2024. március 29. péntek

Könyvbemutató – Legendák legendáriuma

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2016. június 8.

IMG_20160607_0001A Szent István körúti Örkény István Könyvesbolt zsúfolásig megtelt. Lakat T. Károly a Legendák legendáriuma című könyvének bemutatóján a könyv szerzője meg is említette, hogy azzal tisztában volt, hogy egy könyv lapjait meg tudja tölteni, de azzal nem, hogy egy könyvesboltot is.

A könyvbemutatót a közismert sportriporter, újságíró Hajdú B. István vezette. A tőle megszokott könnyed, humoros stílusban szólaltatta meg a könyv szerzőjén kívül Dénes Tamás sporttörténészt, sok Lakat T. Károly könyv társszerzőjét, a könyv előszavát író Murányi András sportújságírót, főszerkesztőt, a József Attila-díjas, közismerten Fradi-drukker írót, Kukorelly Endrét és Hegyi Iván labdarúgó szakírót.

DSCN8965Az összejövetelen a média képviselőin túl több sportvezető, szimpatizáns, a labdarúgás egykori kiváló játékosai jelentek meg, így Göröcs János, Juhász István, Szőke István, Nyilasi Tibor, Bánki József.

A könyv várhatóan sokak kedvelt olvasmánya lesz, mert nem labdarúgó szakkönyv, hanem egy olyan kötet, amely egy családregénybe bújtatott kis magyar futballhistória. Az sem véletlen, hogy megjelenését a 2016. évi futball Európa-bajnokság megnyitásához igazították, amelyre a magyar válogatott hosszú szünet, negyvennégy év után jutott ki.

DSCN8972Lakat T. Károly fáradhatatlanul dedikálta az új könyvét, amit örömmel folytat az Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren.

SzB
2016. június 7.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. halász írta:

    Gratulálok a szerzőnek és köszönet a kiadónak. Minden fradistának ajánlom olvasásra, ha máskor nem az EB meccsek szünetében.

    Hozzászólás ideje: 2016. június 13. 11:22

HOZZÁSZÓLÁS