2024. április 25. csütörtök

Közeleg a szezon

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. február 16.

Szezon elottKözeleg a szezon, a tétmeccsek sorozata. Érzem én is, hisz bizseregnek az ujjaim, hogy mozgassák a klaviatúra gombjait. Akkor kicsit megtornáztatom az ujjaim, nehogy teljesen elgémberedjenek.

Új edzővel vágott neki csapatunk a felkészülésnek. Új edzővel, de a régi elvárásokkal. Azt persze nem tudhatom, mi a tényleges belső elvárás, csak remélem, hogy az is Fradihoz méltó. Azt viszont tudom, mi a szurkolói elvárás. A szívek mélyén minden fradista, minden meccsen nyerni akar, bárki legyen is az ellenfél. Vannak olyanok, akiknél a szívbéli elvárásokat az ész, mondhatni a realitás felülírja. Ők elfojtják magukban a szív hangjait, kifelé mást kommunikálnak. Aztán vannak olyanok, akiknél nem lehet elnyomni a szív hangjait, ők még a felkészülés adta pillanatokat is életbevágónak hirdetik, annak élik meg. Egy-egy szerényebb különbségű győzelem, kapott gól, döntetlen, urambocsá’ vereség után sorstragédiák előszelét érzik, hogy aztán egy szebb győzelem után újra a világ legeslegjobb csapata szurkolójának mondhassák magukat. Igen, a Fradi egy ilyen világot generál az általa létrehozott hatalmas családban. Így volt ez, mióta világ a világ, különösen a Fradi világa, és így van ez ma is. Jó, hogy így van. Jó, hogy egy csapat ilyen érzelmeket tud megmozgatni, még ha azok ily szélsőségesek is.

fant-ftc-85uBevallom, jómagam ezt a felkészülést lazábbra vettem. Nem az volt az első dolgom, hogy híreket lessek a csapatomról, aztán nem rágtam le körmeim a meccsek előtt. Utólag olvastam híreket, néztem meg az eredményeket. Ezekből azt a következtetést szűrtem le, hogy az új edzőnk minden percet, minden órát, minden meccset kihasznált, hogy ismerkedjen a közeggel. Az összeállításokat látva elmondható, forgatta a csapatot, kísérletezett. Ezt helyénvalónak tartom, mert szerintem is ez a kísérletezés ideje. Azt is elfogadom, hogy a próbákon az eredmény nem elsődleges szempont (eszem győz a szívem felett). Azt viszont nagyon remélem, hogy a tétmeccseken már megszűnik a kísérletezés, ott látszani fognak az elképzelések, azok az elképzelések, amelyek az elvárt győzelmekhez vezetnek (mert a szívem nem hagyja magát és visszavág az észnek).

Jövő héttől újra élesben megy a játék, először Ligakupa, aztán a bajnokság. Bár, a Ligakupa még beleférhet egy kissé a fazonigazításba, annak a befejezésébe, nem dől össze a világ, ha ott még nem minden megy a legolajozottabban. A bajnokságban kell megmutatni, ott dől el, mit ért a felkészülés. Örüljünk, hogy közeleg újra a perc, újra pattoghat a labda, hogy aztán a hálóig süvítsen, ha jobban odapörköltek neki. Hogy újra lehessen önfeledten beleüvölteni a hitvallást a világba: HAJRÁ FRADI!

Ez akár szívbéli befejezés is lehetne, de az ész csak odapiszkál, vajon az időjárás is engedni fogja? Hisz Magyarországon élünk, ahol januárban és februárban lehet tavasz, márciusban és áprilisban lehet tél. Aztán csak kompromisszumot köt egymással a szív és az ész. Legyen bármi, bármilyen körülmények között, csak kezdődjön! És győzzön a jobb! Az ész itt elfordul, marad a szív, az meg csak a Fradi lehet!

Simon Sándor

Fotó: fradi.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Két itthoni előkészületi meccsen kint voltam. A Dunaszerdahely ellenin majdnem megfagytam… Az a helyzet, hogy laikus szurkolóként, semmi pozitív változást nem láttam eddig. Talán csak Busai, Jovanovics és Gyömbér kivételes igyekezete volt szívmelengető. Változatlanul keressük az ideális összeállítást, remélem megtaláljuk. Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2014. február 16. 22:07

  2. Jozsó írta:

    A Fradinak általában mindig jobb volt a tavasza, mint az ősz. Most is ebben bízok. Nagyon szeretném, ha a Haladás elleni LK. meccsen ennek már olyan előjelét látnám és akkor az ETO ellen már kezdődhet a nagy menetelés a dobogóért.

    Hozzászólás ideje: 2014. február 21. 19:05

  3. helios írta:

    Tudom, hogy az előkészületi mérkőzések eredményei általában nem vetítik előre a szezonbeli szereplést, hiszen tavaly a törökországi mérkőzéseken kiválóan játszottunk, azután láttuk a bajnoki gyenge produkciókat.A szombathelyi játék azonban kissé ijesztő volt.
    Nem lehet mindent a pályára fogni,hiszen az ellenfél is azon játszott. Megítélésem szerint a csapat összetétele teljesen elhibázott volt.Besics jobbhátvéd játéka meg sem közelíti korábbi teljesítményét. Ö egy nagy területen játszó hátvéd, de legrosszabb esetben is középpályás.A középpályán játszók között nem volt irányító, ők mind védekező típusok. Két csatárral semmire sem megyünk, Jovanovics nem jobbszélső, legfeljebb középpályás.Azt sem értem, az edzőnk miért nem cserélt hamarabb, Leot korábban be kellett volna hozni.
    Mindez nem vészmadárság, csak aggodalom a Györ élleni mérkőzés elött.
    És még egy gondolat, ezt az állandó ívelgetéseket felejtsük el, akármilyen rossz is a pálya.

    Hozzászólás ideje: 2014. február 24. 16:49

  4. gyulabá írta:

    Kedves Jó Fradidrukkerek! Én ezeket a sorokat már az ETO-meccs után írom, ahol sikerült megunktól 2 db pontot elvenni, maradt egy… Ha Dani berúgja…!
    Olvasgatva az itteni, meg sok más helyen lévő fradista hozzászólásokat, mindenhol azt látom, hogy mi Fradisták egy Nagy Zöld Úthengerről álmodozunk, amely átgázol a máik 15 csapaton, meccsenként egy ötöst berámolva…! De ezt el kellene felejteni. Ilyen csak nagyon ritkán volt az utóbbi 115 évben!
    Magamat ismétlem, a mai foci a pénzről szól, és nem a lelkiekről – ha nehezen is, de – nyugodjunk ebbe bele. Csak az arányokról egy kicsit.
    Állítólag ma egy ember 200ezerből tisztességesen meg tud élni. a mi focistáink meg a milla felett keresnek, vagyis 5 ember bérét kapják. Miért kellene széthajtani magukat? Azért, hogy 10x annyit keressenek? Nekik bőven elég a milla, a 200ezres meg jól meggondolja, kimenjen-e 1500-éert a stadionba. Ördögi kör.
    Ez van, de akkor is Hajrá FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2014. március 3. 19:23

HOZZÁSZÓLÁS