2024. április 20. szombat

Szubjektív gondolatok a gyászhíreket hallván…

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. február 19.

Néhány évvel ezelőtt, pontosabban 2008-ban, dr, Dékány Ferenc halálakor írtam: „Kedves Fradisták! Fogynak a gombfoci-csapatom játékosai! Nem kellene egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani a még élő legendás játékosainkra?” Az 1954. évi gombfoci-csapatomból (Gulyás – Mátrai, Kispéter, Dalnoki – Szabó, Dékány – Kertész, Orosz, Láng, Vilezsál, Fenyvesi), sajnos, ma már csak hárman élnek…

Az elmúlt hetek gyászjelentései után, úgy érzem, újabb figyelmeztetésre van szükség. Kedves Fradisták! Fogynak a VVK-győztes csapatunk játékosai! Nem kellene egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani a még élő legendás játékosainkra?

Szomorúan hallottuk Kökény József, majd Perecsi Tibor halálhírét. Egyikük sem volt Fradi-nevelés. Kökény József Ceglédről, Perecsi a Honvédból került a Fradiba. Az akkori játékosállomány erősségét jellemzi, hogy nem voltak állandó csapattagok. Kökény József 1961 és 1964 között 79 mérkőzésen öltötte magára a zöld-fehér mezt, Perecsi Tibor pedig 1963 és 1967 között 87 találkozón. Kétszeres, illetve egyszeres bajnokok, VVK győztesek! A dicsőséges VVK menetelésből ugyanis mindketten kivették részüket, a 14 mérkőzés során Kökény 3, Perecsi pedig 8 alkalommal kapott helyet a csapatban.

A VVK küzdelmek során – névsor szerint – a következő játékosok szerepeltek: Albert Flórián, Dalnoki Jenő, dr. Fenyvesi Máté, Fenyvesi II József, Friedmanszky Zoltán, Géczi István, Havasi Sándor, Horváth László, Juhász István, Karába János, Kökény József, Mátrai Sándor, Novák Dezső, Orosz Pál, Perecsi Tibor, Rákosi Gyula, Rátkai László, Varga Zoltán, Vilezsál Oszkár. A Földiek-Égiek küzdelem jelenleg 11:8-ra áll! Figyeljünk a „földiekre”, ne csak a szomorú hírek hallatán emlékezzünk rájuk! Ha meghívásainknak már nem tudnak eleget tenni, keressük fel őket, ajánljuk fel segítségünket! Sok élményt köszönhetünk nekik.

Hajrá Fradi!

SzB
2014. február 18.

FTC_1965_VVK-győztesek

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Egyetértek a megállapítással. Nagyobb gondot kell fordítani volt sportolóinkra, sportvezetőinkre, de még az idős törzsszurkolókra is.
    Jó, hogy a Fradi.hu hetente megemlékezik az ünnepeltekről, de ennél többet is kellene tenni. Pl. az Albert alapítvány segítségével.

    Hozzászólás ideje: 2014. február 21. 18:57

HOZZÁSZÓLÁS