2024. március 28. csütörtök

Születésnapi koszorúzás

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. december 4.

114 évvel ezelőtt, 1900. december 3-án alakult meg az FTC labdarúgó szakosztálya. A korábbi években a születésnapi koszorúzás a Bakáts téren volt, ezúttal új helyszínen, a Groupama Arénánál felállított Springer szobornál került sor a megemlékezésre.

Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára, ünnepi beszédében emlékeztetett a Fradi labdarúgóinak 114 év alatt elért sikereire, a 28 bajnoki címre, a 20 kupagyőzelemre, a két KK-győzelemre és a magyar labdarúgás legnagyobb klubsikerére, a VVK-győzelemre. A Fradi sok neves labdarúgót adott a világ futballjának, így az egyedüli magyar aranylabdást, Albert Flóriánt is. Mindezek alapján csapatunk nemzetközi hírnévre tett szert.

DSCN5666A beszédet követően először Rudas Ferenc, az FTC Baráti Kör elnöke, dr. Springer Miklós, az FTC Baráti Kör alelnöke és Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke helyezett el koszorút, majd az FTC Labdarúgó Zrt. képviseletében DSCN5670Busai Attila és Nagy Dominik koszorúzott.

Az ünnepség a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület Bécsi utcai székhelyén folytatódott sok egykori labdarúgónk jelenlétében. Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere méltatta az FTC labdarúgóinak eredményeit, köszöntötte a megjelent, a korábbi sikereket elért sportolóinkat, különösképpen a Ferenceket, névnapjuk alkalmából.

SzB
2014. december 3.

DSCN5671
DSCN5695
DSCN5716

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Csodálatos 114 év.!!!

    A FRADI UNIKUM és az is MARAD !!!

    Hozzászólás ideje: 2014. december 7. 15:41

  2. lacimadár írta:

    Igen, Gábor, AZ! Abban IS unikum, hogy bár senki más nem tudta megtörni, de időről – időre tönkreteszi magát … Tiszta magyar sztori … nem kell nekünk ellenség, majd mi kinyírjuk magunkat … Kb. 10-15 éve csak a szenvedés és a hitegetés megy … vissza a FRADIZMUSHOZ!!! Hosszú távon nincs más megoldás! Szív és szenvedély!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. december 8. 17:42

HOZZÁSZÓLÁS