2024. április 24. szerda

PÓLÓ: gondokkal teli jelen, bíztató jövő

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2012. december 22.

FTCpolobannerAmikor Simon Sándor barátommal november végén megbeszéltük, hogy írok vízilabdázóinkról, abban reménykedtem, hogy Karácsonyra feltornássza magát a csapat a középmezőnybe. Addig ugyanis csak a két Európa Kupás ellenfelünktől, a Szolnoktól és a Debrecentől kaptunk ki és megszereztük első győzelmünket a Kaposvár ellen.

Sajnos azóta négy vereség következett zsinórban. A Vasas elleni 7-10 még belefért, de azután sorra alulmaradtunk a BVSC-vel, a Péccsel és a „kis” Egerrel szemben is.

– Teljesen kicserélődött a tavalyi csapat- mondta Ambrus Tamás vezetőedző, aki tagja volt az 1988-as és az 1990-es bajnokcsapatnak is. – Távozott többek között Székely Bulcsú olimpiai bajnok Ráadásul balszerencsések is vagyunk. Pécsett center nélkül kellett kiállnunk. 7-4-es vezetés után kikaptunk 12-9-re. A jelenlegi keret többségében saját nevelésű fiatalból áll. Öten rendszeresen játszanak az ifjúsági és a serdülő csapatban. Azért biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb be fog érni a sok munka.

A Fradi pólósait a múltjuk is kötelezi. Hússzor nyertünk bajnokságot, számos alakalommal Magyar Kupát Négyszer hódítottuk el a KEK-et, kétszer az európai Szuper Kupát. Ambrus Miklósra, Kárpáti Gyurikára, Felkai Rókára és a többi olimpiai bajnokunkra most is szívesen gondolunk.
Jelenleg viszont ott tartunk, hogy nincs névadó főszponzorunk. Rossz ránézni a táblázatra, hiszen hét mérkőzés után, az utolsó előtti, 13. helyen állunk. Reméljük, hogy lesz aki észreveszi: sürgős segítségre van szüksége az együttesnek.

Azért szerencsére beszámolhatok pozitív fejleményekről is, amelyek reményt adhatnak a jövőre.
21 éven aluli csapatunk második lett a legrangosabb hazai korosztályos megmérettetésben, a Komjádi Kupában.

ErnyeyMárkIfjúsági csapatunk 4. helyen áll a bajnokságban, a serdülőink pedig másodikok. Szakmai körökben nagy tehetségként emlegetik Ernyey Márkot, aki az OB I- es csapatban is biztos pontnak számít.

Takács Gábor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS