2024. április 27. szombat

Színdarab Tóth Potya Istvánról és Kertész Gézáról

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2024. január 29.

A Lajhár és a Potya címmel színdarabot mutat be január 30-án a Budapesti Olasz Kultúrintézet.

A Ferencvárosi Torna Club hosszú évek óta kiállításokkal, könyvekkel, kiadványokkal ápolja legendás alakja, Tóth Potya István emlékét.  Tóth Potya István labdarúgóként kétszeres bajnok és kupagyőztes volt, majd edzőként is legendává vált., mint a Ferencváros első hivatásos trénere volt, amikoris három bajnoki, egy KK és két kupagyőzelem volt a mérlege.

Olaszországban is tisztelik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy könyv és ebből egy színdarab is készült róla. A könyv Roberto Quartarone „Két hős egy kispadon” című műve, amelyből színházi adaptáció készült, amit Olaszországban nagy sikerrel játszottak. Ez a színdarab, most eljutott Magyarországra, hogy a magyar emberek is megismerhessék. Az alkotók és előadók erre hívják a Tóth Potya Istvánt, Kertész Gézát és a Ferencvárosi Torna Clubot tisztelő embereket.

A színdarab különböző komikus és tragikus elemek használatán keresztül jeleníti meg a két főhős alakját, és elgondolkodtatja a közönséget egy barátság történetéről, a bátorságról, a haza iránti hűségről és a becsületről a második világháború rémségeinek árnyékában.

Aki tud, jöjjön el! Érdemes!

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS