2018. március 21. szerda

Csodálatos elégtétel…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. május 11.

„Csodálatos elégtétel” – mondta dr. Springer Miklós, az FTC alapító elnökének, dr. Springer Ferencnek az unokája, amikor a Ferencvárosi Önkormányzat kezdeményezésére emléktáblát avattak a Hőgyes Endre utca 11 alatti ház falán a nagyapja emlékére.

 

Dr. Springer Ferenc 1900-ban építette családja számára ezt a házat az akkori Rákos utcában, amelynek hat utcai lakásában Springerek laktak. Dr. Springer Ferenc 1920-ban bekövetkezett haláláig ebben a házban élt, amely egyben betöltötte a Fradi irodájának szerepét is.

Az emléktábla avatáson beszédet mondott Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki hangsúlyozta, hogy ez az esemény a múlt és a jelen találkozását jelenti.

Méltatta dr. Springer Ferenc szerepét az FTC megalakulásában, kiemelte az 1899 óta élő jelszó, az Erkölcs, Erő, Egyetértés fontosságát.

Ezt követően Lázár Balázs színművész elszavalta Somló Ferenc Az FTC-hez című versét, majd dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere lépett a mikrofonhoz.

Nagyon tartalmas sporttörténeti áttekintést adott az FTC megalakulásának körülményeiről, dr. Springer Ferenc személyével kapcsolatban pedig három fogalmat emelt ki: barátság, becsület, önfeláldozás. Ezzel is utalt arra, hogy alapító elnökünk életének utolsó húsz évét szinte a Ferencvárosra áldozta.

Az ünnepi beszéd után Lázár Balázs Karinthy Ferenc Ferencvárosi szív című könyvéből olvasott fel részletet, majd az emléktáblát dr. Springer Miklós és dr. Bácskai János leplezte le.

Ezután az emléktábla koszorúzására került sor. A Springer család koszorúját dr. Springer Miklós és unokája, Springer Tamás helyezte el. A Ferencvárosi Önkormányzat nevében dr. Bácskai János, valamint Kállay Gáborné és Zombori Miklós alpolgármesterek koszorúztak. Az FTC koszorúját Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, az FTC Baráti Köréét Hélisz József főtitkár, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesületét pedig Takács Tibor elnök helyezte el.

SzB
2017. május 10.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Ünnepi gondolatok

  Bejegyzés ideje: 2009. december 26.
  Szerző: tibu1

  Ismét Nagyváradon jártunk

  Bejegyzés ideje: 2012. január 31.
  Szerző: Simon Sándor

  Szurkolók a jelenből: beszélgetés Prof. Dr. Klinghammer Istvánnal

  Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 15.
  Szerző: Simon Sándor

  Születésnapi beszélgetés Rátkai Lászlóval

  Bejegyzés ideje: 2009. február 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Téli számvetés 6. – az U16

  Bejegyzés ideje: 2011. december 22.
  Szerző: Simon Sándor