzal zsarolja őket, hogy menniük kell a Népligetből, az FTC vezetése megszakít minden kapcsolatot az FTC Baráti Körrel.”

A valóság ezzel szemben az, hogy az említett találkozón az FTC alapítójának unokája, egyben a Baráti Kör elnöke, az FTC elnökségi tagja, dr. Springer Miklós és a Baráti Kör egyik alapító tagja, jelenlegi főtitkára, Hélisz József szájából nem hangzottak el ilyen állítások.

Az FTC Baráti Kör a Ferencvárosi Torna Clubtól függetlenül működő szervezet, amelynek működésébe a klub vezetői nem szólnak bele, a döntéseket a Baráti Kör illetékes testületei és tagjai önállóan hozzák meg. A Baráti Kör alapszabályban is rögzített céljai változatlanok, igyekszik erkölcsi és egyéb támogatást nyújtani az FTC-nek, továbbá gondoskodik a klub hagyományainak, értékeinek megőrzéséről, ápolásáról.

A “ckozep.hu” oldalon a jövőben megjelenő írások hazugságaival, rágalmaival és támadásaival nem kívánunk foglalkozni.

Budapest, 2016. 10. 17.

dr. Springer Miklós                     Hélisz József

az FTC Baráti Kör elnöke     az FTC Baráti Kör főtitkára

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

24 hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Igazán szomorú, hogy a szurkolói csoportok, most jelesül a c.kozep.hu támadják az FTC-t és a Baráti Kört ahelyett, hogy segítenék pl. a stadionban fergeteges szurkolással.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 18. 18:27

  2. Egy jelenlegi bérletes írta:

    Üzenem azoknak, akik az FTC-t és a Baráti Kört támadják, amit a Vasas-os Gallovits Tibor mondott szövetségi kapitányként a 40-es évek másodi felében:
    “Aki belép az Üllői úti stadionba vegye le kalapját és mélységes alázattal szolgálja a magyar sportot.”

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 11:48

  3. Az alapító unokája szerint is hazudnak. – C-Közép Figyelő írta:

    […] az alapító unokájának véleményét. Az eredeti közleményt a c-s hazudozókkal kapcsolatban IDE kattintva tudjátok […]

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 14:13

  4. Green Army írta:

    gittegylet!!!

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 14:52

  5. joj írta:

    Fontosabb a Baráti Körnek a rántotthús, mint az igazság, a becsület…
    Szégyen, hogy így lefeküdtek a Club vezetésének, de majd meglátják, hogy a történelem nem Önöket fogja igazolni. Szerintem most is érzik, hogy a rossz oldalon állnak, csak a gerinc hiánya vagy a félelem… Szomorú!

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 15:05

  6. Németh Zoltán L. írta:

    A magam és a társaim nevében visszautasítom, hogy hazugsággal vádoljanak meg. A Ferenczvárosi C-közép tagjaként, a ckozep.hu szerkesztőjeként az oldalunkon sosem írtunk valótlanságot, a Ferencvárosi Torna Club erkölcsi állapotát jól jellemzi, hogy a Baráti Kör elnöke és főtitkára olyan helyzetbe kerül, hogy saját magukat kell meghazudtolják, nyilván külső nyomásra. Az ügy vonatkozásában megdönthetetlen bizonyítékaink vannak, valamint többen is fültanúi voltunk az általunk leírtaknak. Szégyen ez a közlemény, szégyen az egész hónapok óta tartó ügy. Mindazok szégyene, akik okozták, eltűrik vagy tevőlegesen asszisztálnak hozzá.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 15:19

  7. 1984 írta:

    Ameddig jattolnak, a panír elsőbbséget élvez. Pláne, ha dupla….
    Így lesznek legendákból pribékek.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 15:26

  8. Kérdés írta:

    NZL. folyamatosan hazudoztok, és a klub lejáratásán dolgoztok. Dózsások vagytok.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 15:56

  9. Németh Zoltán L. írta:

    Legalább vállald a neved, ha már rágalmazol..

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 16:50

  10. Austin Powers írta:

    Hogy kik járatják le a klubot, azt inkább nem feszegetném. Nyalogassátok csak a gazda kezét, hátha dob egy csontot, és szurkoljatok az Üllői úti Dózsának.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 19:16

  11. MrMundr írta:

    Héliszék mondjanak le

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 22:55

  12. 4everftc írta:

    Tisztelet, barataim, az lenne az alap – az aki meg “ulloi uti dozsazik’ az meg magat jaratja le.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 19. 22:56

  13. Green írta:

    Már azt is szégyenteljesnek tartottam, hogy a Baráti Kör némán asszisztál ahhoz, hogy a pártpolitikus klubelnök és a vállalhatatlan emberei saját játékszerűkként kezelik a Fradit, és hogy ott támadnak Fradista szurkolókat ahol csak tudnak. Ez a mostani közlemény azonban már ezen is túlmegy és iskolapéldájaként szolgálhat a hatalomnak gumigerinccel való meghajlásnak, benyalásnak és elvtelen szolgalelkűségnek. 40 éve meccsrejáró Fradistaként csak annyit mondhatok, hogy szégyen amit a Baráti Kör művel.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 00:21

  14. Kérdés írta:

    NZL, a Fradi-család nem kíváncsi rátok, szarkeverésetekre, hazugságaitokra. Nem tartozol közénk, maradj a drogos haverjaiddal.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 05:20

  15. Kérdés írta:

    Green:van a fraisták között egy jól kitapintható, proletár, paraszt réteg. Mob, C-közép, SZSZJN. Ezek az emberek a hétköznapok vesztesei, a társadalom aljai.
    Aztán jön a hétvége, felvesznek valami zöld szart, leisszák magukat, feljönnek vidékről és ami a részeg torkukon kifér. Egy szégyen, amikor az ember a sok szutyok, részeg zöldet látja a meccs előtt a stadion körül.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 05:26

  16. Kökszi írta:

    Kérdés nick…itt jön ki hogy ki és mit hazudik…Az ultráknál alap,hogy mwccsnapokon alkoholtilalom van,ugyanigy a hooloknál is…erről ennyit.Springer úr,Hélisz úr,Juhász dr. pedig szégyellje magát.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 07:58

  17. Kérdés írta:

    Jaj, csont részeg, szint mind.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 13:21

  18. Kérdés írta:

    Kökszi: amúgy sincs harminc ultra, a többi zománcozott táborlakó

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 13:22

  19. Kökszi írta:

    Nem kezdem fejtegetni miért ökörség amit írsz….De szépen lassan fogynak elfelé az arcfestős fogyasztói rétegetek,és maradtok 2500-an a csillogó birkaakolotokban…Itt már rég nemcsak az ultrák meg a hoolok szarnak,az egészbe,hanem az oldallelátó népe is nagyrészt.Ezt nem tudjátok kimagyarázni.Bajnokcsapat,kupagyőztes csapat kozmatikázva 4000 nézők előtt…még…

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 13:57

  20. Egy 1974 óta bérletes írta:

    A c.közepesek inkább mennének ki a Honvéd elleni meccsre és bíztatnák a csapatot, mint hogy a club és a Baráti kör ellen irogatnak az interneten.

    Hozzászólás ideje: 2016. október 20. 19:47

HOZZÁSZÓLÁS