2024. április 27. szombat

Legendák köszöntése az újév első összejövetelén

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2024. március 3.

Hosszabb szünet után február 27-én találkoztak az FTC Baráti Kör (FTC BK) tagjai a szokásos hóvégi összejövetelükön.

A programban ezúttal néhány közérdekű bejelentésen túl több kerek születésnapját a közelmúltban ünneplő legendás sportolónk köszöntése szerepelt.

Bálint László, az FTC BK elnöke köszöntötte a megjelenteket, kiemelten a meghívott vendégeket.

Horváth Lászlót a 80., Gerendás Györgyöt, Magyar Zoltánt és Staller Jánost a 70. születésnapja alkalmából köszöntötte és ajándékozta meg Bálint László és Tobak Csaba, az FTC BK főtitkára. Ezt követően mindegyik ünnepelt néhány mondatban elmondta, hogy aktív sportolói pályafutása után mivel foglalkozott, illetve foglalkozik.

Horváth László, a népszerű „Api”, a VVK-győztes labdarúgó csapatunk kőkemény balhátvédje 1962 és1968 között volt klubunk játékosa. Novák Dezső hívására jött vissza a zöld-fehér családba, és 1980 óta az utánpótlásban edzősködik. Nagy bánata, hogy lasszóval kell fogni a gyerekeket a legnépszerűbb sportágba. Figyelemmel kíséri mind a húsz szakosztály eredményeit, szurkol a sikerekért.

Gerendás György olimpiai bajnok egykori vízilabdázónk aktív pályafutásának befejezése után edzőként is – igaz nem a Fradinál – szép sikereket ért el. A zöld-fehér szíve azonban 2014-ben „hazahozta”. A vízilabda szakosztály szakmai igazgatójaként a férfi, majd a 2017-ben megalakult női csapatot segítette, utóbbinak ma is a vezetője. Büszke arra, hogy mind játékosként, mind edzőként sikerült kihoznia magából a maximumot. „Nem akarom túltolni az edzőséget” – mondta, ezért az idény végén befejezi a munkáját a hölgyeknél.

Magyar Zoltán egyesületünk kétszeres olimpiai bajnok tornásza, a „Magyar vándor” névadója, 1980-ban fejezte be sportolói pályafutását. Ezt követően állatorvosi diplomát szerzett, húsz évig dolgozott állatorvosként. 2008-ban a Magyar Tornaszövetség alelnöke lett, majd 2011 óta az elnöke, megbízatása 2026-ig szól. Nagy feladatának tekinti a magyar tornasport újra építését. Sikerült jobb anyagi feltételeket biztosítani, amelynek a pozitív hatása már látszik. Örömmel látja, hogy a Fradi tornaszakosztálya is eredményesen működik.

Staller János egykori labdarúgónk végig járta a lépcsőfokokat az ifi IV-től a felnőtt csapatig. Nem volt könnyű dolga, mert abban az időben nagyon sok kiváló védőjátékosa volt a Fradinak. Ennek ellenére a 1975/76. évi bajnokcsapat tagja lett. Ezt követően Novák Dezső hívására átigazolt a Dunaújvárosi Kohászba, ahol 1979-ig szerepelt. 1983-ban akasztotta szögre a futballcipőjét. Ezt követően a játékvezetéssel is próbálkozott, NB III-as szintig jutott. Elmondása szerint örökre fradista maradt, rendszeres meccsre járó, szurkol az utódoknak.

Ezt követően jubiláló FTC BK tagok vehettek át egy-egy emléklapot, Zsámbokréti Zénó a 85., Papp Zoltán a 60. születésnapja alkalmából.

Az összejövetel egy szép eseménnyel zárult.

Viczkó Tamás, egykori labdarúgónk, akit a decemberi rendezvényen köszöntöttünk 70. születésnapján, az 1974. évi ausztrál túrán viselt egyenöltönyét adta át Tobak Csabának, a Fradi Múzeum vezetőjének.

A következő összejövetel időpontja: 2024. március 26.

Addig is: HAJRÁ FRADI!

SzB
2024. március 2.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS