2024. március 19. kedd

Vége a nyári szünetnek

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. augusztus 31.

Vége a nyári szünetnek! A diákok még néhány napig nyaralhatnak, de az FTC Baráti Kör (FTC BK) már megkezdte a munkáját, bár a létszámból ítélve tagjaink közül többen még nem zárták le a nyarat.

Bálint László, az FTC BK elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd beszámolt a nyári időszakban történt eseményekről, többek között arról, hogy a terveknek megfelelően a fizető taglétszám növekedett. Tájékoztatást adott arról, hogy Horányi Ervin, egészségi állapotára hivatkozva, lemondott főtitkári tisztségéről, de elnökségi tagságát megtartotta. Az elnökség írásban megbízta Tobak Csabát, hogy a közgyűlés összehívásáig ideiglenes főtitkárként tevékenykedjék.

Bálint László beszámolt arról is, hogy a két alelnökkel, Martos Győzővel és Kaszás Pállal, részt vett egy nagyon pozitív megbeszélésen Nyíri Zoltánnál, az FTC operatív igazgatójával. Megerősítették, hogy az FTC számít az FTC BK munkájára, közösen kell tevékenykedni klubunk sikereiért. Az egyesület és az FTC BK a jövőben koordináltan, együtt fogja tartani a megemlékezéseit egyes eseményekről, évfordulókról, a szervezés felelőse Tobak Csaba lesz.

Ezt követően Takács Tibor elnökségi tag adott tájékoztatót az Aranycsapat Emlékév Testület szervezésében lebonyolított eseményekről, a Grosics Gyula szobor avatásáról, Budai II László 90. születésnapjáról való megemlékezésről, valamint a szeptember 9-én Orosházán történő Mátrai Sándor emlékszoba avatásról.

Az összejövetel meghívott vendége Prukner László, aki 2018 májusa óta az FTC labdarúgásában az utánpótlás szakmai igazgatója posztot tölti be. Prukner László, amikor 2010-2011-ben másfél évig az FTC labdarúgó csapatának vezetőedzője volt, két alkalommal is részt vett az FTC BK összejövetelén, sőt dr. Springer Miklóstól átvehette az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja címet tanúsító oklevelet is, amelyet a mai napig őriz.

Prukner László először röviden ismertette labdarúgó és edzői pályafutását, mint mondta, minden szinten volt játékos és edző is. Természetesen az FTC-nél töltött edzői időszak komoly nehézségeiről is beszélt, de büszkén emlékezett vissza a mostoha körülmények között szerzett bajnoki bronzéremre. A mostani posztjával kapcsolatban elmondta, hogy nehéz bekerülni „idegenként” a Fradiba.

Az utánpótlásnál fő problémának azt tartja, hogy nagyon kevés a Fradiban futballozni vágyó gyerek. Nem érti, hová lett a Fradi korábban létezett vonzereje.

Tisztában van azzal, hogy a Fradinál nem olyan könnyű saját nevelésű játékosokat beépíteni az első csapatba, mint ahogy Kaposvárott vagy Zalaegerszegen volt, mivel itt más az elvárás a csapattal szemben.

Ennek ellenére állítja, hogy lesz a Fradinak saját nevelésű játékosa! A gyerekek szüleinek azonban elmondta, hogy a cél piacképes futballisták nevelése akár a második, akár a harmadik osztály számára, mivel nem lesz mindenkiből NBI-es játékos.

Gyorsan eltelt az idő, reméljük, az érdekes előadásnak lesz még folytatása.

Az FTC BK következő összejövetelének időpontja: 2018. szeptember 25. 17 óra!

SzB
2018. augusztus 28.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. FTC tag írta:

    Sajnálom, hogy a terembeosztás miatt az összejövetel csak fél óráig tarthatott és így kérdéseket sem lehetett feltenni a vendégnek.

    Hozzászólás ideje: 2018. szeptember 1. 19:44

  2. H.J.A.S. írta:

    Örülök, hogy Prukner László ismét a Fradiban dolgozik és eredményes munkát kívánok neki.

    Hozzászólás ideje: 2018. szeptember 4. 18:13

HOZZÁSZÓLÁS