2024. április 19. péntek

Ünnepelt az FTC Baráti Kör

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. szeptember 27.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) szeptemberi összejövetele előtt az elnökség ülésezett. Megbeszélték a működéssel kapcsolatos legfontosabb feladatokat, a baráti kör honlapjának jövőjét.


Az elnökségi ülést követő találkozó szomorú eseménnyel kezdődött. A közelmúltban elhunyt egykori kiváló kapusra, dr. Géczi Istvánra egyperces néma felállással emlékeztek a jelenlévők.

 

Bálint László, az FTC BK elnöke tájékoztatást adott az elnökségi ülésről, az év hátralevő részének programjairól.

A következő összejövetel október 30-án lesz.

Beszámolt arról, hogy a taglétszám 56 fővel nőtt, de a tagdíjbefizetéssel sokan lemaradásban vannak.

 

Simon Sándor, a Baráti Kör honlapjának (www.ftcbaratikor.hu) és facebook oldalának (https://www.facebook.com/FTC.Barati.Kor) felelős szerkesztője arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a honlapon továbbra is folyamatosan megjelennek az egyesülettel kapcsolatos aktuális híradások.

Mindezek emellett újra lesznek a múltat, a múltbéli sikereket bemutató összeállítások, ez utóbbiak a tervek szerint szoros együttműködésben készülnek az FTC Múzeummal és az FTC honlapjával (www.fradi.hu).

 

Ezt követően a meghívott vendégnek, Nyíri Zoltánnak, az FTC operatív igazgatójának előadása következett. Elmondta, hogy a legutóbbi nyolcéves ciklusban sikerült elérni, hogy az FTC dicsőséges múltjához méltó rend lett az egyesületben. A sportszakmai sikerek mellett a klub működése rendeződött, a szakosztályok fejlődtek. A labdarúgók bajnoki címének fájdalmas elmaradása ellenére sportszakmailag a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb éve volt 2017. A csapatsportágakon kívül az egyéni sportágakban is látványos az előrelépés. Kérdésre válaszolva rövid tájékoztatást adott a Fradiváros helyzetéről, mikor kezdődhetnek meg és milyen ütemezéssel készülhetnek el a munkák. Első ütemben a volt “Építők Sporttelep” újul meg, ahová a labdarúgás kivételével az összes szakosztály átköltözik. Ezek után a második ütemben a jelenlegi népligeti sporttelepet valódi labdarúgó centrummá alakítják, új, korszerű, “négyévszakos” pályák és kiszolgáló létesítmények épülnek. Befejezésül Nyíri Zoltán elmondta, az FTC Baráti Körrel kapcsolatban az FTC vezetésének elvárása az, hogy a jövőben is járuljon hozzá az FTC szellemiségének erősítéséhez, történelmi múltjának ápolásához, megőrzéséhez.

A hagyományos összejövetel ezzel véget ért, ünnepélyes eseménnyé alakult át. Az FTC és az FTC BK közös ünnepség keretében köszöntötte legendás balszélsőnket, a 85 éves dr. Fenyvesi Mátét.

Először az FTC nevében Nyíri Zoltán méltatta a népszerű „Tüske” példamutató pályafutását, és átadta az egyesület ajándékát, a 85-ös számú Fradi mezt.

Ezt követően Bálint László üdvözölte egykori játékostársát, aki az FTC BK tiszteletbeli elnöke. Az FTC BK egy névre szóló herendi tállal ajándékozta meg az ünnepeltet.

A köszöntők sorában dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere következett. Büszkén említette meg, hogy a Parlament csapatában többször együtt játszhatott dr. Fenyvesi Mátéval. Egy régi kiadványt, amely „Tüske” 66. születésnapjára készült, és a hosszú életet biztosító somlói bort nyújtott át a jubilálónak.

Máté bátyánk meghatottan fogadta a gratulációkat és az ajándékokat.

Végezetül egykori játékostársak, tanítványok, vezetőtársak és szurkolók egy-egy emlékfotó készítése közben kívántak jó egészséget, hosszú életet az ünnepeltnek.


SzB

2018. szeptember 25.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. H.J.A.S. írta:

    Isten éltesse a torinoi hőst!

    Hozzászólás ideje: 2018. szeptember 28. 19:43

  2. Leonardo írta:

    Ha valaki, akkor Fenyvesi Máté minden elismerést megérdemel. Számos kitüntetése közül csak a két utolsót említem: Budapest díszpolgára (2017), Emberi Méltóságért (2018). Isten éltesse sokáig!

    Hozzászólás ideje: 2018. október 1. 12:10

  3. Régi baráti körös írta:

    Gondoljunk kegyelettel azért Táncos Mihályra is, aki a híres T-betüs csatársor jobbszélsője volt, 441 meccset játszott a Fradiban és szeptember 22-én volt 25 éve, hogy nincs már közöttünk.

    Hozzászólás ideje: 2018. november 6. 21:38

HOZZÁSZÓLÁS