2024. március 19. kedd

Örömteli meghívásnak tettünk eleget

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. február 16.

Az FTC Baráti Kör hagyományos havi összejöveteleire rendszeresen meghívja az FTC, illetve a labdarúgó szakosztály vezetőit, egy-egy régi és mai játékost.

Ezúttal az FTC Baráti Kör vezetősége tett eleget egy örömteli meghívásnak. Orosz Pál, a labdarúgó szakosztály vezetője azzal a céllal hívta meg az elnökség tagjait, hogy bemutassa az újonnan igazolt játékosokat. Elmondta, hogy az újoncok életkorából egyértelműen kiderül a cél, a jövő Fradijának építése fiatal magyar játékosokkal.

A bemutatott játékosok névsor szerint: Batik Bence (19), Beliczky Gergő (22), Busai Attila (24), Kleizer Csaba (22) és Kunsági Roland (22). Valamennyien a szakmai igazgató, Détári Lajos javaslata alapján kerültek a csapathoz, szinte mindannyian tagjai voltak a korosztályos válogatottaknak.

Orosz Pál elmondta, hogy rajtuk kívül Kulcsár Dávid (24) a Vasasból visszatér a nevelőegyesületébe, míg Orosz Márk (22) 2012. július 1-jétől kerül a csapathoz.

Miután az öt fiatal röviden beszámolt eddigi pályafutásáról, dr. Springer Miklós az FTC elnökségi tagja, az FTC Baráti Kör alelnöke szeretettel üdvözölte a Fradi család új tagjait. Elmondta, hogy a Fradi (akkor Bp. Kinizsi) 1953-ban, más okok miatt, hasonló fiatalítást hajtott végre. Így került a csapathoz Gulyás Géza, Fenyvesi Máté, Kertész Tamás, Mátrai Sándor és Orosz Pál, mindegyikük csodálatos karriert ért el. A Fradi család nagyon összetartó, megbecsüli, támogatja azon tagjait, akik mindent megtesznek a zöld-fehér színekért. Becsületes hozzáállást kért a fiataloktól is, s akkor számíthatnak a Baráti Kör segítségére is, amelynek vezetőségi tagjait, így a két játékoslegendát, Rudas Ferencet és Friedmanszky Zoltánt is megismerhették.

A találkozón – meglepetésként – Kubatov Gábor, az FTC elnöke is megjelent, és részletes tájékoztatót adott az új stadion építésének helyzetéről. Elmondta, hogy az angol tervek átdolgozásának eredményeként már érvényes elvi építési engedéllyel rendelkeznek. Mivel a bontás és építkezés ideje alatt nem szeretne a csapat idegenben szerepelni, ezért a Népligetben egy ideiglenes, 6000 főre bővíthető nézőtérrel rendelkező stadiont terveznek kialakítani, amely részét képezné egy a jövőben létrehozandó sportkomplexumnak.

Az FTC Baráti Kör vezetősége ezúton is köszöni a meghívást, és sok sikert kíván mind a csapat-, mind a létesítményépítéshez.

SzB – Balaginho

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS