2017. április 29. szombat

Sanyi bá és az igazság hete

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2013. december 1.

Mint mindig, én most is reménykedtem. Teljesen egyetértettem Ricardo Monizzal, mármint a meccs előtti szavaival.

Idézem is a fradi.hu hivatalos oldalon megjelent szavakat.

Az utolsó hetünk következik ebben az évben, amelyre nagyon fel kell szívnunk magunkat. Az elmúlt hetek sikertelenségei után, muszáj, hogy győzzünk a Pécs ellen, továbbjussunk a Magyar Kupában, és elhozzuk a három pontot Fehérvárról. Ebben az esetben úgy mehetnénk el a téli szünetre, hogy néhány mérkőzés gyenge eredményeit követően a hajrában kihoztuk magunkból a maximumot. Az őszi idény befejezése után új fejezetet kell nyitnunk, és egy jó téli felkészüléssel a tavaszi szezonban még bármit elérhetünk. Az elmúlt hónapok fizikálisan és mentálisan is nagyon kemények voltak – játékosnak és edzőnek egyaránt. Ez a hét az igazság hete lesz. Most megmutathatjuk, mennyire tudjuk elviselni a nyomást.

Olyannyira egyetértettem, hogy ezeket akár én is mondhattam, sőt írhattam volna. Én, mint egy egyszerű szurkoló. Valahogy én minden hétnek így megyek neki. Szóval, örültem, hogy a szurkolói elvárásaimnak maga a vezetőedző is hangot, sőt igazat adott.

pmfc-eredm640Ezek voltak a meccs előtti szavak, aztán jött a meccs, elkezdődött az igazság hete. A szavak nem köszöntek vissza a pályán, pedig azt sem lehet mondani, hogy ne indult volna jól. Most nem került hátrányba a csapat, egyből az elején vezetést szerzett. Vártam a gyors előrehaladást az igazság ösvényén. Mármint a fradista igazság ösvényén, mert valahol az igazság az mindig igazság, még ha nem is az, amiben hinni szeretnénk. Az első félidőben a csapat mattolta önmagát. Szerencsétlen volt az öngól? Az. Minden öngól szerencsétlen. Voltak vitatható ítéletei a bírónak? Voltak. A Fradinak ezt a nyomást mindig el kellett viselni. A tizenegyes lehet, nem volt az, de akkor mit mondjunk arról, ami az lehetett, mégsem adta meg a bíró. Alig jött előre a Pécs, de abból vagy gól vagy majdnem gól lett. A gyors előnyt sikerült gyorsan hátrányra változtatni, csak hogy ismert legyen a szituáció, lehessen az eredmény után futni. Futott is a csapat, csak nem érte utol. Miért? Mert előjött egy nagyon régen ismert tény. Felállt védelemmel egyszerűen nem tud mit kezdeni a Fradi. Nincsenek jó egyéni megoldások, csak a labdák begyömöszölése az ellenfél tizenhatosára. Oldalról, hátulról egyaránt. És ha az ellenfélnél van egy kapus, meg egy jól fejelő belső védő, akkor látjuk a megoldást, vagy a kapus ököllel vagy a védő fejjel, de tisztáz. Változtatás pedig nincs. A következő labda ugyanúgy jön, a kapus vagy a védő ugyanúgy tisztáz.

Akkor most láthattuk, hogy a csapat nem viseli el a nyomást. Az igazság hetének már az elején elbukott. Ahogy hetek óta rendszeresen. Nézzük azokat a makacs számokat, amelyek, sajnos, beszédesek!

Az első 8 fordulóban 18 pont, a második 8 fordulóban 6 pont. Hazai pályán 8 meccsen 3 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. Az az igazság, ez elfogadhatatlan, ez valóban nem Ferencváros szint. Az első 8 forduló után a 2., ha csak az utolsó 8 fordulót nézzük, akkor a 14. helyen a csapat. Az egyik bajnokesélyes lenne, a másik a kiesés ellen küzdene. Egy csapat nem lehet ilyen kétarcú!

Kimondott cél a nemzetközi szereplés. Nagyon úgy tűnik, arra már csak egyetlen esély mutatkozik, a Magyar Kupa megnyerése. Az a kupasorozat, ahol hét közben gól nélkül ikszeltünk az Újpesttel. A héten jön a visszavágó, természetesen idegenben. A kimondott cél elérése érdekében győzni kellene vagy legalább gólos döntetlent elérni. Kimondani lehet, de ez, mint láttuk, önmagában kevés. Tenni kéne érte, tenni, a pályán. Különben, megboldogult Hofi Géza szavait idézve, az igazságról úgy tűnik, ellopták az i betűt.

Sanyi bá,
alias Simon Sándor

Fotó: nemzetisport.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

 1. gyulabá írta:

  Az Igazság Hete: Pécs 1-2, Újpest 0-1, Videoton ???
  Bajok vannak az igazsággal, úgy tűnik…

  Nemzetközi szereplés? Minek? Újabb méretes zakók a’la Győr, Videoton ?

  Ez az egész Magyar Futball, mint olyan, jelenleg ÉRTELMETLEN !!! De még ideillőbb jelző. KILÁTÁSTALAN.

  Hozzászólás ideje: 2013. december 4. 22:03

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Születésnapi koszorúzás

           Bejegyzés ideje: 2014. december 4.
           Szerző: SzB

           A Fradi dicső múltja, 55.rész – 1957-58

           Bejegyzés ideje: 2009. június 20.
           Szerző: Simon Sándor

           Az első szavazás lezárult

           Bejegyzés ideje: 2009. május 25.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 95.rész – 1996-97

           Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 17.
           Szerző: Simon Sándor

           104 éve ezen a napon született Turay József

           Bejegyzés ideje: 2009. március 1.
           Szerző: Simon Sándor