2024. április 16. kedd

Szubjektív – Gondolatok egy kellemes kirándulás után

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. május 20.

Idegenben otthon? Otthon fogjuk érezni magunkat idegenben? Ilyen gondolatok foglalkoztattak útban Győr felé.

Fradi Győrben 001A péntek esti hatalmas vihar egy kicsit ugyan ránk ijesztett, azonban szombatra az időjárás kedvezőre fordult. Gyönyörű napsütésben érkeztem meg – több ezer szurkolótársammal együtt – az ETO Parkba. Egy kicsit irigykedve néztem a korszerű, kulturált létesítményt, de ugyanakkor bizakodtam is, hogy nemsokára a Fradi is ilyen csodálatos stadionnal fog rendelkezni.

Fradi Győrben 016A sok sérült és eltiltott játékos miatt új összeállításban lépett pályára a csapat. Nem szokásom, de ezúttal egy kicsit belemegyek az egyéni teljesítmények értékelésébe. Jovának alig volt dolga, de amikor kellett, bravúrosan hárított. Gyömbér jobbhátvédben kitűnően oldotta meg feladatát. A védelem közepén a Besic, Klein páros nemcsak a csapatnak, hanem nekünk, drukkereknek is nyugalmat adott. Ezúttal a középpályás-sor is jobban muzsikált, Ionescu kezdi bepótolni lemaradását. Böde harcos volt, gólpasszt adott, gólt lőtt, ami biztos kellett a lelkének is. Somalia, ezúttal is nagyon hasznosan játszott, sokszor kisegített hátul is, és gólt is szerzett. Örömteli volt Holman Dávid bemutatkozása. Ügyes, technikás fiatalember, csak így tovább!

Dicséret illeti az MTK-t, beleértve edzőjüket, Garami Józsefet is. Kulturált, sportszerű labdarúgást mutattak be. A kedélyeket csak az elsőszámú játékvezetőnk borzolta időnként. Szerinte Böde kétszer is „elrúgta saját bokáját”, Wolfe szándékos kezezéséért és Gyömbér hátulról történt akasztásáért nem adott sárga lapot, de ezek nem befolyásolták az eredmény alakulását.

Fradi Győrben 018A két gól mellett én nyolc további helyzetet számoltam össze, az MTK egy helyzetével szemben, így – úgy gondolom – sima győzelem volt. Jó volt hallani, ahogy a fradisták kórusban éltették a sérült Leonardot és edzőnket, Ricardot.

A csapatnak és a körülményeknek köszönhetően otthon éreztük magunkat az ETO Parkban. Köszönjük! István, neked pedig szeretném megköszönni, hogy elvittél Győrbe! Hajrá Fradi!

SzB
2013. május 18.

Szeretném felhívni Tisztelt Olvasóink figyelmét, hogy ezek a gondolatok, mint ahogy a címben is szerepel, szubjektívak. Nem kell velük egyetérteni, az íráshoz hozzá lehet szólni!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS