2024. március 19. kedd

Elkezdődött. Elkezdődött?

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. március 2.

Fradi-ETOElkezdődött a Fradi focijának a legújabb szezonja. A várva várt felemelkedés is elkezdődött?

Hát, ez bizony nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Sajnos! Mert, mi mindig győztes csapatot szeretnénk látni. És nem csak a meccs előtt, hanem a végén is. Mert az a fontos, mert csak az számít.

FTC – Győri ETO 1-1 (0-0)
Gl: Leonardo ill. Varga

Ezek a szikár tények. Mi van mögöttük? Szubjektíven úgy látom, adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek. Az első félidő játéka túl defenzívre sikeredett, előre szinte értékelhetetlen volt. Ekkor nem a csapatunkon múlt, pontosabban szólva Dibusz tett is érte, hogy nem vezetett a Győr. A második félidőben a két brazil, Leonardo és Somalia beállítása megváltoztatta a játékot, annak képét. Az első húsz percben momentuma sem volt az ellenfélnek, érett a gól, ami végül viszonylag szerencsés körülmények között, de egy gyönyörű megoldással megszületett. Aztán jött a 11-es, a védő kiállításával körítve és, és, és sajnos ezúttal nem jött Böde. Harmatos lövését, inkább gurítását fogta a kapus. Ez még nem lett volna talán olyan nagy baj, az sokkal inkább, hogy bármily biztosnak is tűnt a védelmünk, nem cáfolta meg az ősz tételét, döntő pillanatokban, teher alatt, bizony továbbra is benne van a gól. Aztán a végén az a páros kiállítás, szerintem bohózatba illő. Itt, a játékvezető “méltatásánál” álljunk meg egy szóra. Az olyan magyaros, olyan “Solymosis” volt. Miért az első félidő első perceiben jött rá, hogy nem jó a mezválasztás? Miért van egy csapatnak hazai és idegenbeli meze? Nekünk ugye a zöld-fehér csíkos a hazai, a fekete az idegenbeli, amit rendre fel is húznak játékosaink, idegenben. Ezúttal hazai pályán is erre kényszerültek. Persze, nem ezen múlott, de ettől még tény, ami tény. A játékvezető a második félidőben három méterről nem látott meg egy nyilvánvaló 16-oson belüli kezezést. Az hagyján hogy ő nem, de megszámlálhatatlan társa sem. Aztán az utolsó perc, amikor Pavlovic elesik Lipták mozdulata után. Lipták egyből pirosat kapott, nyilván szándékos ütésnek vélte a spori. Akkor viszont mondja meg valaki, Pavlovic miért kapott második sárgát? Nem kellett volna elesnie? Ki érti ezt? Elment vele kb. két perc, amit persze eszük ágában nem volt kompenzálni, azaz beszámítani: Minek? Még talán nagyobb balhé lesz. Furcsa felfogás.

Sajnos, nem nyert a csapatunk, sajnos nem igazán ütős még a csapatunk. Én azt szeretném, ha legközelebb nem adnának egy félidő előnyt az ellenfélnek, azt szeretném, ha a helyzeteket, ide értve a tizenegyest is, kíméletlenül bevágnák, azt szeretném, ha győznének. Ezért (is) vagyok fradista.

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Véleményem szerint hiba volt Laczkó és Ugrai kezdőcsapatba állítása. Laczkó, saját bevallása szerint is, lemaradásban van a többiekhez képest. Formán kívüli játékossal nem szabad 11-est rúgatni… Leonardo és Somalia igazi brazilos játékot hozott a 2, félidőre. Tudom, könnyű kívülről okosnak lenni. Kár volt egy megnyert meccset kiengedni a kezünkből. Szerencsére a többi meccs is úgy alakult, hogy nem nőtt a hátrányunk. Egyelőre ennek örülök.

    Hozzászólás ideje: 2014. március 2. 22:39

HOZZÁSZÓLÁS