2024. április 26. péntek

Ismét találkozhattunk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2021. szeptember 3.

Másfél éves kényszerszünet után augusztus 31-én újra találkozhattak az FTC Baráti Kör (FTC BK) tagjai.

Bálint László, az FTC BK elnöke üdvözölte a szép számban megjelenteket. Bevezetésként elmondta, hogy a pandémia ellenére a társaság pénzügyi terve jól alakult, viszont – sajnálatos módon – a tagdíjfizetési morál romlott. Tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a 2021. szeptember 17-i (határozatképtelenség esetén a szeptember 20-i) éves rendes közgyűlésen csak a rendezett tagdíjjal rendelkezők vehetnek részt.

Ezt követően a kerek születésnaposok elhalasztott köszöntésére került sor, ami – sajnos – gyászszünettel kezdődött. Így emlékeztünk meg a 85 éves korában elhunyt Ordina (Ormai) Ferencről, aki 1962/63-ban volt labdarúgó csapatunk játékosa. A köszöntötteket nem a születésnapok kronologikus sorrendjében közöljük, hanem az életkor (zárójelben) szerint.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető elnöke köszöntötte és ajándékozta meg Vígh Lászlót (80) az FTC (többek között Magyar Zoltán olimpiai bajnok) tornaedzőjét, Kassai Györgyöt (75), Kaszás Pált (75), Kerekes Györgyöt (65), Lóránt Sándort (65), Major Ferencet (65), Józsa Miklóst (60) és Kincses Sándort (60).

Az összejövetel meghívott vendége egykori labdarúgónk, az FTC fiókcsapata, a Soroksár SC vezetőedzője, Lipcsei Péter volt. A hallgatóság által jól ismert labdarúgói és edzői pályafutásának rövid ismertetése után reálisan számolt be a Soroksár SC helyzetéről, nehézségeiről. Örömmel beszélt az NB II színvonalához méltó infrastrukturális fejlesztésekről. Elmondta, hogy az FTC pénzügyi támogatása, fiatal játékosok rendelkezésre bocsátása ellenére nem tudják felvenni a versenyt a második osztály vezető egyesületeivel a játékosok megszerzése, illetve megtartása tekintetében. Tisztában van azzal, hogy az anyaegyesület részéről nem elvárás a bajnoki cím, de neki is, mint minden edzőnek, természetes vágya a minél jobb eredmény. A Fradi utánpótlásának biztosítása érdekében fontosnak tartja, hogy a tehetséges magyar fiatalok minél több játéklehetőséghez jussanak mind a Soroksárban, mind az FTC NB III-as csapatában, de nem az életkoruk, hanem a hozzáállásuk, teljesítményük alapján.

Az FTC BK következő összejövetelének időpontja: 2021. október 26.

SzB

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS