2024. március 19. kedd

Szilveszteri koccintás az épülő stadionban

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. január 1.

A Fradi hagyományos szilveszteri koccintására az épülő új stadionunkban került sor. A helyszín megközelítése közben így lehetőség volt bepillantani az építkezés részleteibe. Az már most megállapítható, hogy gyönyörű, az ellenfelek számára félelmetes aréna lesz!

DSCN3773Az összejövetel szomorú eseménnyel kezdődött. Kubatov Gábor, az FTC elnöke, meghatódottan emlékezett meg az előző napon, hosszas, drámai küzdelem után elhunyt labdarúgónkról, Akeem Adamsről. Bár csak rövid ideig szerepelt nálunk, játékostársai, a szurkolók megkedvelték tehetsége, küzdeni tudása miatt. A jelenlevők egyperces némasággal tisztelegtek a fiatalon eltávozott játékosunk emléke előtt.

DSCN3774Kubatov Gábor évértékelő beszéde őszinte, tárgyilagos volt. Elismerte, hogy még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ennek elsődleges oka az, hogy a gazdasági konszolidáció mellett még nem sikerült megvalósítani a működési konszolidációt. A stadionépítés és –bontás következtében a klub átköltözött a Népligetbe. Az ott végrehajtott eddigi infrastrukturális fejlesztések, átépítések, karbantartások és a jövőbeni fejlesztések következtében az egyesület működése, a napi munka az új stadion felépülése után is a Népligetben marad. Az új aréna az évi 40 mérkőzés mellett, a tervek szerint, 100-120 rendezvénynek ad majd helyszínt.

A működési konszolidációt segíti elő a kiépített beléptető rendszer, amely átláthatóvá teszi a tényleges sportolói létszámot, számos információt ad a szakosztályok működéséről, a sportolók adatairól, tevékenységének értékeléséről, sérüléseiről, a pályák időbeosztásáról. Január 1-jétől egységes tagdíjfizetési rendszert vezetnek be, a rászorulókat az Albert Alapítvány fogja segíteni.

DSCN3768Kubatov Gábor a labdarúgó csapat szereplésével nem volt elégedett. Elmondta, hogy a Fradi elsődleges célja magyar játékosok foglalkoztatása, de erre egyelőre, figyelembe véve a nagyválogatott és az U21-es válogatott kudarcát, nincs lehetőség. Ezért kell fokozott gondot fordítani az utánpótlásképzésre, de ennek csak legfeljebb öt év múlva lehet eredménye. Addig külföldiekkel kell megoldani a problémát. Ebben segíthet az új edző, Thomas Doll kapcsolatrendszere, a Raja Casablancaval, a Lazioval és a Kolozsvárral való együttműködés, de Orosz Pál nagy sportdiplomáciai sikere is, az, hogy tagja lett az Európai Klubok Szövetségének marketing- és kommunikációs bizottságának. Az NB I-es és az NB III-as csapat mellett szükség van egy NB II-es csapatra is, ezt a Soroksárral próbálják megvalósítani. Ez és a kilenc szatellit csapat szintén hozzájárulhat a tehetséges fiatalok Fradiba kerüléséhez.

DSCN3776Szó volt még az értékelő beszédben a bővülő Fradi termékcsaládról, a NIKE-val kötött nagyon előnyös 10 éves szerződésről, a Fradi-honlap és a –facebook nagy látogatottságáról, a színvonalas Zöld és fehér magazinról.

Végezetül Kubatov Gábor elnök békés, boldog új évet kívánt a Fradi-család minden tagjának.

DSCN3781A pezsgős koccintás után a résztvevők átvonultak a látogató központ elé, ahol gyertyagyújtással emlékeztek meg Akeem Adamsről.

SzB
2013. december 31.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. halmágyi írta:

    “az egyesület működése, a napi munka az új stadion felépülése után is a Népligetben marad. ”

    Ez akkor hivatalos bejelentése annak, hogy az FTC-t elköltöztették a Ferencvárosból?

    Hozzászólás ideje: 2014. január 2. 08:07

  2. halmágyi írta:

    Érdekes írást találtam az Index fórumán, egyetértek vele, az FTC alapvetése lehetne, ott tízparancsolatnak, kiegyezésnek mondták:

    • Az FTC alapszabálya rögzítse, hogy az FTC tagsága (sportolói, alkalmazottai) csak fedhetetlen magyar állampolgárok lehetnek.
    • Az FTC mindenkori vezetőségének elsőszámú feladata az Üllői úti elcsatolt területek visszaszerzése, a klub működésnek ottani biztosítása.
    • Szurkolói kártya megszüntetése.
    • A klubtól idegen színek (fekete, narancssárga) használatának azonnali betiltása.
    • Olyan fenntartható tagsági rendszer megteremtése, amely a klub működését ellenőrzi, és azt jelentős mértékben biztosítja.
    • Az FTC sportcéljait a vezetőség alapvetően saját nevelésű fiatalok képzésével biztosítsa.

    Az biztos, hogy ha e pontok alapján működne a mai napig a klub, nem lenne identitás probléma.

    Hozzászólás ideje: 2014. január 5. 15:17

HOZZÁSZÓLÁS