2024. március 29. péntek

Elhunyt Perlaky István

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2021. november 15.

77 esztendős korában elhunyt Perlaky István, klubunk egykori legendás utánpótlás edzője, a Baráti Kör tagja.

Ízig vérig ferencvárosi volt, serdülő korban került a Fradihoz, amely egyesülethez haláláig hű maradt. Bár játékosként nem ért el nagy eredményeket, utánpótlás edzőként – helyesebben, nevelőként – annál inkább. 1973-tól dolgozott edzőként a különböző korosztályokkal. Kiket is köszönhetett neki a Fradi? Néhány név, a teljesség igénye nélkül: ifj. Albert Flórián, Nagy Zsolt, Szűcs Mihály, Wukovics László, Balogh Tamás, Dukon Béla.

Tagja volt a Baráti Körnek, amelynek összejöveteleire nagy örömmel járt. Halálával nagy veszteség érte nemcsak szűkebb családját, hanem a a Fradi nagy családját is. Perlaky István végső búcsúztatása december 1-jén 10 órakor a Farkasréti temető Hóvirág utcai ravatalozójában lesz.

Adjon az Isten örök nyugalmat neki, emlékét őrizzük!

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. szántay balázs írta:

    Szomorú, hogy megint szegényebbek lettünk egy legendával. Perlaky István a 2018 január végi FTC BK összejövetelen számolt be részletesen a pályafutásáról és ajándékozta meg a Fradi Múzeumot egy kupával. Érdemes elolvasni a 2018. február 1-jei dátummal, “Évnyitó az FTC Baráti Körben” címmel megjelent írást.
    Pista Bátyám! Nyugodj békében!

    Hozzászólás ideje: 2021. november 16. 13:51

HOZZÁSZÓLÁS