2017. április 24. hétfő

Győzelem után

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. március 30.

Győzelem. Jó leírni, egy ilyen bejegyzés címében különösen jó. Hetek óta elmélkedem, miért nem volt meg, most végre sikerült. A nagy kérdés, hogy változtat ez valamin?

IMG_0847LPersze, vághatják rá sokan, oldódik a görcs. Majd meglátjuk, mondjuk már péntek este, mennyire oldódott fel. Minden csapat úgy és annyit játszik, amennyire az ellenfele hagyja játszani. A Pápa minket nagyon hagy, évek óta talán a legkellemesebb ellenfelünk, akár idegenben, akár idehaza. Ellenük csupán két alkalom volt a hosszú évek alatt, amikor kisiklott a szerelvényünk.

Örüljünk most, mert nagyon kellett ez a győzelem, de ne essünk abba a hibába, hogy elszállunk tőle. Tény, az elmúlt hetekhez képest voltak pozitív jelek, változások. Ilyen, hogy most már figyeltek a társak Leonardóra, várták tőle a szokatlant, amivel élni is tudtak. Sőt, úgy láttam, készültek is rá, hiszen érezhetően több volt a mozgás ott elől, keresztirányban is, ami lám-lám, valóban megosztotta a védők figyelmét, szükségszerűen keletkeztek rések. Olyan rések, ahova egy Leonardo be tudja passzolni a labdákat. Látszik, Leonardo egyre jobban élvezi a játékot. De ki védi meg Leonardót? Mert nagyon úgy tűnik, hogy a játékvezetők nem. Nem volt elég az egy évvel ezelőtti szörnyűség? Akkor is akkor jött, amikor kezdte felvenni a ritmust, meccsről meccsre jobban élt a játékkal. Hosszú volt a regenerálódása, a fizikai is, de bizonyosan a lelki is. Már a múltkor feltűnő volt, hogy ő akart valamit, de nem volt társa, a túlerő legyőzte. Most, hogy a társak segítettek is neki a mozgásukkal, nem nagyon tudják szabályosan megfogni, jön a tipikus magyar módi, elkezdik faragni. Visszahúzzák kézzel, ám ami sokkal veszélyesebb, utána rúgnak lábbal. Tegnap is kapott elölről is, hátulról is. Kérdezem tisztelettel, miért csak a többedik ilyen belépő után adnak sárgát az ellenfélnek? Miért, miért és miért? Örömünket, hogy újra van egy játékos, akiért érdemes nézni egy meccset, ez alaposan beárnyékolja, merthogy állandóan ott a félelem is, megússza-e komoly sérülés nélkül az ellenfél brutalitását. Nem gondolom én, hogy ezek szándékosak lennének, elegendő ok a képzetlenség is, egyszerűen van egy játékos, aki más sebességen játssza ezt a játékot, a mással szemben elegendő mozdulatok itt elkésnek, rossz üteműek lesznek. Ettől függetlenül a játékvezetőknek kötelességük lenne megvédeni őt, ahogy Európa többi pályáján is teszik.

Örülök Böde góljának, örülök Somalia gólérzékenységének, örülök annak, hogy láthatóan vannak variációs lehetőségeink a büntetők végrehajtásánál. Röviden szólva, örülök a győzelemnek, de igyekszem majd nyugtával dicsérni a napot, meglátjuk mi lesz pénteken az MLSZ által megmentett ősi ellenfelünk, az Újpest otthonában. Velük kapcsolatban csak egy gondolat. Most ugye kizárásukról, megszűnésükről szóltak a hírek, amit sikerült elhárítaniuk. A kérdés csupán az, miképp kaphattak erre a bajnokságra licencet, ha a csapatot működtető gazdasági társaságnak lejárt köztartozása volt? Mert a mostani licencátadásból az egyértelműen kiderült, hogy ez bizony a korábbi évekről létezett. Idén már nyolc éve lesz, hogy pénzügyi okok miatt a licencadó testület példát statuált egy csapattal, sosem feledjük, a Fradival. Utóbb többedszer is bebizonyosodik, hogy annak bizony semmi értelme nem volt, a többiek nem tanultak belőle. Miért is tanultak volna, ha őket emiatt nem fenyegeti a kizárás réme. Ennyi! Jöhet a péntek, jöhet a legújabb Újpest elleni újpesti meccs. Ahol reméljük, győzelmi reményeink nem laposan fognak kúszni, hanem magasan szárnyalnak majd.

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

Fotó: Sas Gábor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

 1. halász írta:

  Végre győzelem, sőt fölényes győzelem.
  Nagy Béla mondta, hogy minden sorozat megszakad egyszer. hát akkor induljon a győzelmi sorozat és szakadjon meg majd jövőre akkor amikor már biztos bajnokok leszünk.

  Hozzászólás ideje: 2014. március 30. 13:23

 2. Kinizsi írta:

  Hát igen! A játékvezető ezúttal sem védte a játékosainkat, különösen Leonardot. A “fradista” Csizmadia hogyan úszta meg sárga lap nélkül? Szegény Mateos azért kapott sárgát, mert a mez alá dugott labdával állapotos feleségének üzent. Ez az egyenlő mérce. A meg nem adott 11-esről (Somalia buktatása az első félidőben) már nem is beszélek. Végre győzelem! Ha Lajos nem véd olyan bravúrosan, illetve csatáraink nem bénáznak, akkor 8:0 is lehetett volna. Hajrá Fradi!

  Hozzászólás ideje: 2014. március 30. 13:45

 3. Jozsó írta:

  A márc. 25-én a Baráti Kör és T. Doll találkozója végén az egyik jelenlevő egy Fradi címeres és Zőld sasos sapkát, valamint egy üveg márkás bort ajándékozott vezető edzőnknek.
  A sapka – amit T. Doll a Pápa elleni meccsen viselt – jó kabalának bizonyult, mert megszületett a várva várt győzelem.
  Köszönjük Herr Doll! Váljék egészségére a kapott bor!
  Vezesse a dobogóra csapatunkat!

  Hozzászólás ideje: 2014. március 30. 13:55

 4. gyulabá írta:

  Jó, jó, azért egy (ilyen) Pápa elleni győzelemtől nem kell még beájulni! Elég a csendes öröm, a stabil 3 pontért. És Leonardó játéka! MO-on ez külön szenzáció, de jó, hogy nálunk játszik ez a fiú! Az U.Dózsa most nagyon lelkes, és sikeres, ha őket levernénk 2-3 góllal, annak már jobban lehetne örülni.
  Daninak még azért még jobban kéne koncentrálni, de végre megrúgta az egyet…!
  Hajrá Dani, hajrá Fradi!

  Hozzászólás ideje: 2014. március 31. 20:00

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Napi válasz, VII.19.

           Bejegyzés ideje: 2009. július 20.
           Szerző: Simon Sándor

           Megkezdődött a felkészülés

           Bejegyzés ideje: 2013. január 13.
           Szerző: SzB

           Születésnapi, jubileumi köszöntések sora

           Bejegyzés ideje: 2014. október 23.
           Szerző: SzB

           Fradi-naptár: 04.07.

           Bejegyzés ideje: 2010. április 7.
           Szerző: Simon Sándor

           Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket: Szombathelyi Haladás

           Bejegyzés ideje: 2010. november 13.
           Szerző: Simon Sándor