2017. április 23. vasárnap

Utánpótlás Híradó 4.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. szeptember 11.

Újabb hét telt el, újra pályán volt Fradi jövőnk záloga, az utánpótlás. Ezúttal egy új csapattal bővül a kör, hiszen a legfiatalabb, még bajnokságban játszó csapatunk, az U11 eredményei is bekerülnek. Íme az eredménylista.

U19

A múlt héten megszerezte első győzelmét a csapat, így utazott a Viharsarokba, az eddig hasonló mutatókat felvonultató Békéscsaba vendégeként.

Békéscsaba – FTC 2-1 (1-1)

Összeállításunk: Rácz Gergő – Sinka Rajmund (Harsányi Barna), Girán Máté, Kecskés Gergő, Mile Dániel – Erdei Gábor, Gyürki Gergő, Bilacsics Ádám – Bokányi Richárd, Mohácsi Péter, László Tamás (Erdei Vince)
Edző: Dukon Béla

Góllövőnk: Mohácsi

Pedig jól indult a meccs, Mohácsi góljával a 18. percben vezetett a csapat. Azonban a Csaba még az első félidőben egyenlített, a másodikban pedig a győzelmet is megszerezte a paprikás hangulatú mérkőzésen, ahol a bíró összesen 9 sárga és 1 piros lapot osztott ki. A teljes második félidőt emberelőnyben játszotta a csapatunk, így sem sikerült a pontszerzés. A négy mérkőzésen szerzett három pont egyelőre a 12. helyhez elég.

U18

Az eddig pontveszteség és kapott gól nélkül álló csapatunk folytatta ragyogó sorozatát.

FTC – Siófoki Bányász 1-0 (1-0)

Összeállításunk: Ludaici Dániel – Csepura Zsolt, Lepkó Norbert, Bartha Szilárd – Lanczkor Gábor, Schön Olivér, Horváth Ákos (Szabó Márton) – Csanálosi Patrik – Nagy Kristóf (Lázár Benedek), Bartha Roland, Korkut Kendál (Kapcsos Norbert)
Edző: Deszatnik Péter

Góllövőnk: Csepura Zsolt

Négy meccs, négy győzelem, 11-0 gólkülönbség, 1. hely a tabellán. Szép volt fiúk! Csak így tovább, legyen minél hosszabb ez a széria.

U17

A csapat, mint tudjuk az U19-esekkel utazik párban, így ők is Békéscsabán játszottak.

Békéscsaba – FTC 0-6 (0-3)

Összeállításunk: Dániel Csaba – Lakatos István, Kovács Bence, Varga Kornél, Bajár László (Makó Barnabás) – Kárász Krisztián, Csilus Tamás (Tóth Gergő Sándor), Kokenszky Norbert – Jánvári Krisztián (Makk Levente), Popgeorgiev Pantelisz, Ribarics Roland
Edző: Zsivóczky Gyula

Góllövőink: Popgeorgiev (2), Kokenszky (2), Csilus, Ribarics

A 6-0, mint eredmény azt jelenti, hogy négy meccsen tíz pontos a csapat, amivel vezeti a tabellát.

U16

Az U18-asok fiatalabb párja, az ő ellenfelük is a Siófok volt.

FTC – Siófoki Bányász 8-1 (2-0)

Összeállításunk: Udvardi András – Túri Zoltán, Gál Szabolcs (Székely Dominik), Vörös Ferenc, Gaál-Szabó Krisztián – Murai Márk (Tokodi Sándor), Szabó Ádám, Csilus Ádám (Kovács II Krisztián) –  Kovács Krisztián (Breuer András)- Pozsonyi Tamás (Bencsik Károly), Maka Alex
Edző: Sütő Szilárd

Góllövőink: Maka (3), Murai, Gál, Tokodi, Szabó, Breuer

Valódi gólszüret! Az eddig megszerzett kilenc ponttal a csapat a negyedik helyen áll a tabellán.

U15

A csapatra ugyancsak békéscsabai túra várt, igaz nem szombaton, hanem vasárnap.

Békéscsaba – FTC 4-0 (3-0)

Összeállításunk: Molnár László – Haris Attila, Szedlacsek Bence, Deli Márió (Minárik Gábor)- Sebestyén Balázs, Kutai Dániel (Komenda István), Simon-Balla István (Oláh Máté), Széplaki József (Horváth Tibor) – Popov Patrik (Stranyóczky László), Jánvári Szabolcs, Nagy Gergő (Bárányos Renátó)
Edző: Orenstein József

Ez a túra sajnos nem sikerült. Igaz, a meccs javarészét emberhátrányban játszotta a csapat, Mivel Harist az I. félidő 16. percében kiállította a játékvezető. Négy meccs, egy győzelem, egy döntetlen, két vereség, négy pont, tizenegyedik hely. Lehet javítani…

U14

A 98-as korosztályunk odahaza fogadta a Jászberény együttesét.

FTC – Jászberényi SE 3-3 (2-1)

Összeállításunk: Késmárky Bence – Csiszár Zsolt, Patik Márton, Lipcsei Krisztián, Csákó Dániel – Hegedűs Márk, Tajti Mátyás, Tóth-Ilkó Áron (Olaj György) – Pfeiffer Vince (Derekas Zoltán), Suscsák Máté (Kercsó Bence), Dragóner Filip
Edző: Gyémesi Árpád

Góllövőink: Dragóner (3)

Dragóner Filip mesterhármasa sajnos csak az egy ponthoz volt elég. A négy meccsen megszerzett nyolc ponttal a csapat a harmadik helyen áll.

U13

Az U15-ösökkel együtt utazva ők is Békéscsaba vendégei voltak.

Békéscsaba – FTC 0-0

Összeállításunk: Varga Ádám – Csala Dávid, Leskó Bence, Szakolczi Richárd, Deuttsch László – Fehér Farkas András (Nádudvari Péter), Gyöngyösi Krisztián, Pfeiffer Barna (Babinszky Bence)- Pethő Bence (Seregy Tamás), Láng Márton (Kővári Bence), Lakatos István
Edző: Farkas Gábor

Oda a 100%-os, teljesítmény, de a 3 győzelem és az 1 döntetlen az biztató, amivel a harmadik helyen állnak.

U12

Mint az U14, ők is a Jászberény együttesét fogadták.

FTC – Jászberényi SE 0-1 (0-1)

Összeállításunk: Borsiczki Marcell – Uhlár Máté, Molnár Máté, Fekete Márk – Sápi Dániel, Bene Zsombor, Fekete Olivér, Mándoki László – Rutterschmid Robin, Vörös Tamás, Hidvégi Georg, Sznopka János
Edző: Munkácsi Dávid

Sajnos ez a meccs nem sikerült, oda lett az eddig őrzött veretlenség. A csapat négy meccsen hét pontot szerzett, ezzel a harmadik helyen áll.

U11

Egy kedves szülő, Juhász József hívta fel a figyelmünket arra, hogy ezek a fiatal legények is bajnokságban szerepelnek, így méltatlanul hiányoznak a híradónkból. Igaza van, ezentúl nem fognak hiányozni. A csapat tagjai a 2001-es születésű korosztályt képviselik, a BLSZ által szervezett U12-es 3/4 pályás bajnokság 1. csoportjában indulnak. Ott, ahol a csapatok többsége 2000-es születésű játékosokat vonultat fel. A bajnoki menetelésük az elmúlt héten kezdődött a 3. fordulóban, mert az első kettő kisorsolt fordulót később fogják megrendezni.

2011.09.03-án, az Etalon Sportiskola Sporttelepén

Gloriett – FTC 0-6 (0-5)

Összeállításunk: Bánki Márton – Jáger Roland, Veress Dusán Flórián, Lakatos Zoltán – Szakolczi Alex, Mazzonetto Nicolo, Mazzonetto Alessio, Lucza Dominik – Juhász Donát, Ángyán Richárd, Czika Bojta
Cserék: Szilágyi Ádám, Horváth Levente, Pető Brúnó
Edző: Balázs Péter

Góllövőink: Juhász Donát (2), Ángyán Richárd, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicolo, Lakatos Zoltán

A bravúros bemutatkozás után a fiúkra máris egy miniderbi várt az Újpest B ellen. A bajnokságban két újpesti csapat indul, az A jelű a 2000-es, a B pedig a 2001-es korosztályt indítja. Azaz a fiaink itt a hasonló korú vetélytársaikkal kerültek szembe. A hangulat illő volt a derbihez, kb. 100 néző előtt az FTC teljes utánpótlás vezetése megtekintette a csapatot.

FTC – Újpest B 3-1 (0-1)

Összeállításunk: Bánki Márton – Jáger Roland, Pető Brúnó, Lakatos Zoltán – Hidvégi Georg, Mazzonetto Nicolo, Mazzonetto Alessio, Lucza Dominik – Juhász Donát, Ángyán Richárd, Czika Bojta
Cserék: Veress Dusán Flórián, Filep Attila, Horváth Levente, Szakolczi Alex
Edző: Balázs Péter

Góllövőink: Juhász Donát, Mazzonetto Nicolo, Jáger Roland

Fantasztikus lendülettel kezdtük a mérkőzést, az első félidőben a gyerekek odaszegezték kapujuk elé az ellenfelet. Ám sajnos, ahogy a futballban lenni szokott, az ellenfél szerzett gólt, egy előre vágott labdát követően az Újpest megszerezte a vezetést (0-1). A gólt követően sem változott a játék képe az FTC uralta a mérkőzést. A szünetben Balázs Péter edző, ha lehet még jobban feltüzelte a fiúkat, mert az addig is nagy iramú mérkőzésre rátettek egy lapáttal. Nem kellett sokat várni az eredményre egy szép baloldali támadást követően a csapat kiegyenlítette a hátrányt (1-1). A gól után megnyugodtunk és egymást követték a szebbnél szebb támadások. Majd egy szabadrúgást követően egy csúsztatott fejessel átvettük a vezetést(2-1). Innen egész egyszerűen parádé volt, az Újpestnek esélye sem volt eljutni a kapunkig. Harmadik gólunk szögletet követve született, egy kipattanó labdát helyeztünk a kapuba (3-1). A mérkőzés hátralévő idejében, a zöld fehér mezhez méltó látványos játékkal fejeztük be a rangadót. Le a kalappal a fiatal Fradisták előtt szervezetten, nagy akarattal, a klubjukhoz méltón játszottak az egész mérkőzés alatt.

A negyedik forduló összesítése:

9 meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség. (Az U11-nek csak egy meccsét számoltuk, a másik a 3. fordulóba tartozott.)

Összeállította: Simon Sándor

(A felhasznált képeket és az U11-es tudósítást Juhász Józsefnek köszönjük.)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Egy szurkoló írása …

           Bejegyzés ideje: 2010. március 3.
           Szerző: Simon Sándor

           Isten veled, Varga Zoli!

           Bejegyzés ideje: 2010. április 16.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradiért dolgozók a múltból: Medgyesi Lajos, a buszsofőr

           Bejegyzés ideje: 2009. november 5.
           Szerző: tibu1

           Menetből …

           Bejegyzés ideje: 2011. január 27.
           Szerző: Simon Sándor