2021. február 28. vasárnap

A Rudas-rend átadási ünnepség

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2015. december 4.

Amikor 2015. június 15-én Rudas Ferenc, a Fradi és a magyar válogatott legidősebb élő labdarúgója átvette a Budapest díszpolgára kitüntetést, bejelentette, hogy Rudas-rend elnevezésű díjat hoz létre, amelyet első alkalommal december 3-án, Ferenc napon, illetve az FTC labdarúgó szakosztályának születésnapján fognak átadni.

DSCN3689IMG_20151116_0001A díjban azok fognak részesülni, akik nem sportolóként kiemelkedő módon segítették, támogatták az FTC-t és az FTC Baráti Kört.

DSCN8257Mivel Rudas Ferenc 23-szor volt válogatott, úgy döntött, hogy 2015-ben a díjat 23 személy kapja meg. A Rudas-rend az FTC Baráti Kör jelvényével díszített zöld fehér kereszt (lásd mellékelt fotó). Az átadási ünnepségre a Fradi Múzeumban került sor. Sajnos Rudas Ferenc a kórházi kezelése miatt nem tudott személyesen megjelenni az ünnepségen, a nevében dr. Springer Miklós adta át a díjakat. Rudas-rendet kapott az FTC-ből Kubatov Gábor elnök, Orosz Pál vezérigazgató, Tobak Csaba a Fradi Múzeum vezetője, az FTC Baráti Körből dr. Springer Miklós és Pethő Zoltán alelnökök, Hélisz József főtitkár, Kis Imre és Szántay Balázs titkárok, továbbá 15 tisztségviselő és aktivista.

Egy huszonnegyedik érdemrendet Rudas Ferenc a Fradi Múzeumnak adott, hogy ott kiállítva a későbbiekben bárki megtekinthesse ezt az elismerést

DSC_9822Az ünnepség végén a kitüntetettek közös fotózáson vettek részt. A fényképet és a aláírásukat tartalmazó emléklapot, köszönetük jeleként, eljuttatják a kórházba Rudas Ferencnek, Feri bácsinak, mielőbbi gyógyulást kívánva.

SzB
2015. december 3.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

5 hozzászólás

 1. Cziráki József írta:

  Gratulálok az összes díjazottnak.
  HAJRÁ FRADI !

  Hozzászólás ideje: 2015. december 5. 13:23

 2. Jozsó írta:

  Drága Feri bácsi!

  Köszönjük mindazt, amit a Fradiért tett. Ez a díj alapítása pedig igazán nagyszerű tett.
  Segítse a Jóisten mindenben.

  Hozzászólás ideje: 2015. december 6. 16:46

 3. zsili írta:

  Díjakat a neves történelmi szereplők alapítanak. MáriaTerézia, Napoleon, Nobel Alfréd. Nekünk fradstáknak is van egy kiemelkedő személyünk, Rudas Ferenc. Most Ő is már díjalapító.
  Ez az új díj, a Rudas-díj métán íródik be a többi neves díj mellé a történelembe, a sport történelembe, a fradizmus történetébe.
  Mi pedig fradisták csak egyet tehetünk: köszönjük a Teremtőnek, hogy Rudas Ferencet nekünk adta.

  Hozzászólás ideje: 2015. december 7. 22:02

 4. Hélisz József írta:

  A Rudas-rend kitüntetettjei

  Czikkely Boldizsár
  Dr. Gyimesi András
  Havasi Mihály
  Dr. Hermány Csaba
  Hélisz József
  Kis Imre
  Dr. Kocsis Zoltán
  Dr. Kocsis Zoltánné
  Kopeczky Lajos
  Kubatov Gábor
  Lóránt Sándor
  Miskolczi József
  Orbán Attila
  Orosz Pál
  Pethő Zoltán
  Prohászka János
  Sánta Sándor
  Simon Sándor
  Dr.Springer Miklós
  Szántay Balázs
  Takács Tibor
  Tobak Csaba
  Wlach László

  Hozzászólás ideje: 2020. május 6. 17:45

 5. Hélisz József írta:

  A Rudas-rend jelenlegi korelnökével, Pethő Zoltánnal egyetértésben írom az alábbiakat.

  A Rudas-rend kitüntetettjei úgy határoztak, hogy a 23-as eredeti létszámot rendtagi elhalálozást követően is mindig meg fogják tartani.

  Mivel az eredeti kitüntetettek közül már nincs az élők sorában Gyimesi András dr. és Sánta Sándor, helyettük – a rendalapító Rudas Ferenc eredeti elgondolását figyelembe véve – Horányi Ervint és Kaszás Pált választották meg a Rudas-rend új tagjának.

  Az ugyancsak elhunyt Springer Mikós dr. helyett az új kitüntetett személyében a rendtagok egyetértésre jutottak és remélik, hogy a vírus járvány miatti korlátozások feloldása után Őt is tagjaik közé tudják fogadni.

  Hozzászólás ideje: 2020. május 6. 18:43

HOZZÁSZÓLÁS