2024. március 19. kedd

Búcsú Novák Dezsőtől

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. március 17.

DSCN3974Ma vettek végső búcsút a Szent István-bazilikában a 75 éves korában elhunyt Novák Dezsőtől, az FTC sikeres labdarúgójától és edzőjétől. A szentmisét Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrálta. A család, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, az FTC vezetői, egykori és mai játékosai, ellenfelei, valamint barátai és tisztelői nevében Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője mondott búcsúbeszédet.

A több száz megjelent között ott voltak az MLSZ és a MOB képviselői, Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Orosz Pál, a labdarúgó szakosztály vezérigazgatója, a régi játékostársak, az általa edzett játékosok, így a BL-be jutott csapat több tagja, valamint a jelenlegi első csapat kerete, Thomas Doll edző vezetésével. A búcsúztatáson részt vett az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Társaság vezetése is.

Novák Dezső hamvait, a hozzátartozók kérésére, szűk családi körben helyezték el a Bazilika altemplomában.

Isten nyugosztalja!

SzB
2014. március 17.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Helios írta:

    Novák Dezső az FTC kiemelkedő tudású játékosa és az egyik legeredményesebb edzője volt,Aki látta Őt játszani, soha nem felejti el ragyogó védőmunkáját, szabadrúgásait , de élmény volt nézni a 11-es rúgásait is.Legtöbbször elfektette a kapust és a labdát úgy rugta , hogy az éppen csak elért a hálóig.
    Mint edző is remek volt. Elég csak a Bajnokok Ligája főtáblára jutást említeni, ahol nem vallott szégyent a csapat.A magyar bajnokságok megnyerésével is sok örömet szerzett szurkolóknak.A válogatottban való szereplése is sikeres volt.
    Összességében sokat kőszönhetünk neki.
    A Jóisten adjon neki örök nyugodalmat, az örök világosság fényeskedjék néki.
    Nyugodjon békében.
    Soha nem felejtjük el.

    Hozzászólás ideje: 2014. március 18. 15:20

HOZZÁSZÓLÁS