2024. április 23. kedd

A Fradival a Fradiról, a Fradiért, a Fradiban! Befejeződött a játék.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. december 6.

Fradismeret-2014Alig egy hónapja, hogy a Tempó Fradi Alapítvánnyal közösen játékot hirdettünk a címbéli szlogennel. A játék ma befejeződött.

Az első mondat a köszöneté, mindenekelőtt a játékot vállaló három csapat tagjainak, a zsűrinek, a lebonyolításban résztvevőknek és nem utolsó sorban az FTC és a Groupama Aréna vezetőinek. Ahogy mondani szokták, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az esemény.

A játék helyszíne a Groupama Aréna egyik Sky Box helyisége volt, tehát a játékhoz a hátteret a stadion adta. Ebből adódott az első program, a résztvevők egy rögtönzött stadiontúrán vettek részt. Volt, aki már látta a belső helyiségeket a megnyitás előtt, most azonban már “belakott” állapotban tehette meg ugyanezt.

A_jatek3

A stadiontúra után Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Borbély László ceremóniamesternek, kezdetét vette a játék.

A_jatek4
Bemelegítésként a csapatoknak számot kellett adniuk arról, mennyire vannak tisztában a 114 esztendős Fradi múlttal abban a tekintetben, hogy ismerik-e bajnoki címeink évszámait, valamint azokat a hálóőröket, akik valaha is védték csapatunk kapuját.

Az első komolyabb feladat az volt, hogy régi legendáinkról (Albert Flórián, Varga Zoltán, Nyilasi Tibor) kellett beszélni, mennyire ismerik az életüket, a pályafutásukat. A produkciókat a zsűri – amelynek tagjai dr. Springer Miklós, az FTC Baráti Kör alelnöke, Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke és Szkukalek Igor voltak – értékelte. Ebben a fordulóban a szurkoló is értékelt, aki nem volt más, mint Szkukalek Igor felesége.

A_jatek2
Jött egy újabb kvíz kérdéssor, majd a tetteké lett a főszerep, előkerült a labda. Ha már előkerült, feladatot is kapott, dekázni kellett vele. Hamar kiderült, hogy a vetélkedő játékosai nem véletlenül vannak a stadionban a korlát túloldalán.

Az ezt követő villámfordulóban olyan játékosok nevének kezdőbetűi kerültek elő, akik nem kevesebb, mint nyolcszoros bajnokok voltak az FTC-vel (Bródy Sándor, Fritz Alajos, Manglitz Ferenc, Weisz Ferenc). A feladat kidolgozására kapott egy perces játékidőt a játékmesterek többször is meghosszabbították, hiszen javában sercegtek a tollak, ez a délelőtt pedig az igazi játékról szólt, a szó legnemesebb értelmében.

Az utolsó előtti fordulón a Fradi Múzeum jóvoltából jöhetett létre. A kiállítási tárgyak közül hoztak serlegeket, a hozzájuk tartozó tudásról kellett számot adni. A zsűri értékelése során, amikor Miki bácsihoz került a szó, a játékosok tán még a kapott pontokról is megfeledkeztek, hisz a játék során már másodszor jöttek elő a személyes emlékek. A játék első felében Flóriról, Zoliról és Nyílról, most pedig a KK-tól a BL-ig hallhattuk a történeteket.

A játék is izgalmasan alakult, hiszen az utolsó forduló előtt az élen csupán egyetlen pont választotta el a küzdő feleket. A sorrend aztán borult, a hátulról jövő a végén előzött. Istenem, kiegyeznénk ezzel a jelenlegi bajnokság tavaszi utolsó fordulójában is, ha a Fradi lenne a végén előző csapat. De ne szaladjunk ennyire előre, íme a mi játékunk végeredménye:

1. FTC Baráti Kör csapata
2. Üllői 129 csapata
3. “Zajos Trnkák” csapata

Miután a zsűri eredményt hirdetett, Hélisz József adta át a csapatok tagjainak az FTC és az FTC Baráti Kör ajándékait, amelyeket a Tempó Fradi Alapítvány minden résztvevőnek egy sállal “fejelt meg”.

Ez volt az első ilyen játékunk, elmondhatjuk, végig jó hangulat, no és a fair play szelleme uralkodott. Ha lesz rá igény, folytatjuk, rajtunk nem fog múlni!

Hajrá Fradi! Tempó Zöldek!

A_jatek1

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Nagyon jó kezdeményezés volt. Köszönet és gratuláció a szervezőknek, a bonyolítóknak, az ajándékok adományozóinak és természetesen a versenyzőknek.

    Hozzászólás ideje: 2014. december 6. 22:16

  2. lacimadár írta:

    Szívesen ott lettem volna … időnként, azt hiszem, mindent tudok a Fradi-múltból, azután ráklikkelek a tempófradira, elkezdek régi tudósításokat, összeállításokat, eredményeket olvasni és rájövök, hogy mi mindent nem tudok … Istenem, hosszabb, gazdagabb, tartalmasabb és dicsőségteljesebb a múltunk, a klubtörténelmünk, mint vagy 150 országé a világon !!! (Ennyi elfogultságot bocsássatok meg nekem, de Nauru, Vanuatu, Malawi stb. stb. -nem megbántva senkit!- és még sorolhatnám, melyik történelme tenne ki vastagabb könyvet?) És akkor még sokkal közelibb “ősi” országokról nem is szóltam …

    Hozzászólás ideje: 2014. december 8. 17:48

  3. Kinizsi írta:

    Sajnos, nem lehettem ott, de kárpótlásul láttam a Fradi buszt Egerben. Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2014. december 12. 17:58

HOZZÁSZÓLÁS