2024. április 19. péntek

Utánpótlás Híradó 4.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. szeptember 11.

Újabb hét telt el, újra pályán volt Fradi jövőnk záloga, az utánpótlás. Ezúttal egy új csapattal bővül a kör, hiszen a legfiatalabb, még bajnokságban játszó csapatunk, az U11 eredményei is bekerülnek. Íme az eredménylista.

U19

A múlt héten megszerezte első győzelmét a csapat, így utazott a Viharsarokba, az eddig hasonló mutatókat felvonultató Békéscsaba vendégeként.

Békéscsaba – FTC 2-1 (1-1)

Összeállításunk: Rácz Gergő – Sinka Rajmund (Harsányi Barna), Girán Máté, Kecskés Gergő, Mile Dániel – Erdei Gábor, Gyürki Gergő, Bilacsics Ádám – Bokányi Richárd, Mohácsi Péter, László Tamás (Erdei Vince)
Edző: Dukon Béla

Góllövőnk: Mohácsi

Pedig jól indult a meccs, Mohácsi góljával a 18. percben vezetett a csapat. Azonban a Csaba még az első félidőben egyenlített, a másodikban pedig a győzelmet is megszerezte a paprikás hangulatú mérkőzésen, ahol a bíró összesen 9 sárga és 1 piros lapot osztott ki. A teljes második félidőt emberelőnyben játszotta a csapatunk, így sem sikerült a pontszerzés. A négy mérkőzésen szerzett három pont egyelőre a 12. helyhez elég.

U18

Az eddig pontveszteség és kapott gól nélkül álló csapatunk folytatta ragyogó sorozatát.

FTC – Siófoki Bányász 1-0 (1-0)

Összeállításunk: Ludaici Dániel – Csepura Zsolt, Lepkó Norbert, Bartha Szilárd – Lanczkor Gábor, Schön Olivér, Horváth Ákos (Szabó Márton) – Csanálosi Patrik – Nagy Kristóf (Lázár Benedek), Bartha Roland, Korkut Kendál (Kapcsos Norbert)
Edző: Deszatnik Péter

Góllövőnk: Csepura Zsolt

Négy meccs, négy győzelem, 11-0 gólkülönbség, 1. hely a tabellán. Szép volt fiúk! Csak így tovább, legyen minél hosszabb ez a széria.

U17

A csapat, mint tudjuk az U19-esekkel utazik párban, így ők is Békéscsabán játszottak.

Békéscsaba – FTC 0-6 (0-3)

Összeállításunk: Dániel Csaba – Lakatos István, Kovács Bence, Varga Kornél, Bajár László (Makó Barnabás) – Kárász Krisztián, Csilus Tamás (Tóth Gergő Sándor), Kokenszky Norbert – Jánvári Krisztián (Makk Levente), Popgeorgiev Pantelisz, Ribarics Roland
Edző: Zsivóczky Gyula

Góllövőink: Popgeorgiev (2), Kokenszky (2), Csilus, Ribarics

A 6-0, mint eredmény azt jelenti, hogy négy meccsen tíz pontos a csapat, amivel vezeti a tabellát.

U16

Az U18-asok fiatalabb párja, az ő ellenfelük is a Siófok volt.

FTC – Siófoki Bányász 8-1 (2-0)

Összeállításunk: Udvardi András – Túri Zoltán, Gál Szabolcs (Székely Dominik), Vörös Ferenc, Gaál-Szabó Krisztián – Murai Márk (Tokodi Sándor), Szabó Ádám, Csilus Ádám (Kovács II Krisztián) –  Kovács Krisztián (Breuer András)- Pozsonyi Tamás (Bencsik Károly), Maka Alex
Edző: Sütő Szilárd

Góllövőink: Maka (3), Murai, Gál, Tokodi, Szabó, Breuer

Valódi gólszüret! Az eddig megszerzett kilenc ponttal a csapat a negyedik helyen áll a tabellán.

U15

A csapatra ugyancsak békéscsabai túra várt, igaz nem szombaton, hanem vasárnap.

Békéscsaba – FTC 4-0 (3-0)

Összeállításunk: Molnár László – Haris Attila, Szedlacsek Bence, Deli Márió (Minárik Gábor)- Sebestyén Balázs, Kutai Dániel (Komenda István), Simon-Balla István (Oláh Máté), Széplaki József (Horváth Tibor) – Popov Patrik (Stranyóczky László), Jánvári Szabolcs, Nagy Gergő (Bárányos Renátó)
Edző: Orenstein József

Ez a túra sajnos nem sikerült. Igaz, a meccs javarészét emberhátrányban játszotta a csapat, Mivel Harist az I. félidő 16. percében kiállította a játékvezető. Négy meccs, egy győzelem, egy döntetlen, két vereség, négy pont, tizenegyedik hely. Lehet javítani…

U14

A 98-as korosztályunk odahaza fogadta a Jászberény együttesét.

FTC – Jászberényi SE 3-3 (2-1)

Összeállításunk: Késmárky Bence – Csiszár Zsolt, Patik Márton, Lipcsei Krisztián, Csákó Dániel – Hegedűs Márk, Tajti Mátyás, Tóth-Ilkó Áron (Olaj György) – Pfeiffer Vince (Derekas Zoltán), Suscsák Máté (Kercsó Bence), Dragóner Filip
Edző: Gyémesi Árpád

Góllövőink: Dragóner (3)

Dragóner Filip mesterhármasa sajnos csak az egy ponthoz volt elég. A négy meccsen megszerzett nyolc ponttal a csapat a harmadik helyen áll.

U13

Az U15-ösökkel együtt utazva ők is Békéscsaba vendégei voltak.

Békéscsaba – FTC 0-0

Összeállításunk: Varga Ádám – Csala Dávid, Leskó Bence, Szakolczi Richárd, Deuttsch László – Fehér Farkas András (Nádudvari Péter), Gyöngyösi Krisztián, Pfeiffer Barna (Babinszky Bence)- Pethő Bence (Seregy Tamás), Láng Márton (Kővári Bence), Lakatos István
Edző: Farkas Gábor

Oda a 100%-os, teljesítmény, de a 3 győzelem és az 1 döntetlen az biztató, amivel a harmadik helyen állnak.

U12

Mint az U14, ők is a Jászberény együttesét fogadták.

FTC – Jászberényi SE 0-1 (0-1)

Összeállításunk: Borsiczki Marcell – Uhlár Máté, Molnár Máté, Fekete Márk – Sápi Dániel, Bene Zsombor, Fekete Olivér, Mándoki László – Rutterschmid Robin, Vörös Tamás, Hidvégi Georg, Sznopka János
Edző: Munkácsi Dávid

Sajnos ez a meccs nem sikerült, oda lett az eddig őrzött veretlenség. A csapat négy meccsen hét pontot szerzett, ezzel a harmadik helyen áll.

U11

Egy kedves szülő, Juhász József hívta fel a figyelmünket arra, hogy ezek a fiatal legények is bajnokságban szerepelnek, így méltatlanul hiányoznak a híradónkból. Igaza van, ezentúl nem fognak hiányozni. A csapat tagjai a 2001-es születésű korosztályt képviselik, a BLSZ által szervezett U12-es 3/4 pályás bajnokság 1. csoportjában indulnak. Ott, ahol a csapatok többsége 2000-es születésű játékosokat vonultat fel. A bajnoki menetelésük az elmúlt héten kezdődött a 3. fordulóban, mert az első kettő kisorsolt fordulót később fogják megrendezni.

2011.09.03-án, az Etalon Sportiskola Sporttelepén

Gloriett – FTC 0-6 (0-5)

Összeállításunk: Bánki Márton – Jáger Roland, Veress Dusán Flórián, Lakatos Zoltán – Szakolczi Alex, Mazzonetto Nicolo, Mazzonetto Alessio, Lucza Dominik – Juhász Donát, Ángyán Richárd, Czika Bojta
Cserék: Szilágyi Ádám, Horváth Levente, Pető Brúnó
Edző: Balázs Péter

Góllövőink: Juhász Donát (2), Ángyán Richárd, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicolo, Lakatos Zoltán

A bravúros bemutatkozás után a fiúkra máris egy miniderbi várt az Újpest B ellen. A bajnokságban két újpesti csapat indul, az A jelű a 2000-es, a B pedig a 2001-es korosztályt indítja. Azaz a fiaink itt a hasonló korú vetélytársaikkal kerültek szembe. A hangulat illő volt a derbihez, kb. 100 néző előtt az FTC teljes utánpótlás vezetése megtekintette a csapatot.

FTC – Újpest B 3-1 (0-1)

Összeállításunk: Bánki Márton – Jáger Roland, Pető Brúnó, Lakatos Zoltán – Hidvégi Georg, Mazzonetto Nicolo, Mazzonetto Alessio, Lucza Dominik – Juhász Donát, Ángyán Richárd, Czika Bojta
Cserék: Veress Dusán Flórián, Filep Attila, Horváth Levente, Szakolczi Alex
Edző: Balázs Péter

Góllövőink: Juhász Donát, Mazzonetto Nicolo, Jáger Roland

Fantasztikus lendülettel kezdtük a mérkőzést, az első félidőben a gyerekek odaszegezték kapujuk elé az ellenfelet. Ám sajnos, ahogy a futballban lenni szokott, az ellenfél szerzett gólt, egy előre vágott labdát követően az Újpest megszerezte a vezetést (0-1). A gólt követően sem változott a játék képe az FTC uralta a mérkőzést. A szünetben Balázs Péter edző, ha lehet még jobban feltüzelte a fiúkat, mert az addig is nagy iramú mérkőzésre rátettek egy lapáttal. Nem kellett sokat várni az eredményre egy szép baloldali támadást követően a csapat kiegyenlítette a hátrányt (1-1). A gól után megnyugodtunk és egymást követték a szebbnél szebb támadások. Majd egy szabadrúgást követően egy csúsztatott fejessel átvettük a vezetést(2-1). Innen egész egyszerűen parádé volt, az Újpestnek esélye sem volt eljutni a kapunkig. Harmadik gólunk szögletet követve született, egy kipattanó labdát helyeztünk a kapuba (3-1). A mérkőzés hátralévő idejében, a zöld fehér mezhez méltó látványos játékkal fejeztük be a rangadót. Le a kalappal a fiatal Fradisták előtt szervezetten, nagy akarattal, a klubjukhoz méltón játszottak az egész mérkőzés alatt.

A negyedik forduló összesítése:

9 meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség. (Az U11-nek csak egy meccsét számoltuk, a másik a 3. fordulóba tartozott.)

Összeállította: Simon Sándor

(A felhasznált képeket és az U11-es tudósítást Juhász Józsefnek köszönjük.)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS