2024. március 19. kedd

Dr. Gyimesi Andrásra emlékezünk

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2017. június 14.
Szomorúan tudatjuk, hogy dr. Gyimesi András, a Békéscsabai Réthy Pál Kórház belgyógyász főorvosa 66 éves korában, hosszas betegség után június 10-én  elhunyt.

Halálhírét mély megrendüléssel vették a betegei, kollégái, ismerősei és fradista barátai, akik körében a legnagyobb szeretetnek és köztiszteletnek örvendett, úgy is, mint az FTC Baráti Kör elnökségi tagja.

Már gimnazistaként is olthatatlan rajongással szerette a futballt és a Fradit. A szegedi egyetemi évek alatt eredményesen futballozott a SZEOL-ban.

Az egyetem elvégzése után választás elé került. Döntenie kellett, hogy fiatal orvosként Budapestet és a FTC-t vagy akkor még egyetemista gyulai szerelmét választja. Azt utóbbi mellett döntött,  38 évet élt boldog házasságban,  miközben két  gyermeket felnevelt.

Mindeközben bontakozott  ki  teljes mértékben emberi, gyógyítói és iskolateremtő orvosi nagysága, amelyet több mint 150 publikációja is őriz.

Fradizmusa közismert volt. Az FTC Baráti Kör elnökségi  tagjaként a legnehezebb időkben is példát mutatott a zöld-fehér színek iránti szeretetből, az Erkölcs, Erő, Egyetértés szavak, alapítók adta valódi jelentéséből.

Összességében szinte unikumnak számított a magyar orvostársadalomban, mint sportért rajongó főorvos, aki betegei iránti odaadó alázata mellett a családjának szentelte egész életét, ugyanakkor mindvégig megmaradt nemesen egyszerű gyógyítónak. Betegei naponta a híressé vált zöld ingében és fehér köpenyében láthatták, a Fradi színeiben, egyben a remény színében. Dr. Gyimesi András maga volt a Gyógyító Ember.

Bár rendelkezett rangos elismerésekkel és kitüntetésekkel, 2012-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét és 2015-ben a Rudas-rendet, szakmai és emberi nagyságát ismerve elmondhatjuk, Ő maga a volt kitüntetés embertársai számára.

Temetése június 16-án, pénteken volt a gyulai Református Ó-temetőben.

Búcsúztatásán az FTC Baráti Kör és a Rudas-rend képviseletében Hélisz József és Czikkely Boldizsár helyezte el a szervezetek koszorúját.

Emlékét fradista szívvel mindörökké őrizzük.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. ifj. Gyimesi András írta:

    Nagyon szépen köszönjük ezt a szívhez szólómegemlékezést édesapámról!

    Hozzászólás ideje: 2017. június 15. 12:01

  2. Leonardo írta:

    Őszinte részvétem a gyászoló Gyimesi családnak! A szomorú hír ellenére örülök, hogy személyesen is ismerhettem ezt a remek embert, fradistát. Az FTC Baráti Kör is szegényebb lett…

    Hozzászólás ideje: 2017. június 16. 08:43

  3. helios írta:

    A Jóisten adjon neki örök nyugodalmat és onnan fentről erősítse szeretett csapatát.

    Hozzászólás ideje: 2017. június 28. 15:50

HOZZÁSZÓLÁS