2024. április 24. szerda

Koszorúzások a 122. születésnapon

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2022. december 6.

122 évvel ezelőtt, 1900. december 3-án alakult meg az FTC „football osztálya”. Ebből az alkalomból – a hagyományoknak megfelelően – koszorúzási ünnepségre került sor a Bakáts téri önkormányzati épület falán elhelyezett emléktáblánál. (Az emléktáblát az 1899. május 3-án ebben az épületben megalakult FTC emlékére állították.)

Az első koszorút Kubatov Gábor, az FTC elnöke helyezte el. A koszorú szalagján a következő felirat szerepelt: „122 éve a hazáért, a kerületért”. Egyértelmű üzenet a jelen és a jövő számára. Az FTC Labdarúgó Zrt. nevében Tobak Csaba, a Fradi Múzeum igazgatója, míg az FTC Baráti Kör képviseletében Rákosi Gyula tiszteletbeli elnök és Bálint László elnök koszorúzott.

A megemlékezésen a játékos legendákon, szurkolókon, szimpatizánsokon túl a jövő képviseletében jelen voltak egyesületünk U14-es csapatának játékosai, vezetői is. A Springer családot ifj. Springer Miklós és a fia képviselte.

A születésnapi ünnepségsorozat a Soroksári úton folytatódott az első FTC pálya helyén létesített emlékmű megkoszorúzásával.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS