2024. március 19. kedd

114 éves a szeretett klubunk, az FTC

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. május 3.

FTC114 012„Nagyapám, dr. Springer Ferenc budapesti ügyvéd, Ferencváros országgyűlési képviselője, a polgárság egyik szellemi vezetője volt. Tagja volt a Ferencvárosi Polgári Körnek, amely 1899. május 3-án megalapította a Ferencvárosi Torna Clubot. A klub jelmondata azóta is: Erköcs-Erő-Egyetértés.” Mesélte dr. Springer Miklós, amikor néhány éve lehetőségem volt arra, hogy interjút készítsek vele. Miklós bácsi, hála Istennek, a mai születésnapi rendezvényeknek is egyik résztvevője volt.

Az ünnepi rendezvénysorozat kora délután a József Attila lakótelep Nyúldombként ismert részén kezdődött. Dr. Bácskai János, a Ferencváros polgármestere avatta fel azt a mini futballpályát, amelynek 20×10 méteres gyepszőnyegét a bontás alatt levő Albert Stadionból mentették át. A pályát Kerényi Lajos atya áldotta meg, aki a Zöld és fehér magazin májusi számában vallott Fradi szeretetéről, ami már édesanyja méhében kialakult benne.

FTC114 004Az ünnepi megemlékezés a Bakáts téren, a Ferencvárosi Önkormányzat épületének falán elhelyezett emléktáblánál folytatódott. Dr. Bácskai János polgármester rövid megemlékezés után elhelyezte az Önkormányzat koszorúját, majd a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Társaság és az Albert Alapítvány nevében Takáts Tibor és Albert Magdolna koszorúzott, végül az FTC Baráti Kör koszorúját dr. Springer Miklós és Hélisz József helyezte el. A koszorúzási ünnepségen a korábbi évekhez képest jóval többen vettek részt.FTC114 006 A jelenlevők felfedezhették a VVK-győztes labdarúgó csapat nagy egyéniségeit, a BL-ben menetelő csapat és a közelmúlt játékosait, de a többi szakosztály, így a vízilabdázók ikonjait is. (Neveket csak azért nem írok, mert nem szeretnék senkit sem megsérteni azzal, hogy kihagyom a felsorolásból.)

A koszorúzást követően a Ferencvárosi Önkormányzat és a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület a Polgármesteri Hivatalban zártkörű fogadást tartott, melyen a Baráti Kört koszorúzók képviselték.

Isten éltesse a Ferencvárosi Torna Clubot! Fradi volt, Fradi lesz, míg a Földön ember lesz! Hajrá Fradi!

SzB
2013. május 3.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS