2024. március 19. kedd

Júniusi események

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. június 28.

A nyári szünetben is akadnak az FTC Baráti Körhöz (FTC BK) kapcsolódó események, rendezvények. Ezekről is beszámolunk tisztelt olvasóinknak.

Június 21-én a IX. kerületi Önkormányzat „Ferencváros Sportjáért” díjátadó rendezvényén két ferencvárosi legenda részesült nagy elismerésben.

Dr. Bácskai János polgármester dr. Hesz Mihály olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakosnak adta át a Ferencváros Sportjáért Díjat.

Bálint László, az FTC hajdani 76-szoros válogatott, olimpiai ezüstérmes, kétszeres bajnok labdarúgója, az FTC BK elnöke Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült.

 

 

 

Mindkettőjüknek gratulálunk.

Ugyanezen a napon, az FTC BK hagyományainak megfelelően, a Groupama Arénában levő sky-boxok néhány névadójáról, haláluk kerek évfordulója alkalmából, emlékeztek meg a Fradi Múzeum munkatársai és az FTC BK tagjai, így az 55 éve elhunyt Turay Józsefről, a 35 évvel ezelőtt eltávozott Budai II Lászlóról, a 25 éve Genovában meghalt dr. Sárosi Györgyről és a 20 éve elhunyt Deák Ferencről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 évvel ezelőtt, 1993 júniusában dr. Sárosi Györgynek és öccsének, Sárosi III Bélának a halála között mindössze néhány nap volt. Ez adta azt az ötletet, hogy az FTC két legendás válogatott labdarúgójáról megemlékezzünk a Sárosi (Stefancsics) család emlékére 2014-ben felavatott emléktáblánál, a XI. kerületi Budafoki út 10/b alatti háznál.
Az emléktáblát Horányi Ervin, az FTC BK főtitkára és Pethő Zoltán, az FTC BK egykori alelnöke koszorúzta meg.

SzB
2018. június 27.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

4 hozzászólás

  1. Leonardo írta:

    Miért voltak ilyen szűkkörűek a megemlékezések? Nem volt megfelelő a propaganda, vagy csak a nyári szabadságolási időszak okozta? Tisztelet a nagy elődöknek!

    Hozzászólás ideje: 2018. június 30. 11:48

  2. H.J.A.S. írta:

    Bizonyára többen lettek volna, ha pl. a Baráti Kör legutolsó összejövetelén ezekről bejelentés hangzott volna el.

    Hozzászólás ideje: 2018. július 1. 19:44

  3. FTC tag írta:

    Persze azt is meg lehetett volna tenni, hogy a honlapon előre jelzik a megemlékezések időpontját.

    Hozzászólás ideje: 2018. július 2. 18:50

  4. zsili írta:

    Kibövitve a megemlékezéseket kegyelettel emlékezzünk meg ifj. Springer Ferencről is, aki az 1937-es KK diadal idején a Ferencváros Ügyvezető elnöke volt és most július 17-én volt 80 éve hogy magához szólította az Úristen.

    Hozzászólás ideje: 2018. július 21. 18:44

HOZZÁSZÓLÁS