2024. április 23. kedd

A júniusi Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. június 30.

DSCN4592A nyaralási szezon kezdetén zsúfolásig megtelt a terem az FTC Baráti Kör összejövetelén.

A résztvevők először az életének 89. évében elhunyt Grosics Gyuláról emlékeztek meg. Barátai, tisztelői 2014. június 30-án 12 órától 13 óra 45 percig vehetnek búcsút a „Fekete Párductól” a Szent István-bazilikában felállított ravatalnál. A 14 órakor kezdődő temetési szertartás után szűk családi körben helyezik örök nyugalomra az altemplomban.

Ezt követően Hélisz József főtitkár számolt be az aktuális hírekről, a nyitómeccs jegyigényléséről, a Kálvária téri Kocsis Sándor emlékmű jelenlegi helyzetéről, az anyagi támogatás lehetőségéről.

DSCN4595Az összejövetel meghívott vendége Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője volt. Elmondta, hogy ő nem vendégségbe, hanem haza jött. Zöld-fehér kötődése családi eredetű. Szeretett volna a Fradiban focizni, de csak az NB II-es Pénzügyőrig jutott. Szakmai pályafutása a Vám- és Pénzügyőrségen, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon keresztül vezetett az MLSZ-ig, ahol 2013 őszétől tölti be a szóvivői posztot. Figyelemmel kíséri a Fradival kapcsolatos eseményeket. Elmondta, hogy a fegyelmi határozatokat a játékvezetői és ellenőri jelentések alapján hozzák az MLSZ fegyelmi szabályzatának megfelelően, és azok – sajnos – jogosak. Grosics Gyula búcsúztatásával kapcsolatban azt javasolta, hogy aki részt kíván venni, az egy szál virággal rója le kegyeletét. Másnap, július 1-jén szentmise lesz szintén a Szent István-bazilikában. Végül felhívta a figyelmet az U19-es Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire.

Élénk vita alakult ki az új regisztrációs rendszerrel kapcsolatban. Abban azonban egyetértés volt, hogy a rendbontókat valahogy ki kell szűrni.

A következő összejövetel időpontja: 2014. július 29. 16 óra

SzB
2014. június 24.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS