2024. április 27. szombat

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.07.17.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. július 17.

Továbbra is veretlenül. A Kaposvár Kaposvárott méltó volt a mumus szerepéhez, ezúttal sem sikerült legyőzni.

Szubjektív fradista vissza- és előretekintő.

Pedig már készültem, hogy hétből hét lesz a mérleg. Hét mérkőzés, hét győzelem. Nem vettem komolyan a kaposvári átkot. A Rákóczi futballistáit most sem tudtuk legyőzni, kétszer is csak egyenlíteni sikerült. De legalább nem kaptunk ki, a csapat kiküzdötte a döntetlent. Két új fiúnk is góllal mutatkozott be a magyar mezőnynek, Felix és Otten. Ezzel nem is lett volna baj, de kettőt hátul is kaptunk. A módosított védelem nem úgy szuperált, mint a nemzetközi meccseken látott. Maradjunk abban, küzdőszellemből jól vizsgázott a csapat, lesz ez még jobb is.

Például olyan, mint csütörtökön este, amikor lefociztuk a norvégokat a pályáról, akik helyzetig sem jutottak. Hogy akkor mégis hogy szereztek gólt? Pontrúgásból, ami nyilvánvalóan figyelmetlenség eredménye. Egy hét múlva nekik kéne csinálni a játékot, hiszen hátrányban vannak. Mi pedig? Gyakorolhatunk egy új, nagyon hatásos fegyvert, a kontrákat. Azokat a kontrákat, amelyekhez most gyors játékosok is vannak. Én reménykedem, ez a fegyver is elsül. Ez esetben kétség sem férhet hozzá, újra győzünk, folytatódhat a nemzetközi diadalmenet. Immáron nem csak a Fradiért, hanem a magyar labdarúgásárt. Mert az eredmények tükrében a négy magyar induló közül csupán a Fradinak van reális esélye a továbbjutásra. Persze nem bánkódnék, ha a többiek megcáfolnának. De ez az ő gondjuk, dolguk, mi csak maradjunk annál a csapatnál, amely számunkra mindennél többet ér, a Fradinál.

A Fradinál, amely nagyon gyorsan felvette a nemzetközi ritmust, azaz hetente két meccset játszik. Próbáltak ők is bajnokit halasztani, mint a Videoton, de – ki tudja miért – az MLSZ ehhez nem járult hozzá. Sajnos a fáradtságnak látszottak is nyomai a Kaposvár elleni meccsen. Nagyon nem szeretném, ha ebben a bajnokságban is lennének az egyenlőkön kívül egyenlőbb csapatok. Ez nem jó üzenet. A csütörtöki norvég fellépés után, amely egyébként a hazainál 15-20 fokkal hűvösebb időben és műfüvön zajlik vasárnap este az Albert Stadionban jön az újabb bajnoki, a parádés rajtot vett DVTK ellen. Ne feledjük, utoljára, amikor itt jártak, legyőztek minket azon a botrányos, félbeszakadt mérkőzésen. Ilyen mégegyszer nem fordulhat elő. Győzünk a pályán és – természetesen – a lelátón is.

És még egy esemény. Jövő héten csütörtökön a 90 éves Rudas Ferenc folytatja a most megjelent könyvének a dedikálását. A helyszín újra a Fradi Shop, az időpont újra 13 és 15 óra között. A könyv helyben meg is vásárolható, az ára 900 Ft. Fradisták könyvespolcáról nem hiányozhat.

Hajrá Fradi! Most és mindörökké!

Összeállította: Simon Sándor

Fotó: ftc.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS