2024. március 28. csütörtök

Elhunyt dr. Orosz Pál

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. május 12.

A hír rövid, szikár. Életének 81. évében elhunyt dr. Orosz Pál.

Orosz_Pál-b1Tudtuk, beteg volt, nagyon beteg. Mégis az ilyen hír megrendíti azt, aki ismerte. Dr. Orosz Pált sokan ismerték a Fradi családban, amelynek 1952 óta volt rendíthetetlen tagja, előbb játékosként, majd sportvezetőként. Ritka, hogy a sportvezetői kapcsolat generációkon is átível. Az Ő esetében ez történt, hiszen mindenki tudja, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. első számú vezetőjének posztját, a vezérigazgatóit a fia ifj. Orosz Pál tölti be.

Az FTC Baráti Kör tagsága osztozik a család mély gyászában!

Alig múlt három hónapja, hogy a 80. születésnapjáról emlékeztünk meg. Az akkor írtakat, melyben felelevenítettük a csodálatos pályafutást, ide kattintva lehet elolvasni.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

4 hozzászólás

  1. Sárosi István. írta:

    Tisztelt Vezérigazgató Úr! Édesapja halála alkalmával fogadja őszinte részvétem, MI Fradisták soha nem felejtjük el klubhüségét,játékinteligenciáját a FRADI CSALÁDHOZ való tartozását. Nyugodjon Békében Boldogságban régi társai körében A Fényes Menyországban!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 13. 11:43

  2. Kinizsi írta:

    Egyik kedvenc játékosom volt. Intelligens, technikás, kitűnően fejelő, kellőképpen kemény játékos volt. Már remegő kézzel írt levelét eddig is nagy tisztelettel őriztem, ezután fokozottan vigyázok rá.
    Nyugodjon békében, és kísérje figyelemmel az utódok munkáját onnan felülről is!
    Őszinte részvétem a gyászoló családnak!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 13. 13:16

  3. dr. Kozma László írta:

    Nagyon mély részvétem az egész családnak… az Orosz családnak és a Fradi családnak is… az ftcbk-n leírtam, amit érzek… egy igazi legendával lettünk megint szegényebbek… sajnos, lassan Odafenn kezd összeállni minden idők legjobb Ferencvárosa, sőt, minden idők legjobb csapata!!! Csak, akik emberi számítás szerint élhetnének még, koruk szerint: Henni, Mátrai, Novák, Dalnoki, Páncsics, Vilezsál, Mészáros, Lakat, Albert, Varga, Gyetvai, Kispéter, Kocsis, Czibor, Kubala, Havasi, Pusztai, Zsiborás, Fodor, Simon, Zavadszky….
    Sárosi Istvánhoz csatlakozom: ott is boldog lesz, mert két legendás csapat játékosaival találkozhat: egyik az a Kinizsi, amely nem volt hajlandó meghajolni a hatalom előtt, a másik: minden idők 3 legnagyobb Fradijából az egyik, a VVK-győztes… (a másik kettő szerintem a Háda-Lázár-Sárosi-Toldi-féle harmincas évekbeli csodacsapat és a 48-49-es gárda… abból talán már csak Rudas Feri bácsi él… remélem, még nagyon sokáig!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 13. 16:26

  4. Kocsárdy Zsolt írta:

    Tisztelt ifjú Orosz Pál Úr !

    Édesapja halála őszintén megrendített.Áltanás iskolában a testnevelő tanárom volt.
    Soha nem felejtem el,hogy Ő tanított meg futballozni.Addig csak focizgattunk.Intelligens,őszinte ember volt.Tanáromként tisztelem ,amíg élek.
    Mély gyászában kérem fogadja őszinte részvétemet.

    Kocsárdy Zsolt

    Hozzászólás ideje: 2014. május 14. 11:35

HOZZÁSZÓLÁS