2024. március 28. csütörtök

Bemutatkozott a csapat

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. július 8.

… avagy rögös út a bajnoki címig.

Az FTC Baráti Kör legutóbbi összejövetelén Kopeczky Lajos megkérdezte Détári Lajost, hogy komolyan gondolta a néhány nappal korábbi nyilatkozatát, amely szerint a Fradi a jelenlegi játékosállományával bajnok is lehet. A válasz egyértelmű igen volt, bár – az igazat megvallva – a szakmai igazgató azt is hozzátette, mint a Fradi labdarúgó csapatának vezetője mást nem is mondhat.

Ennek következtében több mint ötszáz szurkolótársammal együtt izgatottan vártuk a csapat bemutatkozását. Mint ismeretes, az első hazai nyilvános edzőmérkőzésén 2:1-re kikaptunk az NB II-es Veszprémtől.

„Már körvonalazódik a bajnokságra is esélyes csapat, csak azt nem lehet tudni, hogy az az NB I-ben a Fradi, vagy az NB II-ben a Veszprém.” – hangzott el többek szájából a mérkőzés közben és végén. Ez a szalonképes vélemények közé tartozott.

A csapat rendkívül gyengén játszott, aminek több oka lehet. Kemény edzés után léptek pályára, a nagy hőség kiszívta az erejüket, még nincsenek összeszokva, a Fradi ellen minden csapat „felszívja” magát … Lehet választani, de ki is lehet egészíteni a listát.

A kezdő csapatban mindössze Hakola, Jovanovics és Böde igyekezete érdemel említést. A „cseresor” több örömet szerzett a több mint ötszáz nézőnek. Batik és Beliczky játéka, Máté néhány megmozdulása ígéretes volt.

Mivel általában türelmes ember vagyok, a mérkőzésről írt beszámolómat inkább félre tettem, bízva abban, hogy majd a Paks elleni meccs után jobb hangulatban leszek, s reálisabban látom a helyzetet.

Te mazochista vagy? – kérdezték többen, amikor megtudták, hogy a hőségben megint célba veszem az Üllői utat. Miután a guta, vagy hőguta miatti fejfájást kihevertem, nekiláttam az írásnak.

Megint kikaptunk 2:1-re, de már tudom, hogy az eredmény nem számít. Pozitívum, hogy ezúttal egy NB I-es csapattal szemben maradtunk alul úgy, hogy az első félidőben volt egy-két ügyes akciónk, sőt vezettünk is 1:0-ra. „Cukic távolról emelt a Paks kapujába.” – olvashatjuk néhány tudósításban. (Szép volt, de, szerintem, egy lecsúszott beadás volt.) A Paks az Üllői útról elüldözött Bartha szép lövésével egyenlített. A játékvezetőtől ajándékba kapott 11-est Pölöskey kihagyta, a hasonlóképpen jogtalan büntetőt viszont Simon nem hibázta el. Az eredmény ezután már nem változott, jóllehet a Fradi az utolsó 15 percben ismét friss cseresorral játszott. Nehéz lenne bárkit kiemelni a látottak alapján, talán Cukic első félidei játéka és Somalia lelkesedése volt átlag feletti.

Amiket nem értettem:
1. A Veszprém ellen Hakola volt a legjobb, miért szorult ki a kezdőből?
2. Ha nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy mindenki egységes terhelést kapjon, akkor mi értelme van 15 -20 percre teljes csapatot cserélni? Hogyan érvényesül az egységes terhelés elve?
3. 15-20 perc alatt hogyan bizonyítson egy próbajátékos, vagy az a fiatal játékos, aki helyet szeretne kapni az első csapatban?

Volt azonban néhány említésre méltó dolog is. Dicséretes módon mindegyik játékos csuklóján viselte az utánpótlás támogatását szolgáló, a nézők számára kötelezően, 200, illetve 500 forintért megváltható karszalagot. A látottak alapján szükség is lesz az utánpótlásra! Ezért jó volt látni Dragóner Attilát és Lipcsei Pétert a gyermekeikkel, talán majd ha ők felnőnek…

Természetesen, ez csak egy szubjektív szurkolói vélemény, de talán érdemes elolvasni. Egyébként bizakodó vagyok, egészen az első négy bajnoki forduló végéig! Hajrá Fradi!

SzB
2012. július 7.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. Bálint Ernő írta:

    Tisztelettel köszöntök minden FTC szimpatizánst.1952 11 27 óta zöld fehér a vérem,de ilyen hozzá nem értő tréner még nem volt a FRADI kispadján.Ébresztő vezetőség.

    Hozzászólás ideje: 2012. július 8. 13:44

  2. Horváth Péterné írta:

    Kedves Ferencvárosi Szurkolók!
    Nagyon remélem,hogy még egy ilyen év nem fog jönni mint az elmúlt év volt. Sajnos azt kell mondjam még olyanabb lesz ez a csapat nem csapot. Détári azt hiszi, hogy
    Vecsésen van a kapus edzővel ,és Nagy Tamással .A csapatnak ha csapatról beszélünk nincs befejező csatára, a védelem kikkel lett gyorsabb kész tragikomédia.
    Nagyon remélem, hogy Orosz Pál is látja az egészet nem várja meg, hogy most kiessünk . A türelem már rég lejárt a tavaszi próbálkozásival , csak Nekik tetszett a tavasz. Ferencvárosi szurkoló

    Hozzászólás ideje: 2012. július 8. 16:16

  3. Horváth Gusztáv írta:

    Kedves Balázs!
    Az Isten áldjon meg kitartásodért és tűrő képességedért. Ha már írsz ezekről az edzőmeccsekről, mondhatnál részletesebb véleményt is. Nemcsak arról, ki volt jó és mégjobb, hanem a taktikai formákról is. Egy Paks elleni meccsen már láthatónak kell lennie.

    Hozzászólás ideje: 2012. július 8. 20:02

  4. SzB írta:

    Kedves Guszti! Én csak arról tudok írni, amit láttam, látok. A taktikát eddig nem tudtam felfedezni. Most egyelőre szünetet tartok az edzőmeccsek látogatása terén, a bajnoki rajtig türelmesen várok.

    Hozzászólás ideje: 2012. július 9. 12:09

HOZZÁSZÓLÁS