2020. november 28. szombat

Ellenfélnézőben: Győri ETO

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2011. szeptember 17.

Július 31-e óta először utazik vidékre csapatunk az OTP Bank Ligában, hiszen Debrecen után 5 fővárosi mérkőzésünk következett a bajnokságban. Ezúttal a 9. fordulóban, vasárnap 6 órai kezdettel (TV: Sport2) Győrbe vagyunk hivatalosak, ami korántsem ígérkezik könnyű túrának.

Ellenfelünk az elmúlt évtizedben felemás eredményeket mondhat magáénak. Legjobb teljesítményük két bronzérem a közelmúltból: 2008-ban és 2010-ben is dobogót ünnepelhettek a vizek városában, és ez mindkétszer nemzetközi kupaszereplést hozott magával. Az első esetben a grúz Zestafoni búcsúztatását követően a Stuttgart jelentette végállomást az UEFA-kupában, ám a második próbálkozás az utóbbi évek legnagyobb magyar sikerei között szerepel, hiszen immáron az átszervezett Európa Ligában 4 fordulóban is hivatalos volt az ETO: a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiejtése után (utóbbi igencsak emlékezetesre sikerült hazai vereséggel nekiindulva, idegenben az idő nagy részében 10 emberrel harcolva, büntetőpárbajban felülkerekedve) az idén BL-főtáblás horvát Dinamo Zagreb állította meg a zöld-fehéreket. A Magyar Kupában 2009-ben döntőben szerepelhettek, ám ott kikaptak a Honvéd ellen, így abban az évben nem jutottak ki Európába. Amint ebből a felsorolásból is látható, az elmúlt évek legnagyobb győri sikerei a közelmúltra datálódnak, ez nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy mostanra beért Tarsoly Csaba tulajdonos áldozatos és pénzt nem kímélő munkája, melynek köszönhetően a kisalföldiek az egyik legstabilabb és legirigylésreméltóbb háttérrel rendelkeznek Magyarországon, elég ha csak a nemrégiben elkészült ETO Parkra gondolunk.

Igaz, az Győr tavalyi szezonja gyakorlatilag ráment az EL-bravúrra, és ennek következménye volt egy edzőváltás is, ez mára jól láthatóan új lendületet adott az ETO szekerének. A Pintér Attilát tavasszal váltó 46 éves Csertői Auréllel valósággal szárnyal a csapat: mindössze az előző fordulóban hullajtották el első pontjaikat Kaposváron, de még mindig veretlenek, és hogy ez a produktum csak a második helyre elég, az annak köszönhető, hogy van még egy hasonlóan jó rajtot vett egyesület az NB1-ben a Loki személyében.

A Győr játékoskeretét is a tudatos, átgondolt stratégia és a stabilitás jellemzi. A nyáron kizárólag kiegészítő emberek távoztak, hiszen Csertői csapatában Vedran Nikšić, Eugene Fomumbod, Teimuraz Sharashenidze, Fouad Bouguerra, Aleksandar Radosavljević, Arsène Copa, Sánta András, Lasha Totadze és Giorgi Ganugrava sem tudott meghatározó szerepet kivívni magának. Mivel egy kivétellel légiósokról van szó, nem meglepő, hogy az utolsó 3 játékost leszámítva a többiek Magyarországot is elhagyták. Sánta a Honvéd cserekapusa lett, a két grúz játékos pedig Pápán építgeti tovább magyarországi karrierjét, kölcsönben.

Helyükre kevesebb, de minőségi játékosok érkeztek a Rába partjára, hiszen az egykori liverpooli, U20-as VB-bronzérmes Simon András mindannyiunk számára jól csengő név, az észt válogatott Jarmo Ahjupera kiváló félévet zárt tavasszal újpesti kölcsönjátékával, hasonlókat lehet írni a tavalyi évet Siófokon kölcsönben töltő Molnár Péter kapusról, az egyelőre a csapatba még be nem férő, 24 éves Marek Střeštík pedig végigjárta a cseh korosztályos válogatottakat, és 1 alkalommal már a felnőtt nemzeti tizenegyben is bemutatkozhatott. Rajtuk kívül még érkezett egy brazil középpályás is, André Lamas a Palmeirasból, valamint fiatal tehetségek alacsonyabb osztályból. A legnagyobb erősítés azonban értelemszerűen az volt Győrben, hogy kivétel nélkül az összes kulcsemberüket meg tudták tartani (köztük számtalan válogatottat különböző országokból), így esetükben nincs szó arról, hogy új csapatot kell építeni, a jelenleg valószínűsíthető vasárnapi kezdőben minden futballista régebb óta szerepel az ETO-ban.

Ellenfelünkben jelenleg egyetlen egykori fradista szerepel Takács Ákos személyében. A mieinknél ez a szám háromszoros, hiszen korábban Végh Zoltán, Rósa Dénes és Józsi György is Győrben futballozott, utóbbit 1 éve éppen onnan igazoltuk.

Az ETO-ban a Kaposváron kiállított litván Pilibaitis eltiltott, a szerb Đorđević sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető. Sajtóhírek alapján holnap a következő felállásban lépnek ellenünk pályára:

Stevanović – Babić, Stanišić, Fehér, Völgyi – Trajković, Windecker, Ji-Paraná – Koltai, Aleksidze, Dinjar

A jelenlegi formákat tekintve sajnos nem meglepő, hogy a fogadóirodák idegenben nem minket tartanak esélyesnek. 43 iroda oddsainak átlaga alapján a hazai győzelem 1,63-szoros, a döntetlen 3,43-szoros, a mi sikerünk 4,48-szoros pénzt fizet az arra fogadóknak.

Okozzunk meglepetést! Hajrá Fradi!

Összeállítást készítette: Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Végső nyughelyére kerültek Mészáros József hamvai

  Bejegyzés ideje: 2020. november 1.
  Szerző: Simon Sándor

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. október 6.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Beszélgetés Fitos Lászlóval

  Bejegyzés ideje: 2010. május 21.
  Szerző: tibu1

  Baráti körök találkozója

  Bejegyzés ideje: 2012. május 15.
  Szerző: Simon Sándor

  Női szemmel… (5.rész)

  Bejegyzés ideje: 2009. november 24.
  Szerző: moncsi1

  Szóljon sokáig a bajnokok sípja!

  Bejegyzés ideje: 2010. december 19.
  Szerző: Simon Sándor

  Etyeki kirándulás

  Bejegyzés ideje: 2017. december 30.
  Szerző: SzB

  Friss bejegyzések