2024. április 20. szombat

Újabb Fradi első hely!

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. január 29.

Valamiben megint a Fradi az első a hazánkban! A Fradi Múzeum az első magyarországi klubmúzeum, amely hivatalosan is viselheti a múzeum minősítést!

DSCN5998A mai, nagy érdeklődéssel kísért ünnepi eseményen Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója jelentette be a minősítést és mutatta be az erről dokumentumot.

Kiemelte a Fradi krónikásának, Nagy Bélának az érdemeit, aki 1985-ben hatalmas munkával és szorgalommal alapította a múzeumot. Tevékenységével megalapozta a Groupama Arénában létrehozott világszínvonalú kulturális létesítményt, amely az alapítás 30. évében nyerte el a múzeumi státuszt.

DSCN6002Az ünnepség második kiemelkedő pontjaként dr. Kenyeres István, Budapest Főváros Levéltára főigazgatója és Nyíri Zoltán aláírta azt a levéltári együttműködést, amely mind az FTC, mind a Levéltár számára lehetővé teszi a főváros történetéhez tartozó FTC múltjára vonatkozó további kutatásokat, feltárásokat.

DSCN6009Ezt követően Tobak Csaba, a múzeum igazgatója megnyitotta és bemutatta a második időszakos kiállítást. Az FTC olimpiai aranyérmeseit bemutató első tematikus tárlat után a következő fél évben a látogatók az FTC eddigi stadionjaival, korabeli dokumentumaival ismerkedhetnek meg. Kuriózumnak számít az 1899. évi Soroksári úti pályabérleti szerződés!

A Fradi Múzeum keddtől péntekig 10 és 18 óra, hétvégeken 10 és 16 óra között várja a látogatókat.

SzB
2015. január 27.

DSCN6004

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Halász írta:

    Gratulálok!

    Ismét egy első hely és egy ragyogó kiállítás.

    Jó volna már a fociban is elsőnek lenni.

    Hozzászólás ideje: 2015. január 29. 17:37

HOZZÁSZÓLÁS